Mehtap Yılmaz

Mehtap Yılmaz

CHP çıldırdı!

CHP çıldırdı!

Aslında başlık “Kılıçdaroğlu çıldırdı” olacaktı ama eğer yazının başlığını böyle koyarsam, Kılıçdaroğlu’nun Kuşadası’na diktirdiği şu Mahmut Esat Bozkurt heykeli fikrini veren akıldanelerinin, yani CHP kurmaylarının hakkını yemiş olabileceğimi düşünerek başlığı değiştirdim. Çıldırmak da ne kelime? Az bile söylemişim!
Kemal Efendi, hem “yurtta sulh” diyeceksin hem de, “Türk bu ülkenin yegâne efendisi, yegâne sahibidir. Öz Türk olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı” diyen adamın heykelini dikeceksin! Sonra da bu “bölücü” yönetim zihniyetiyle, “yurtta sulh” diyerek partini ele âleme rüsva edecek ve kendinle çelişeceksin.
Kafayı yemek değilse nedir bunun adı?
Hem Türk olmayanlara tek hak olarak “köle ve hizmetçiliği” reva gören adamı abideleştireceksin, hem de bu zihniyetin yarattığı PKK terörü üzerinden hükümeti mahkûm etmeye girişeceksin. Hem terör yaratacak, hem de şikâyet edeceksin! Bir de utanmadan, sıkılmadan şehit cenazelerinde boy göstereceksin!
Akıl tutulması değil de nedir bunun adı?
Hem vatandaşlarının bir kısmını ırklarından ötürü aşağılayacak, hem de seçimlerde avuç açıp oy dileneceksin! Sonra Güneydoğu’dan oy alamayınca da “Nerede hata yaptık” diye dizlerini döveceksin!
Al sana CHP’yi Anadolu’dan silen, halka rağmen halkçılık zihniyeti!
Bakın Kılıçdaroğlu’nun heykelini diktiği adam başka neler söylemiş: “Türk’ün en kötüsü, Türk olmayanın en iyisinden iyidir.” “Türküm ve yalnız Türklük için yaşıyorum. O kadar ki Türk olmasaydım, kendimi dünyanın en bahtsız adamı sayardım...”
Sizce bu anlayışa göre ilahi dinlerin peygamberleri, topluma yön veren pek çok farklı ırktan insan hangi sınıfta görülüyor?
Kılıçdaroğlu provokasyonu!
CHP’nin bu sıralar ciddi anlamda bir “heykel bunalımına” girdiğini düşünenler bence meseleyi gerçekten hafife alıyor. Yani bir kesim, CHP zihniyetinin ayinesi olarak değerlendirilmesi gereken bu işi, basit bir “anti-ucube” eylemine indirgiyor.
Zaman aşımına uğramış bir heykel yıkımı olayının ardından, üstelik Güneydoğu ve Ortadoğu böylesine kaynıyorken, Bozkurt’un heykelinin dikilmesi, bence Kılıçdaroğlu’nun ülke ve dünya gerçeklerine karşı ne kadar tıkanık ve basiretsiz olduğunu resmetmekten öte, AK Parti’ye kafa tutma girişimidir.
Kesinlikle provokatif bir eylem niteliğindedir!
CHP’yi ve Kılıçdaroğlu’nu bu hallere düşüren danışmanlarının kimler olduğunu merak etmeye başladım. Ülke ve dünya siyaseti açısından bu denli bihaber, basiretsiz ve kifayetsiz kalmayı başarabilen bu düşük yoğunluklu kafalar kim? Kim bu beyinleri dumura uğramış kişiler?
Neden şimdi?
“Devlet idaresindeki kaba sofuların elindeki dine kutsallık tanımak, bana göre Afrika zencilerinin çömlek ve taş parçalarına tapmalarından fazla bir anlam ifade etmez. Birinci olayla ikinci olay arasındaki fark, ilki kuruntuya dayanan bir inanç, ikincisi de bir toprak parçasına güvenmekten ibarettir. Türk medeni kanunu yürürlüğe girdiği gün, milletimiz ondört asırdır kendini çeviren sakat ve karışık inançlardan kurtulmuş olacaktır.”
İnanın bana, Mahmut Esat Bozkurt’un sırf bu cümlesi bile, Tayyip Erdoğan’ın ülke ve dünya siyasetinde gösterdiği varlık karşısında çılgına dönen CHP’lilerin bu heykeli dikmeleri için yeterli bir sebeptir!
“İcabında Türk’ün en küçük şerefi, namusu, Türk ilinin bir çakıl taşı için milyonla Türk feda olalım. Fakat Yemen çölleri için, idealsiz hilafet müessesesi için değil, bütün bir dünya için dahi tek bir Türk gencinin burnunun kanamasına milli rıza yoktur ve olmayacaktır. Bütün bir dünya, tek bir Türk delikanlısının burnunun kanamasına değmez” diyen bir zihniyeti tam da şu sırada abideleştirmek, Ahmet Davutoğlu’nun yürüttüğü şahsiyetli dış ilişkiler karşısındaki CHP tahammülsüzlüğünün apaçık delilidir.
Değmez terörle mücadele etmeye, Kürtleri PKK cenderesinden kurtarmaya değmez! Libya halkı istediği kadar baş tacı etsin, alkışlasın Erdoğan’ı! Kaddafi zulmü altında ezilmiş bir halka gönül desteği vermeye değmez! Bırakalım açlıktan ölsün Somalililer! Bir Türk’ün onlar için tek kuruş harcamasına değmez!
Bu mudur insanlık anlayışınız? Şimdi heykelini diktiniz. İktidara gelince sadece arî ırkın iktidarı olacak, diğerlerine hayat hakkı tanımayacaksınız!
Bu çağda, üstelik su katılmamış çağdaşlarca(!) bu kafa yapısının anıtının dikildiğine hakikaten inanamıyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehtap Yılmaz Arşivi