Gökhan Özcan

Gökhan Özcan

Madalyonun karanlık yüzünden haberler

Madalyonun karanlık yüzünden haberler

"Kongo'da 15 yıldır süren iç savaş, 'cep telefonu yapımında' kullanılan minerallerin çıkarıldığı madenlerin geliriyle finanse ediliyor.

Danimarkalı yönetmen Frank Poulsen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda bulunan ve ülkedeki iç savaşı körükleyen silahlı grupların işlettiği, çocukların köle gibi çalıştırıldığı madenlerden elde edilen minerallerden yapılan cep telefonlarının satışlarının, ülkedeki savaşı nasıl daha da şiddetlendirdiğini anlatan bir belgesel çekti. 'Cep Telefonundaki Kan' adlı belgeselin çekimi için Kongo'ya giden yönetmen, çocukların madenlerdeki çalışma şartlarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Yaşları 12'den başlayan işçiler yerin 100 metre altında 72 saat kalarak kimi zaman temiz su bile olmadan çalışıyor. Daha sonra firmalara satılan bu minerallerin gelirleri ise Kongo'daki şiddeti tetikleyen silahlı örgütlerin cebine gidiyor ve daha fazla silah alarak, savaşı devam ettirmelerini sağlıyor."

"Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı Lojmanları'nın dış duvarları dibine bırakılan ve polisi bomba olabileceği şüphesiyle harekete geçiren kağıt poşetten erkek bebek cesedi çıktı. Polis, bebeği bıraktığı belirtilen 2 kadını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor."

"Dünya Sağlık Örgütü, artan stresle birlikte depresyonun küresel bir hastalığa dönüştüğü uyarısında bulunuyor. Örgütün tahminlerine göre, 2020 yılında depresyon dünyada en yaygın ikinci küresel hastalık olacak. Halen Almanya'da son verilere göre, yaklaşık 4 milyon depresyon hastası var ve ağır depresyon yaşayan her 7 kişiden biri intihar ediyor."

"Tecavüz spreyinin satıcısı yakalandı. Yapılan araştırmada, internet sitesinde erkeklerin kadınlara tecavüz etmelerine imkan veren bayıltıcı sprey pazarladığı iddia edilen Ç.Ö'nün gerçekte herhangi bir ürün satmadığı, sprey almak için hesabına para yatıranları dolandırdığı ortaya çıktı."

"Japon elektronik devi Sony yine bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Şirketin internet ağına düzenlenen saldırıda, yaklaşık 93 bin müşterinin kullanıcı hesabında yer alan bilgiler çalındı."

"17 Eylül'den bu yana Wall Street'in hemen yanındaki Zuccotti Park'a kamp kuran 'Wall Street'i İşgal Et' adlı sivil girişim tarafından düzenlenen protesto gösterisine yüzlerce eylemci katıldı. Gösteriye katılan orta yaşlı bir kadın gösterici neyi protesto ettiklerini şöyle açıkladı: "Biz ABD'nin yüzde 1'lik kesiminin ülkenin gelirini elinde toplamasından son derece rahatsızız."

"Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu ve Dünya Gıda Programı önceki gün İtalya'nın başkenti Roma'da Dünya Açlık Raporu'nu yayımladı. Raporda dünyada açlık çeken 1 milyara yakın insan olduğu ve bu sayının 2008 yılından bu yana 75 milyon arttığı kaydedildi. Bu artışın temel nedenlerinden biri, gıda fiyatlarının dalgalanma göstermesi. Temel gıda maddeleri, diğer ticarî mallar gibi borsada işlem görüyor. Mısır ve buğday gibi ürünler, tıpkı bir hisse senedi gibi alınıyor, satılıyor. Bu da gıda fiyatlarında muazzam dalgalanmalara neden oluyor."

"Youth Insight'ın toplam bin üniversite ve lise öğrencisiyle yaptığı sosyal medya araştırmasına göre gençlerimiz haftada 50 saatini, yani bir haftanın yaklaşık 3'te birini sosyal medyada geçiriyor. Facebook'ta her iki gençten biri, en az bir markanın sayfasını takip ediyor. Marka sayfalarının takip edilme oranı üniversite öğrencileri için yüzde 43, lise öğrencileri için yüzde 49. Beğenilen ve takip edilen marka sayısı, ortalama 17 iken, en çok beğenilen sayfalar, hazır giyim ve telekomünikasyon markalarının sayfaları."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gökhan Özcan Arşivi