Ersoy Dede

Ersoy Dede

Cumhurbaşkanlığı tartışması

Cumhurbaşkanlığı tartışması

Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan’ın arasının kötü olduğu iddialarının da, birbirlerine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakip olacakları iddialarının da arkasında, bugün bir proje olduğu apaçık ortaya çıkan Oda Tv’cilerin olduğunu biliyoruz. Hatta Sn.Gül ve Sn.Erdoğan’dan geçtik, eşlerinin bile kavgalı olduğu iddiasını yükselterek karıştırmaya çalıştılar ortalığı.. Hepsinin altında Oda Tv tezgahı olduğunu artık açık açık biliyoruz. Evet de özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yeni dönem üzerinden yürütülen bu yeni tezgahı kimler tertipliyor? Ergenekon’un çökertilmiş olmasını ümit ederdim.. Ama sanırım olmadı.. Her taşın altında Ergenekon arayanlardan değilim. Ama şu cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili spekülasyonların nereden çıktığını bana biri açıklarsa sevinirim..

*

Ak parti iktidarından sonra bu güçler bir dakika olsun icraat yaptırmamak adına var güçleriyle çalıştılar. Bütün bu reformist hamleler, her türlü engellemelere rağmen yapılan hamlelerdir bilesiniz. Ne 367 garabetini, ne 27 Nisan’ı, ne kapatma davasını, ne şunu-ne bunu bu sürecin dışında tutabilirsiniz. Sürekli olarak bir oyalama, meşgul etme hali var ortada. Bugünkü oyalama bahanesi ise Gül’ün görev süresi ve yeni hükümetin başkanı..

*

Deniyor ki, Tayyip Erdoğan 2014’te Köşk’e çıkacak, ara döneme Bülent Arınç’la gidilecek, 2015’te ise Gül Başbakan olacak.. Ne “olmaz” denebilir, ne de “olur”... Tüzük gereği aralarında Bülent Arınç’ın da olduğu 70 küsur milletvekilinin zaten son dönemi. 2015 seçimlerine kadar görev yapacak olan Ak parti grubunun ağır topları, 2015’te aktif siyasete zaten veda edecekler. Hadi en iyi ihtimalle söyleyelim, ara verecekler.. 2015’ten sonra ise Türkiye’yi 2023’e taşıyacak olan genç kadro ile her şeye yeniden başlayacak AK Parti.. Ama başında kim olacak? Abdullah Gül.. ?? Hükümetin başında Gül olacak fakat kadrolarında, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Beşir Atalay, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Sadullah Ergin, Egemen Bağış, Binali Yıldırım ve Recep Akdağ gibi isimler olmayacak. Ama Gül olacak.. Az evvel de ifade ettim. Olabilir.. Olmayabilir de.. Ama bana sorarsanız, eğer Tayyip Erdoğan Köşk’e çıkarsa (-ki çıkmayabilir de) yeni dönemi tesis etmek için neden eski bir ismi tercih etsin ki? Ha Abdullah Gül, başbakanlık için, Erdoğan’dan sonra asla tartışılmayacak kadar güçlü ve de önemli bir isim. Ama gerek yok.

*

Ama asıl önemli olan ne biliyor musunuz? Bunlarla vakit kaybediyor olmamız. Nasıl ki Ankara’yı meşgul ettiler ama ona rağmen Ak parti reformist hamleler yaptı. Bugünden itibaren de meşgul etmeye devam edecekler ki herkes işi gücü bıraksın elinde kalem kağıt aritmetik hesapları yapmaya başlasın.. Siyaset şüphesiz koltuk da ön plana alınarak yapılan bir iştir. Kimse il-ilçe teşkilatlarında ya da gençlik kollarında ömür tüketmek hedefiyle atılmaz siyasete. Siyasetin içindeki herkes kendini başbakan ya da cumhurbaşkanı olarak hayal eder.. Normal olanı da budur zaten.. Psikolojik savaşı yürüten çevreler de, işte bu hissiyatı öne çıkararak yürütüyor mücadelesini.. “sen mi olacaksın, ben mi?” kavgası başladığı andan itibaren icraatlar ikinci plana düşecektir.. Tavsiyem, özellikle kurulan bu tuzağa düşmemek yönünde olacak.. Bırakalım 2015’i, 2015’te görelim.. Bugün yapılması gereken çok önemli işler var. Hazır görevimizin başındayken, layıkıyla görevimizi yapalım.. Enerjimizi bu işlerle tüketmeyelim.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi