Mehtap Yılmaz

Mehtap Yılmaz

CHP kurultayı

CHP kurultayı

Kasetti, örgüttü, siyaset dizaynıydı derken nihayet sadede gelindi!

CHP kurultaya gidiyormuş! Bakalım son zamanlarda CHP’nin karnını tekmeleyen lider, kız mı oğlan mı doğacak? CHP’nin şu fikri beş kuruş etmez mühendisleri bu doğumu doğal yolla mı, doğal olmayan yolla mı yaptıracak? CHP tabanı kollarına kendi liderini mi, yoksa leyleklerin bıraktığı lideri mi alacak?

Ultrasonografik bir gözle bakınca yeni liderin kadın olmayacağına bilgisayarımın “mouse”nu basarım! Şu kablolarda sinsice gezinen elektrik beni çarpsın ki sağlam bir tüyo aldım! Ama bu lap-top’u başıma geçirseniz de onu ihbar etmem, boş yere uğraşmayın! Bakalım CHP’nin çıtasını Baykal’dan sonra bir dereke daha aşağı çeken K.K’dan sonra sürpriz başkan kim olacak?

Bilindiği üzere CHP’nin küçük Gollum’u epey bir zamandır, varlığını borçlu olduğu Sauron’a sonsuz bir itaatle “efendimisss” diye itaat beyan etmesine rağmen, seçim sürecinde kendini gözden düşürmüştü. Dolayısıyla CHP’yi halk nezdinde irtifa kaybına uğrattığı için suçlandı! Gerçi kendisi de, CHP’nin derin efendileri (Sauron) tarafından lanetlendiğinin, çirkinleştirildiğinin, artık istenmediğinin farkındadır sanıyorum.

Yine de sahiplerinin gücü adına bozuk para gibi harcadığı imajının, siyasi kişiliğinin ecrini, mükâfatını almak adına elinden geleni ardına koymayacak, kendince savaşacaktır! Muhalif Orklar’ın da eli armut toplamayacaktır tabii bu arada! Sauron’un emriyle her türlü taarruza başlayacaklardır!

Ya Baykal’a yaptıkları gibi medyada Lider-Çöz bir skandal patlatarak ismini koltuktan kazıyacak ya da karşısına onu başka bir yolla sol’layacak bir aday çıkartarak yıldıracaklardır! Gerçi kırklı yıllardan beri sol gösterip sağ kalmayı başarmış, faşizmin dibini sıyırmış bu kesimden ne gerçek sol ne de sağ çıkar ama hadi neyse...

Sonuç olarak CHP tabanına Gundi Kemal’i Gandi Kemal diye yutturanlardan vefa bekleyen Gollum’un da alacağını alması yakındır! Yani Sauron’un öfkesinden kaçacak yer bulamayacağı, kaderine rıza göstereceği açık!

Bu noktada da ya istifayı basacak veya Baykal gibi tehlikeli bir sessizliğe bürünerek intikam uğruna “an” kollayacaktır!

Kurultay hazırlığındaki CHP’ye tavsiye...

Millet Hrant Dink için sokağa dökülmeden onun hatırasından nemalanmaya çalışan mezar soyguncuları vardı! Hep birlikte gördük! Canım ülkemin, basiretli siyasi dehaları, Hrant posterleri, rozetleri ve bilumum malzemeyi piyasaya sürmeleri için iş çevrelerinin kulağına vakit kaybetmeden bu bilgiyi fısıldamış, kalabalığın cüzdanlarını az buçuk tırtıklamıştı!

Şimdi CHP’nin bu piyasa fırsatçılarına, deprem soyguncularına papuç bırakmasına, CHP’nin ekonomik kaynaklarını saçıp savurmalarına gönlüm razı olmaz! Bu yüzden CHP’lilere birkaç öneri sunmaya karar verdim!

Kurultay öncesi kolçakları çıkartılabilir hatta beyzbol sopası biçiminde koltukları tercih edin! Böylece dövüş silahı olarak bunlar kolaylıkla çıkartılıp kullanılabilir. Diyelim ki birbirlerinin kafasında kırdılar! Anında yerine yenisi vidalanır! Masalara da vidalı aparatlar ekleyin! Mesela muştamsı kalemlikler, mınçıkamsı dekorlar... Çok acıtmayan, vurunca kırmayan cinsten! Bir mınçıka 5-8 TL! Koltuk fiyatlarının cep yaktığı ekonomik kriz sürecinde bence fikrim şahane!

Sadece öneri tabii... Tamamıyla insani bir öneri... Dikkate almayan idrak yolları iltihaplanmış tipler yararlanmayı istesin veya istemesin. Benden önermesi!

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı!”

Faili meçhule kurban edilen insanları düşünün! Doksanlı yılların bela çukurunda yargısız infaz edilen onca canı! Onların yok oluşuyla ezilen hayatları! AK Parti öncesi, yakınlarının ölüsünden sual etmeye dahi korkan babaları, oğulları, kadınları, anaları!

Diyarbakır’da, kadim surların duvar diplerinde toplu mezarları eken korkunç ellerin hala aramızda sinsice dolaştığını düşünün! Bu korku aurasında psiko-sosyal açıdan toplumun ne hale gelmiş olabileceğini tasavvur edin! Anlayın demiyorum ama çalışın, anlamaya çalışın! Bu katilleri bulmak için artık bir şeyler yapın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehtap Yılmaz Arşivi