Serdar Demirel

Serdar Demirel

Teröristin adı Muhammed!

Teröristin adı Muhammed!

İslâm dünyasında çocuklara konan isimlerin başında kuşkusuz Muhammed ismi gelir.

Müslümanlar, tarih boyunca Hz. Peygamber’in (sas) aziz hatırasını O’nun ismiyle çocuklarını isimlendirerek canlı tutmuşlar, bununla şeref duymuşlardır.

İstisnasız bütün Müslüman ülkelerde aynı hassasiyeti görürsünüz. Kimi Müslüman ülkelerde ise bu husustaki hassasiyet daha fazladır. Meselâ Malezya, neredeyse 4-5 kişiden birisinin ismi Muhammed’le başlar. Çocuklara mürekkep isim verilir; ilki Muhammed ikincisi ise muhtelif isimlerden teşekkül eder.

Muhammed Arif, Muhammed Emin, Muhammed Kasım, Muhammed Zulkifli gibi.. Ve genelde ikinci isim kullanılır. Herhangi bir yerde 4-5 kişilik bir topluluk görseniz ve Muhammed diye seslenseniz mutlaka biri dönüp size cevap verecektir.

Kimliğe bakmadan da kimin isminin Muhammed’le başladığını bilemezsiniz. Her sömestr başı ders okutacağımız sınıfların öğrenci listesi elimize ulaştığında erkek öğrencilerin genelde Muhammed’le başladığını ve bu isme olan aşkı hayranlıkla müşahede etmişimdir hep.

İster dindar olsun ister olmasın Muhammed ismine çok önem verir Müslümanlar. Bizim dünyada Peygamber sevgisinin bir tezahürü olan bu durum İslâm’a kurulan küresel bir komplonun da aracına dönüşmüş durumda.

Dünya gündemini sarsan, insan vicdanının kabûl etmeyececeği önemli terör olaylarında “Muhammed” ismi bir fâil olarak hemen öne çıkıyor, çıkarılıyor.

Muhammed Atta ismi 11 Eylül’ün 19 eylemcisinden birisiydi. Görsel ve yazılı medya eylemcilerin lideri olarak en çok onun ismini öne çıkarmış, onun görüntülerini yayınlamıştı. Yapılan resmi açıklamalara göre de Mısırlı Muhammed Atta, ikiz kulelerden kuzeydekine çarpan American Airlines’ın 11 sefer sayılı uçağındaki eylem timinin lideriydi.

7 Temmuz 2005 yılında 52 kişinin öldüğü 700 kişiden fazla insanın yaralandığı Londra’daki intihar saldırısının baş aktörü de Muhammed Sıddık Han isimli Pakistan asıllı bir kişiydi.

İngiltere’nin 11 Eylül’ü diye anılan eylemin fâili de Muhammed’di anlayacağınız.

Fransa’nın 11 Eylül’ü yakıştırması yapılan son olay da yine Muhammed Merah isimli Cezayir kökenli bir kişi eliyle gerçekleşti. Musevî çocuklarını Filistin çocuklarının intikamını almak amacıyla katlettiğini söylüyor Fransa. Bu saldırıyla da Muhammed ismi yine dünya gündemini itici, gayrî insanî ve gayrî ahlâkî bir çerçevede işgal etmiş oldu.

Danimarkalı karikatürcünün Efendimizi karalayan çizgilerini hatırlayın. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Efendimizi çizdiği karikatürlerine konu eden ve böylece Müslüman dünyanın tepkisini çeken karikatüriste 2010 yılı basın ödülünü bile vermişti.

Kurt Westergaard, Hz. Peygamber’i başında bomba şeklinde bir sarıkla resmetmişti. İslâm’ı terörle, Efendimizi teröristle özdeşleştirerek...

Terör eylemlerine bulaşmış kimi Müslümanların isimlerinin Muhammed olması yukarıda da söylediğimiz gibi bu ismin Müslüman dünyada çok kullanılmasıyla ilişkili olabilir.

Ancak büyük çaplı terör eylemlerinin genelde Muhammed isimli kişiler eliyle yapılması, Danimarkalı karikatüristin vermeye çalıştığı mesajla pek de örtüşüyor. Batı’da yaşayan ve ismi Muhammed olan Müslümanların sırf isimlerinden dolayı saldırıya uğramaları da bir tesadüf olmasa gerek.

Büyük devletlerin terör üzerinden büyük askerî ve siyasi hamleler yaptıkları bir sır değil. Terör bir yere kadar kurgudur zaten. Burada Terör ve Muhammed ismi niçin ve nasıl bir araya getiriliyor konusu hemen geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. Bu bağlamda Küresel medyanın projektörleri ısrarla Muhammed ismine tutması da kesinlikle masum değildir.




Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Demirel Arşivi