LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Kapitalizm ölmezse, insanlık yaşayamaz!

Kapitalizm ölmezse, insanlık yaşayamaz!

-Lütfü Bey; bu yılki 1 Mayıs kutlamalarına, kendilerini “Kapitalizm karşıtı Müslümanlar” olarak adlandıranların katılmasıyla birlikte, Müslümanlık ile kapitalizm konusu her zamankinden fazla tartışılır oldu. Bu konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

- Bugün dünyayı sömüren, ezen sistem kapitalizmdir. Eğer dünyayı başka bir sistem ezse, sömürse, elbette ona da karşı çıkmak gerekir. Ama günümüzün dünyası tek kutuplu bir dünyadır ve bu dünyanın tek ezen, sömüren sistemi de kapitalizmdir. Dolayısıyla ezene, sömürene karşı olan Müslümanlar kapitalizmin karşısına dikilmelidir. “Ezen, sömüren kim olursa olsun ona karşıyım; ezilen, sömürülen kim olursa olsun ondan yanayım” demelidir. Çünkü hem ezenden, sömürenden yana, hem ezilenden, sömürülenden yana olunmaz. Hem zalimden yana, hem mazlumdan yana olunmaz. Hem paranın kulu, hem Allah’ın kulu olunmaz! Malumunuz kapitalizm paranın kulu olmaktır. Kapitalizmin dini imanı paradır. Kapitalizm paraya tapmaktır. Parası olana bu dünyayı cennet yapmaktır. Parası olmayana bu dünyada cehennemi yaşatmaktır. Parası olanlara, emeğinden başka hiçbir şeyi olmayanları kul yapmaktır. Kapitalizm “Altta kalanın canı çıksın” demektir. “Paran yoksa öl” demektir. Kapitalizm emeğin, alın terinin hakkını çalmaktır. Para kazanmak uğruna insanlığı da, doğayı da bozuk para gibi harcamaktır. Açlıktan ölenlere, çöplüklerden beslenenlere gözlerini kapatmaktır. “Gözlerimi kaparım, hayatımı yaşarım” deyip zevk-i sefa içinde yaşamaktır. Her şeyin en pahalısını yiyip içip giymek, en pahalı araçlara binmek, saray gibi evlerde oturmak için yarışmaktır. Hem böylesine kapitalist yaşam sürüp hem de kendisine “Müslüman” diyenler de vardır. Peki bunların Müslüman yaşam tarzıyla ne ilgisi vardır? “Komşusu açken tok yatan benden değildir” diyen, malsız, mülksüz ölen bir Peygamberin yaşam tarzıyla ne ilgisi vardır? Neyseki Müslüman dünyada da, tüm dünyada da kapitalizme karşı isyanlar giderek yaygınlaşmaktadır. Kapitalizmin kalbi olan ABD’de bile büyük kapitalistlere karşı “Siz yüzde 1’siniz, biz yüzde 99’uz; yüzde 1 olarak yüzde 99’u sömürüyorsunuz” diyen bir isyan hareketi başlamıştır. Artık herkes anlamıştır ki, kapitalizm insanların emeğini sömüre sömüre, kanını eme eme beslenen bir vahşi canavardır. Bu vahşi canavar insani duyguları, yani insanlığı yaşatmaz. Kapitalizm denen bu vahşi canavar ölmezse, insanlık yaşayamaz!

ERBAKAN’I VUR, EMPERYALİZME SELAM DUR!

- CHP’liler, Kemalistler, 28 Şubat darbesinin Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kuracağı partiyi iktidara getirmek için yapıldığını, bunun için emperyalizm karşıtı olan, millici, bağımsızlıkçı olan Erbakan’ın başbakanlıktan uzaklaştırıldığını söylüyorlar. Bu konuda sizin değerlendirmeniz nedir?

- 28 Şubat darbesi ne adına yapıldı? 28 Şubat darbesini yapanlar, laikliği, Atatürkçülüğü koruyup kollamak adına bunu yaptıklarını açıklamışlardı. Tankları kışladan caddelere bunun için çıkartmışlardı. Peki kendilerine “Atatürkçü”, “Kemalist” diyen parti yöneticileri ile onların yandaşları ne yapmışlardı? Bu darbeyi var güçleriyle alkışlamışlardı. Kısacası, ordu yöneticileri ile kendilerine “Atatürkçü”, “Kemalist” diyen parti yöneticileri ve onların yandaşları elbirliğiyle Erbakan’ı başbakanlıktan uzaklaştırmışlardı. Dün bunu yapanlar, bugün “28 Şubat darbesi Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kuracağı partiyi iktidara getirmek için yapıldı” diyor. 28 Şubat darbesini kendileri yaptıklarına göre, acaba bunlar ne dediklerini de mi bilmiyor? Öyle ya, darbeyi kendileri yaptıklarına göre, demek ki Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kuracağı partiye iktidar yolunu açanlar da onlar! Yine Kemalistler, Atatürkçüler bugün ne diyorlar? “28 Şubat darbesi emperyalizm karşıtı olan, millici, bağımsızlıkçı olan Erbakan’ı başbakanlıktan uzaklaştırmak için yapıldı” diyorlar. 28 Şubat darbesini kendileri yaptıklarına göre, bu dediklerinden ne sonuç çıkıyor? Darbeyi yapan Kemalistlerin, Atatürkçülerin emperyalizm karşıtı olmadıkları, millici, bağımsızlıkçı olmadıkları sonucu çıkıyor. Bunların Erbakan’ın başbakanlıktan uzaklaştırılmasını isteyen emperyalistlerle işbirliği yaptıkları sonucu çıkıyor. Erbakan’ı vur, emperyalizme selam dur! Yapılan budur.



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi