Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Allah korusun, Kılıçdaroğlu başbakan olsaydı...

Allah korusun, Kılıçdaroğlu başbakan olsaydı...

Suriye’de karışıklıklar had safhaya varmış, Şam, Halep, Hama, Humus kentleri başta olmak üzere ülkenin tüm şehirlerinde yer yer hükümet güçleri ile sokak çatışmaları başlamıştır. İşte böyle bir durumda CHP Genel Başkanı ve Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in özel temsilcisi Abdülvahit Samarra ile Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde bir görüşme gerçekleştirir. Çok sıcak bir havada geçen bu toplantı hakkında basına sızdığından anlaşıldığına göre Beşşar Esed Türk hükümetinden her türlü silah, mühimmat ve lojistik destek istemektedir. Ayrıca Türkiye-Suriye sınırı boyunca devriyelerinin artırılarak Türkiye’ye geçmek isteyenlerin mutlaka durdurulması talep edilmektedir. Anadolu Ajansı Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu ile Suriye Özel Temsilcisi Abdülvahit Samarra arasında geçen görüşmeyi abonelerine duyurmuş ve komşuları ile sıfır sorun politikası güden Türk hükümetinin güney komşumuz Suriye’ye desteğini bir kere daha teyid etmiştir.
- Sayın Kılıçdaroğlu, size sayın başkanım Beşşar Esed’in sıcak ve en içten dostluk mesajını getirdim. Suriye size minnettardır. Ülkemizde bir kaos ortamı yaratan isyancılara karşı bize verdiğiniz desteği hiç unutmayacağız.
- Sayın Samarra lütfen Suriye’nin değerli başkanı yakın dostumuz, gönüldaşımız, fikirdaşımız sayın Beşşar Esed’e aynı derecede sıcak duygularımızı iletiniz. Biz iki ülkenin haklarının kardeşliği için sizinle işbirliği yapmaya hazırız. Sayın Esed, ülkesindeki bu yangını neye malolursa malolsun mutlaka söndürecektir. Bize verdiğiniz ihtiyaç listesi behemahal karşılanacaktır, bundan şüpheniz olmasın. Talimat verdim, Suriye sınırında devriyeler artırılmış olup, kuş bile uçurulmayacaktır. Bize sığınacak olan isyancılar da hemen Suriyeli makamlara teslim edilecektir. Hiç şüpheniz olmasın ki bizim yüreğimiz sizinle birlikte atmaktadır. Sayın Beşşar Esed’in muhterem babaları Hafız Esed de iyi dostumuzdu, gönüldaşımızdı. Kendisi Türkiye’ye her zaman dost, iyi bir yoldaş olmuştur.
Anadolu Ajansı’nın tüm dünyaya duyurduğu bu özel görüşme İslam âleminde ve tüm Türkî Cumhuriyetlerde şaşkınlıkla karşılanmıştır.
¥
Okuyucularımızın takdir edeceği üzre bu bir kurgu idi. Türkiye şartlarında kimse aklını peynir ekmekle yemeyeceğine göre CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olması asla mümkün görünmüyor. Allah bu millete bu zilleti bir daha yaşatmasın diye bir yandan dua yaparken, diğer yandan da her fırsatta Suriye politikamızı eleştiren Kılıçdaroğlu’nu Sayın Erdoğan’la bir yer değiştirelim istedik. Milletin onlara vermediği, asla da vermeyeceği Başbakanlık koltuğuna sanal olarak oturttuk ve Suriye’de babası gibi kan dökmekten vahşi bir zevk alan oğlu Beşşar Esed’le nasıl bir ilişki kurar, örnekleyelim istedik.
Tablo vahim, Kılıçdaroğlu Soros’la kurduğu sıcak ilişkiyi Esed’le de kuracak ve komşularımızla sıfır sorun politikasını hayata geçirecek ve tabii Türkiye’nin İslâm alemindeki itibarı da böylece sıfırlanmış olacak. Yani sıfıra sıfır, elde var sıfır!
Eee, ne demiş büyüklerimiz, CHP demek sıfır demektir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi