Mehtap Yılmaz

Mehtap Yılmaz

ABD’de skandal! Obama, yargılayacağına CIA Başkanı yaptı!

ABD’de skandal! Obama, yargılayacağına CIA Başkanı yaptı!

John Brennan’ın CIA’nın başına getirilmesi ABD tarihine geçecek, yüz kızartıcı bir skandaldır! Adam, Guantanamo’daki işkencelerin azılı savunucusu! CIA’nın, gizli ve korkunç cezaevlerinin bir numaralı destekçisi!  “Terör faaliyetinde bulunduğu tahmin edilen kimseleri ortadan kaldırmak amacı ile insansız hava araçlarının kullanılması stratejisi” gibi bir yargısız infaz yöntemini getiren, dahası Libya’daki o dehşet verici hava saldırıları ve Bin Ladin operasyonunun KUMANDA MASASINDAKİ kişi…

Bilindiği üzere, 2004 yılından itibaren, Pakistan, Yemen, Afganistan, Libya ve Somali’de, İHA’nın kullanıldığı 420’yi aşkın hava saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda, teröristlerin! yanı sıra 1200 kadar sivilin de yaşamını yitirdiği iddia ediliyor. Yani John Brennan, binlerce sivilin katledilmesinin yegâne müsebbibi!

İşte tam da bu iddialar yüzünden Obama, 2008’de akıllıca davranıp, bu adamı CIA başkanlığına getirme niyetinden vazgeçmişti. Yani Brennan denilen Ortadoğu canavarı, tam da CIA’nın başına çöreklenecekken, direkten dönmüştü!

Yahu o kadar uzağa gitmeye de gerek yok! Brennan, daha iki ay önce, senato ve istihbarat komitesinde, 4 saat ifade vermedi mi? Kendini, insansız hava araçlarının sadece bir caydırıcı unsur olduğunu söyleyerek savunmasına rağmen,  konuşması protestolarla bölünmedi mi? Adam, 25 yıllık Beyazsaray terörle mücadele danışmanı! Sicili kir-pas olmasaydı Yahudi lobilerinin çok yönlü baskılarına rağmen 34 senatör red oyu kullanır mıydı?

ABD’de insansız hava araçlarının kullanılması konusunun aydınlatmasını talep eden Cumhuriyetçi Rand Paul’un, filibuster tekniğiyle yaklaşık 13 saat konuşma yaparak süreci protesto ederek oylamayı geciktirmesi az buz bir şey mi? 

İyi de, ne oldu peki? ABD’de ne değişti? ABD senatosu neden radikalleşti? Temel insan haklarından yana değil de neden bir katilden yana tavır sergiledi? ABD senatosunun, insan haklarına sırt çevirmesine neden olan ne?

ABD senatosu, Brennan’dan yaptıklarının hesabını soracağına, neden CIA’nın başına getirdi? Yargılayacağı yerde neden resmen ödüllendirdi? Bu skandal, ABD senatosunun, bundan böyle insan haklarıyla arasına ciddi anlamda mesafe koyduğu manasına gelmez mi?

Gerçek şu ki ABD, bundan böyle Ortadoğu’da çok daha operasyonel bir stratejiden yana tavır aldı! Brennan gibi iyi derecede Arapça bilen birinin bu görev için tercih edilmesi sizce bir tesadüf mü? İzleyin, göreceksiniz… Bundan böyle ABD, Ortadoğu’da daha çok kuralsızlaşacak ve ne yazık ki çok daha fazla sayıda sivilin kanı akacak…

Zira Brennan, bir savaş suçlusu ve sadece CIA’nın değil, başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın başına bela olarak getirildi!

ABD’deki Yahudi lobileri kına yakabilir! Natenyahu’nun çabaları boşa çıkmadı! İnsanlığa geçmiş olsun! Allah Rand Poul’u, Brennan’ın şerrinden korusun!

¥

Diyorlar ki, CIA filibuster yöntemini CHP’den örnekledi! Yahu demedim mi KK CIA’ya papucunu ters giydirir diye?

Önceki Başkan neden istifa etti? Tıpkı Baykal’ın istifasındaki gibi evlilik dışı ilişki nedeniyle! Brennan başkanlığa nasıl getirildi? Tıpkı KK’daki gibi İsrail yanlısı derin eller tarafından paraşütle! Peki, KK, terör ve Ortadoğu sorunlarıyla alakalı nasıl bir tutum sergiliyor? Tıpkı ABD gibi, hem nalına, hem mıhına ama illa İsrail’den yana!

BDP’YE KÜRT SORUNU KONUSUNDA

ÇÖZÜM ÖNERİSİ: KOLİ BANDI!

Kürt sorununun çözüm sürecini bir daha türbülansa sokmamanız için, milletvekillerinizin ağzını koli bandıyla sıkı sıkıya bantlayın! Kendi iradeleriyle tutamadıkları çenelerini, belki bu sayede kapalı tutmayı başarırlar! Kürt sorununun çözüm sürecini desteklemek için bir koli dolusu koli bandı benden!

Beni dinleyin… Cümleleri kes yapıştır yapacaklarına, koli bantlarını kesip kesip yapıştırın ağızlarına! Milletin vekili olmuş, meclise gelmiş… Asgari bir adamlığı olan insan biraz çenesini tutamaz mı yahu, ayıp! Millete saygınız olsun biraz! Biraz olsun saygı uyandırın! Sahip çıkmayın! İstifasını alın!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehtap Yılmaz Arşivi