Ersoy Dede

Ersoy Dede

Mustafa Sarıgül Açmazı

Mustafa Sarıgül Açmazı

İstanbul için aday belirleme meselesi, CHP’nin gerçek yüzünü, içinde bulunduğu açmazı, pazarlıkları vesaireyi kabak gibi gün yüzüne çıkardı.. İstanbul’da seçimi kazanmanın formüllerini bulacak araştırmalar yaptıran Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’e rağbetin çok yüksek olduğunu görüyor.. Dolayısıyla bir parti başkanı için, İstanbul’a bu kadar yaklaşmışken, riskli bir karar verip seçmenlerinin hışmına uğrama korkusu taşımasını doğal karşılamak lazım. Bugün Mustafa Sarıgül’ün adaylığını ilan etse, en azından açıkça çıkıp; “anketlere bakıp karar verdik, benim inisiyatifimde değil” diyebilir.. Amenna, Sarıgül, bugünkü şartlarda seçim falan kazanamaz İstanbul’da. Ama Kılıçdaroğlu, Sarıgül’den başkasını aday olarak gösteremez bu şartlarda.. Demem o ki, CHP logosu altında seçime kim girerse girsin zaten kazanamayacak. Ama seçim sonrası, Kılıçdaroğlu, CHP seçmeni tarafından linç edilmek istemiyorsa Sarıgül’ü aday göstermek zorunda… Ki bundan da kaçış yok gibi.. Gürsel Tekin neden siyasi kariyerini riske edecek bir hamle yaptı, açıkçası anlamak zor. Baştan; “ben aday değilim, partimizin adayına her anlamda hizmet edeceğim” deseydi, bana göre çok büyürdü.. O saatten sonra aday bile gösterilse, bu toplam sonucu etkilemezdi..

PAZARLIKLARLA YÜRÜYEN BİR SÜREÇ

CHP, hiç şüphesiz Sarıgül’ü aday gösterecek ama, daha şimdiden restleşmelerle, pazarlıklarla seçmenin gözü önünde bir operasyon yapılıyor. Ve bu çok antipatik bir durum.. İddia ediliyor ki; Sarıgül; ‘ben gitmem beni davet etsinler’ demiş.. Bir başkası demiş ki; ‘biz daha ne kadar davet edelim, gelsin dilekçeyle müracaat etsin üye olsun’.. Bunlar yetmezmiş gibi, bir başka iddia da Sarıgül gelirse Şişli ve Bakırköy için isimleri de kendi belirlemek istiyormuş.. Başka bir iddiaya göre Sarıgül’ün istekleri bununla sınırlı değilmiş, meclis üyeliği için de kontenjan istiyormuş.. Görüyor musunuz tüm bu al-ver süreçleri CHP’ye oy vermeye hazırlanan seçmenin önünde yürüyor.. Ve dahası Sarıgül hâlâ sarı-siyah flamalar altında yapıyor konuşmalarını.. Benim oy vereceğim politikacıyı daha partisi bile kabul etmiş değil.. Olacak iş mi?

SARIGÜL’ÜN ADAYLIĞI KESİN

Neyse çok sağlam kaynaklardan aldığım bilgiye dayanarak söylüyorum ki, Sarıgül’ün adaylığı kesinleşmiş durumda.. Kasımın ikinci haftası, Ankara’da resmi prosedürler tamamlandıktan sonra, büyük bir şovla ilan edilecek.. Ama bu arada, al-verler, git-geller geçecek CHP’nin bu sürecine.. Gürsel Tekin isminin yıpratılması, genel merkez ve teşkilatlar arasındaki uyumsuzluk, pazarlıklar, Kılıçdaroğlu’nun yanındaki yakınındaki isimlerin yol açtığı bir takım propaganda krizleri falan kalacak hatıralarda.. Net bir ifadeyle söylemeliyiz ki, CHP bunu da beceremedi.. Şaşırtıcı mı? Asla.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi