Ersoy Dede

Ersoy Dede

Adalet lâzım

Adalet lâzım

Hareketli günler yaşıyoruz.. Terör örgütü yöneticisi olarak yargılandığı davada müebbet hapse mahkûm olan İlker Başbuğ serbest.. Bu elbette beraat ettiği anlamına gelmiyor ama önemli bir aşama olduğunu söylememiz lâzım.. Aynı gün Hrant Dink cinayeti davasından yargılanan Erhan Tuncel de serbest kaldı.. Başbuğ için halay çeken ekip Tuncel’in salıverilmesine isyan etti.. Bildik iki yüzlülük.. Benim sanığım iyidir senin sanığın kötüdür.. Ardından Malatya Zirve Yayınevi katliamının sanıkları çıktı.. Yer yerinden oynadı.. Niye? Adalet, Ergenekon’a ne kadar lâzımsa KCK’lılara da Balyozcular’a da mahremiyeti tecavüze uğrayan dinleme mağdurlarına da lâzım.. Yeniden yargılama Balyozcuların ne kadar hakkıysa Salih Mirzabeyoğlu’nun da o kadar hakkıdır.. İlker Başbuğ nasıl diyorsa ki; “Hanefi Avcı çıkmalıdır” diye, Mirzabeyoğlu derhal çıkmalıdır.. Brifingli yargının verdiği 28 Şubat Mahkemeleri’nden çıkan kararlarla bugünkü paralel mahkeme kararları arasında ne fark var ki?..

İNTİHARLAR AYDINLATILSIN

Dün Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, twitter’a; “umarım bu süreç, Aselsan İntiharları’nın aydınlatılmasına da vesile olur” diye yazdı.. Ona cevap veren bir okuru, “Isparta’da düşen Atlas Jet Uçağı” dedi.. Bir diğeri ise subay intiharlarını hatırlattı.. Tıpkı 1993’e benzer karanlık bir dönemden geçtiğimizi ürpererek fark ettim.. Evet ya o intiharlar ve şüpheli ölümler, o subayların ailelerinde bıraktığı izler?..

KİMDİ O SUBAYLAR?                              

Mesela Emekli Albay Birol Atakan..

Trafik kazasında öldü.. Özden Örnek’in darbe günlüklerini onun dışarı çıkarttığı söyleniyordu.. Mesela Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca.. Evinde kendi silahıyla intihar ettiği söylendi. JİTEM’in eski Diyarbakır Bölge Komutanıydı.. Neler bilmiyordu ki.. Mesela Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay.. Kafasına sıktı dediler.. Mesela Kıdemli Yüzbaşı Olgun Ural.. O da başına ateş ederek intihar etti. Ergenekon iddianamesi çıktı, Ural tetiği çekti.. Mesela Emekli Albay Belgütay Varımlı.. Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun eski başkanı.. Balkondan atladığı yazıldı.. Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarını onun deşifre ettiği söyleniyordu.. Ya da Deniz Yarbay Ali Tatar.. Amirallere suikast soruşturması kapsamında Poyrazköy’de ele geçirilen belgelere ilişkin 9 gün tutuklu kalmıştı.. Hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca intihar etti.. Mesela Albay Berk Erdem.. İzmir’de Güney Deniz Saha Komutanlığında görevliydi.. Deniz Kuvvetleri Komutanı’na suikast yapacak tim içinde olduğu söylenmişti.. Ya da Üsteğmen Sema Koç, Üsteğmen İbrahim Ünal Sarıoğlu, Uzman Çavuş Erdem Acar, Deniz Yüzbaşı Doğan İlhan.. Ve daha belki de adını bilmediğimiz ya da bu işlerle ilişkilendirmediğimiz kaç kişi.. Acaba kartlar yeniden dağıtılıp, -Başbuğ’un dediği gibi- adalet gelirse, bu işler de çözülür mü ki?.. Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi