Ersoy Dede

Ersoy Dede

Seçime ayarlı savaş uçağı?

Seçime ayarlı savaş uçağı?

Suriye savaş uçağı düşürüldüğü gün yapılan yorumları izlerken kanım dondu. Anlı şanlı analistler, yorumcular, yazarlar dedi ki; ‘’Seçimler öncesi gündemi değiştirmek için yapılmış bir müdahale.’’ Şaka yapmıyorum.. Sadece altını nasıl dolduracaklarını merak ediyordum, iki gündür onun cevabını bulamadım.. Doldurulacak bir altı olmadığından mı acaba?.. Today’s Zaman’daki şu haber başlığı ne demek istediğimi daha açık anlatacaktır; ‘’30 Mart seçim öncesi sızdırılabilecek olası bir ses kaydını örtbas etme girişimi”.. Gazetenin başlığa çektiği ancak içeride izah edemediği iddia nasıl ete kemiğe büründürülür acaba?.. Mesela Erdoğan Esad’ı arıyor bir gece; ‘’Burada işler sarpa sardı ortak. Bir uçak yolla indirelim de kaset-maset bir unutulsun.’’ Böyle deli saçması iddialarla yürüdükleri için işte bir arpa boyu yol kat edemiyorlar..

ANAVATAN NE İSE ORASI DA O

Tek bölgesel gelişme bu olsa diyeceğiz ki Başbakan Esad’la anlaşmış, işi bitirmiş.. Ama değil.. El Kaide destekli IŞİD, Süleyman Şah Türbesi’nin de içinde bulunduğu Halep Karakozan Köyü’nde denetimi ele geçirmiş. Türkiye’ye de tehdit savuruyor.. ‘’Bu bayrak buradan inecek’’ diye..  Bu da mı seçim öncesi gündem değiştirme numarası?.. İki gündür arka arkaya yaşanan gelişmeleri izliyorum dikkatle.. Gerek sınır ihlâli yapan uçağın indirilmesi gerekse IŞİD’e pabuç bırakmayan net ve kararlı tutumu gördükçe kendimi daha bir güvende hissediyorum.. Cumhurbaşkanım kameralar önüne geçip; ‘’Anavatan bizim için ne ise Süleyman Şah Türbesi de odur. Anavatan’ı nasıl koruyorsak, orayı da aynı şekilde koruyacağız’’ dedi ya, bir kez daha hamdettim bu ülkenin bir ferdi olduğuma, bir yurttaşı olduğuma.. Bu savaş çığırtkanlığı falan değil. Bu vatanperverlikten kaynaklanan bir duygu. Rasyonel zekâyla izah edemeyeceğim bir şey.. Ama bölgeyi de bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum ki, oradaki saygı karakolu önünde nöbet tutan askerin palaskasına toz gelirse, Türk Ordusu oradaki silahlı güçlerin üzerinden silindirle geçer.. Toplam 15 dakikada.. Ve hiç kimse merak etmesin, bizim burada ruhumuz bile duymaz.. Hani bazıları diyor ya; ‘’seçime yönelik’’ falan diye.. Aldırmayın siz onlara.. Atış talimine çıkar gibi çıkar mehmetçik.. İşini bitirip döner, akşam yemeğine yetişir.. Seçimlerin etkilenmesi diye bir durum olamaz.. Ama şanlı bayrağımıza yönelik tek bir tacizin faturasını da ağır öderler..

BUNU CHP NASIL ANLASIN?

Bunu elbette topraklarımızda terör eylemi yapan adamların mihmandarlığıyla Suriye’ye gidip çarşı-pazar gezen CHP’nin anlamasını bekleyemeyiz.. Bunu iç savaşın eş şedit günlerinde, Türkiye’nin en sert biçimde tehdit edildiği bir atmosferde Esad’la kol kola resimler çektiren bir CHP’nin anlamasını bekleyemeyiz.. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi