Faruk Köse

Faruk Köse

“Gazze’ye Saldırırken Yemeğimiz Türkiye’den Geldi”

“Gazze’ye Saldırırken Yemeğimiz Türkiye’den Geldi”

İran’ın Fars Haber Ajansı’nın “İsrail: Türkiye Gazze savaşında bize gıda yardımı yaptı!” başlıklı haberinden haberiniz var mı? Ajans, “Siyonist/Yahudi Terör Üssü İsrail”de yayımlanan “Yedioth Ahronoth gazetesi”nden aktardığı haberi “Yedioth Ahronoth Gazetesi Türkiye hakkında çok önemli bir iddiada bulundu” spotuyla sundu.

Yahudi gazetesi, “Siyonist rejim ile Filistin arasındaki savaşta, Türkiye İsrailli askerlere gıda yardımında bulundu” iddiasında bulunuyor. Fars Haber Ajansı ise, “Acem kurnazlığı”yla, güya belaltı vurup İran’a payda çıkarmaya çalışıyor. Diyor ki: “Recep Tayyip Erdoğan’ın görünüşte İsrail’e karşı sert söylemlerde bulunmasına karşı, gerçekte (İsrail’e) Gazze’ye karşı savaş zamanında çok yardım ettiği iddia edildi.”

İran Ajansının haberini dayandırdığı Yahudi gazetesi, iddiasını, Gazze’deki “müslüman katliamı”na katılan bir “İsrail teröristinin/askerinin söyledikleri”ne dayandırıyor. Yahudi asker/terörist şöyle diyesiymiş: “Yediğimiz yemek konservenin ve içtiğimiz suların Türkiye’den geldiğini görünce çok şaşırdık.”

Asker kılıklı Yahudi katili şaşırmışsa da, ben buna hiç şaşırmadım. Doğrudur, Gazze’yi yerle bir eden, Filistinli müslümanları katleden, soykırımın önde gidenini yapan “asker kılıklı Siyonist teröristler sürüsü”nün yemekleri, gerçekten de Türkiye’den gitmiş olabilir. Bunda şaşılacak hiçbir şey de yoktur. Çünkü:

Biliyorsunuz, yahudiler dünya çapınca örgütlü bir toplum. Dünyanın her yerindeki yahudi firmaları İsrail’e maddi destek veriyor. Yaşadıkları ülkelerin vatandaşlığının yanında “İsrail vatandaşlığı” da olan yahudiler, “İsrail ordusunun yedek askeri” olarak, çağrıldığında “Gazze’ye saldırmak için” gidip İsrail ordusuna katılıyor. Bunlardan ülkemizde de var. Çifte vatandaşlığı bulunan bazı “Türk vatandaşı yahudiler”in de, mesela son Gazze katliamına katıldığına dair iddialar yalanlan(abil)mış değil. Şimdi bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki:

Türkiye’de faaliyet gösteren bazı yahudi şirketleri, el altından İsrail’e, Türkiye’de üretilen gıda maddelerinden yardım göndermiş olabilir.

Gazze’deki müslüman katliamına karşı en nitelikli ve yoğun tepkiyi Türkiye toplumu verdi. Türkiye’deki veya başka ülkelerdeki yahudi kuruluşları veya “Yahudi/Siyonist muhibleri” ile “Türk vatandaşı olup da İsrail’in melanetlerine ortak olan yahudiler”, müslümanların bu tepkilerinin inadına, Gazze’de katliam yapan katiller sürüsüne Türkiye’den yiyecek ulaştırmış, Türk malı gıda maddelerini destek olarak İsrail’e aktarmış ve kendilerince müslüman toplumdan intikam almaya kalkışmış olabilirler.

Biliyorsunuz, “Siyonist/Yahudi Terör Üssü İsrail” Gazze’ye çok katı ve vahşi bir ambargo uyguluyor. Gazze’ye mal girişi, ancak İsrail’in izniyle, kontrolü altında ve izin verdiği kalemlerde olabiliyor. İsrail, dilediğini Gazze’ye ulaştırıyor, dilediğini vermiyor. Türkiye’nin, resmi kanallardan Gazze’ye yardım için gönderdiği gıda maddelerinin geçişine izin vermeyen İsrail, bunlara el koymuş ve kendi “asker” denilen katiller sürüsüne dağıtmış olabilir. Öyle ya, “eşkıya”nın ne yapacağı belli mi olur?

Siyonist katiller, Gazze’ye yaptıkları saldırılar esnasında el koydukları Filistinlilere ait Türkiye’den yardım olarak gönderilmiş gıda maddelerini, kendi askerlerine dağıtmış olabilir.

Bunların dışında başka bir şekilde de Türk malı gıda maddeleri Gazze’de soykırım yapan İsrail katillerinin midesine inmiş olabilir.

Ancak bir şey olamaz:

Türkiye’deki hiçbir müslüman şahıs ya da kuruluş, velev ki ticaret için bile olsa, Filistin’de müslüman kardeşlerini katleden İsrail askerlerini beslemiş olamaz. Aynı şekilde Hükümet de, meydanda İsrail’in katliamlarına karşı çıkarken, arkaplanda İsrail’in katil askerlerini besleyecek yardımlarda bulunmuş olamaz. Buna asla ihtimal vermiyorum.

Ancak, Fars Haber Ajansı “bu önemli iddia hakkında açıklama yapması için gözler Türkiyeli yetkililere çevrildi” diyor ya, işte o yüzden, bilgi kirliliğinin ağına düşmüş insanların kalbinde şüphe uyanmaması için, gerçekten de yetkililerin çıkıp, konuya dair açık ve net bir yalanlama yapmaları yerinde olacaktır.

Ayrıca, yukarıda “olabilir” diye sunduğumuz seçeneklerin ilgili kurum ve kuruluşlarca, makam ve mercilerce ele alınması, varsa faillerinin bulunup cezalarının verilmesi lazım. Bu kapsamda, katliam boyunca Türkiye’den İsrail’e ne kadar hareketlenme oldu, kimler gitti, ne götürdü, nereye ulaştırdı, kime verdi.... bunlar tek tek ve bütün ayrıntılarıyla çıkarılmalı. Yapanın yanına yaptığının kâr kalmaması için bu mutlaka olmalı.

Ülkemizde yaşayıp veya para kazanıp da Siyonist katiller sürüsünü besleyenlerin kimler olduğunun bulunması çok önemli, acil ve asla ihmale gelmeyecek bir konu. Bunlar bir an önce bulunup mutlaka cezalandırılmalı.

Türkiye’den İsrail askerine gidecek tek gıda maddesi, ancak “zehir” olabilir. Başka türlüsünü gönderenden hesabı mutlaka sorulmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Faruk Köse Arşivi