İbrahim Bekiroğlu

İbrahim Bekiroğlu

Hollywood, Filistin Dedi

Hollywood, Filistin Dedi

Hollywood, dünyanın en büyük film üretim merkezidir.  Televizyonlarda izlediğimiz filmlerin nerdeyse tamamı Hollywood’da çekilip dünyaya servis edilir. Film yapımcılarının çoğu da Yahudi’dir. Yatırımcı Yahudi olunca oyuncu da çoğunlukla Yahudi’dir (Yahudi dayanışması).   Bunu film yıldızlarının biyografisini internette araştırarak öğrenebilirsiniz. Biyografilerin doğruluğuna inanın. Çünkü Amerikan film endüstrisinde Yahudi olmak ayrıcalık olduğu için bir çok yapımcı ve oyuncu Yahudi olduğunu gururla yazar. 
 
Film endüstrisi Yahudilerin elinde olunca Filistinlilerin lehine (ve de İsrail’in aleyhine) bir şey söylemek/yazmak, bir sanatçının kariyerini sonlandırabilir. Nitekim İsrail’in Filistin’deki zulmünü eleştiren bir çok oyuncu iş verilmediği için piyasadan silinip gitmişlerdir. Bir çoğu da kendi ikbali için ya sessiz kalmış ya da İsrail lehine sözler sarf etmiştir. 
 
Ancak bu son Gazze saldırısında ilk kez Filistin’i destekleyen Hollywood’lu yıldız ( ve diğer ünlülerin) sayısı İsrail’i destekleyenlerden fazla çıktı. Hiç umulmadık sanatçılar Gazze lehine mesajlar verdiler. 
Mesela şarkıcı Rihanna twitter hesabına Free Palestine (Özgür Filistin) yazarak tarafını belli etmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine mesajı sildi. 
 
One Direction müzik grubunun üyesi Zayn Malik de Filistin lehine twit atanlardan. Malik, tepkilere rağmen mesajını silmedi. 
 
İspanyol oyuncular Javier Bardem, Pedro Almovodar ve Penelope Cruz bir gazeteye verdikleri ilanda; “Filistinlilerin evleri yıkılıyor, su ve elektrik verilmiyor.  Hastanelere, okullara ve tarlalarına gidemiyorlar. Uluslararası toplum hiçbir şey yapmıyor” diyerek Avrupa Birliği'ni bir şeyler yapmaya çağırdılar. 
 
Şarkıcı Madonna ise Facebook’taki hesabına gül resimleri koyup yanına “Bu güller Gazze’nin masum çocukları gibi. Kimin onları yok etmeye hakkı var? Kimsenin. Ateşkes.” şeklinde bir mesaj yazdı.
 
Şarkıcı Selena Gomez, Jonathan Demme, Tori Amos, Rob Schneider, Kim Kardashian, Mark Ruffalo, John Cusack, Anthony Bourdain, Pink Floyd grubunun üyesi Roger Waters, NBA yıldızları Dwight Howard ve Amare Stoudemire, Italyan kaleci Gianluigi Buffon, D.L. Hughley, Mia Farrow, Whoopi Goldberg, Stephen Hawking ,Annie Lennox,  Meg Ryan, Dustin Hoffman, Danny Glover, Emma Thompon, showmen Jon Steward  ve futbolcu Christiano Ronaldo Filistin’i destekleyen diğer ünlülerden. 
 
İsrail tarafında ise “Yetenek Sizsiniz” yarışmalarının yayın hakkı sahibi Simon Covell var. Covell İsrail’i desteklemekle kalmayıp 150 bin dolar da bağışta bulunmuş bir figür (maalesef Acun Ilıcalı’nın lisans hakkı diye verdiği paralar da bu bağışın içinde vardır). 
 
Amerikalı oyuncu Joan Rivers ise Gazze’nin üzerine düşen bombalardan büyük haz duyduğunu gizlemeyenlerden.  Fakat Yahudi asıllı Rivers geçen günlerde nefes darlığından hastaneye kaldırıldı ve şu anda yaşam ünitesine bağlı olarak yaşıyor (Alma mazlumun ahını).
 
Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Mark Pellegrino, Justin Timberlake, oskar ödüllü Jon Voight, Ashton Kutcher, Ellen DeGeneres, Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone ve Kelsey Grammer gibi Hollywood sakinleri de İsrail’i desteklediler. 
 
Filistin’de yaşanan zulme bilhassa genç neslin takip ettiği ünlülerin sessiz kalmayarak Gazzelilere destek olması önemli bir olaydır.  Sanatçıların toplum üzerinde bıraktığı etki siyasetten fazladır. Sanatçının sevdiği/sevmediği bir şey hayranlar nezdinde de karşılık bulur.  Dolayısıyla sanatçılar ne kadar çok Filistin yanlısı/ İsrail karşıtı olursa, Filistin davası da o kadar çok dikkat çeker. Örneğin şarkıcı Rihanna’nın twitter’da 36 milyon takipçisi var.  Rihanna’nın Filistin lehine attığı twit 8 dakikada 7 bin defa retweet edildi ve Batı medyasının İsrail’in çektiği sette dinamit etkisi yaptı. 
 
Sanatçı desteğinin bir diğer faydası;  hem öldürüp hem de kendini kontrol ettiği medya yoluyla masum ve mağdur gösteren İsrail’in imajını zedeledi. 
 
Hollywood’un Filistin’den yana tavır almasının Yahudilerce trajik bir sonucu daha oldu; Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinin sahipleri Yahudi. Ancak bu siteler İsrail’den çok Filistin’e yaradı ( demek ki Twitter ve Facebook’u Yahudi malıdır diye boykot etmeyeceğiz).
 
Son olarak yukarıda isimlerini zikrettiğimiz ünlülerin isimlerini internete yazarak kim olduklarını görmenizi tavsiye ederim.  Bu da mı destek vermiş diyeceğiniz çok kişi var içlerinde.
 
Twitter: @bekiroglu1 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İbrahim Bekiroğlu Arşivi