Nusret Çiçek

Nusret Çiçek

Terörle İslâm’ı bir arada ifade etme yanılgısı

Terörle İslâm’ı bir arada ifade etme yanılgısı

Öyle diyor Obama, “İslamiyet’te terör olmaz, olmadığını Müslüman ülkelerin liderlerine anlatın onlar da halkına anlatsınlar.” Biz de aynısını söylüyoruz, Müslüman terörist olamaz.

Kim ki birisini haksız yere öldürürse o ebedi cehennemliktir...

Hüküm bu... Bu hükme karşı birileri baş kesiyorsa Allah (cc) da onun başını kessin.

Ancak; Ortadoğu’ya fitneyi sokup da arkasından “Müslüman terörist olmaz” demenin ne kadar samimi bir bakış olduğunu sorgulamamız lazım. 

Evet bu soru çok önemli; ateşe verilen Ortadoğu’da kim terörist, kim değil? Yani senin Sütçü İmam’ın terörist miydi? Filistin topraklarını yıllardır silah üstünlüğü sayesinde işgal ederek çoluk çocuk demeden katleden bir İsrail devleti var, ona karşı direnen Hamas... ABD’ye göre Hamas terörist, İsrail’in katliamlarını destekliyor bile.

Hatta Gazze halkına yardım götürmekte olan Mavi Marmara gemisindeki savunmasız insanları katleden İsrail askerleri masum, şehit edilenler terörist, öyle mi?!.

Mısır’da darbe ile yönetimi işgal eden SİSİ’yi görüyoruz... Sisi Pentagon desteğinde darbe yaparak demokratik yollardan seçilenleri terörist suçlaması ile hapse attırdı. Aslında idamlık kendisi iken, bir çok masuma idam kararı çıkarttı.

Şimdi bu tabloya bakın; ABD’ye göre, halkın oyları ile cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi (Allah’ın selamı üzerine olsun) terörist, darbe yapan Sisi demokrat!

Hangisini sayalım? Birleşmiş Milletler ile NATO ne zaman samimi oldular?

Gördük işte, Gazze katliamında kılını kımıldatmayan Birleşmiş Milletler, PKK olunca hemen toplanarak IŞİD’e yüklendiler. Oysa PKK ile PYD 33 yıldır bu coğrafyada Müslüman kanı akıtıyor.

PKK, Öcalan liderliğinde Kürt -Türk demeden 30 bin insanın canına kıydı. Hâlâ da eylemlerine devam ediyorlar... Başta halkın okulları yakılıyor, yollar kesilerek adam kaçırılıyor, iş makineleri ateşe veriliyor, masum çocuklar dağa kaçırılıyor, yollara mayınlar döşeniyor...

PYD terörist dedikleri IŞİD ile Kobani’de göğüs göğüse çarpışırken PKK Tunceli’de jandarma karakoluna uzun menzilli silahlarla ateş ediyordu.

PKK ile PYD’nin hedefinde Türkiye var, IŞİD’in şu ana kadar Türkiye’ye karşı herhangi bir eylemi yok, olacağını da sanmıyorum. Öyle iken, neden PKK ile PYD değil de ille de IŞİD?

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır “IŞİD’i terörist olarak görmeyin” diyor... 

Aslına bakılırsa gördüğümüzü görebilsek bize yeter. Bütün hesaplar IŞİD ile Türkiye’yi kapıştırmak üzerine yapılıyor. IŞİD’in Süleyman Şah türbesine saldıracağı iddiaları külliyen yalan ve de kışkırtma. Baktılar ki Türkiye IŞİD’e müdahale etmiyor onu da yaparlar...

Birleşmiş Milletler Irak Destek Gücü, kısa adı UNAM’ın hazırlamış olduğu Irak raporunda IŞİD’in insanlık suçu işlediği kaydedilmekte, ancak sivillere karşı toplu katliam yapıldığına dair delil elde edilemediği bildirilmektedir. Oysa ki ortalıklarda ne iddialar uçuşuyor. 

Raporda, Irak ordusunun bazı güçlerle ittifak yaparak katliamlar yaptığına dair bilgiler var. 

Bir başka bilgi, IŞİD’in Avrupa ülkeleriyle Irak’ta Maliki yönetiminden bıkan halk tarafından desteklendiği yönündedir. Zaten tabanda desteklenmezse uzun mesafede tutunamaz.

Aynı şekilde Türkiye’nin de bu örgütü desteklediği yönünde iddialar vardır.

Oysa ki IŞİD’i kuran, en azından göz yuman ABD istihbaratı olduğunu Obama  konuşmasında itiraf etti. Hesapta IŞİD PKK ile değil, Türkiye ile kapışacaktı.

TASS Haber Ajansı’nın haberine göre; ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden yaptığı konuşmada; Türkiye, Suudi Arabistan, Arap Emirlikleri’nin Esed rejimine karşı savaşan güçlere yüz milyonlarca dolar ile kamyonlar dolusu silah yardımı yaptıklarını iddia etmektedir.

Doğru da olabilir, eğri de.

Ancak şu var, Türkiye “Yurtta sulh cihanda sulh” pısırıklığından uzak çıkarları doğrultusunda ne yapması gerekiyorsa onu yapmak zorundadır. 

Düşmanının düşmanı şimdilik dostundur.

IŞİD, Türkiye’ye yönelik Kürt Devleti kurma heveslilerine karşı savaşıyorsa Türkiye “hayır bu örgütler dursun da ileride canımıza okusunlar” diyemez.

Kimse de böyle bir davranışı ülkemizden beklemesin. Destekse destek, köstekse köstek. 

Kaldı ki söylenenlere değil, yapılanlara bakmak lazım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nusret Çiçek Arşivi