Yener Dönmez

Yener Dönmez

Ya İçimizdekiler?

Ya İçimizdekiler?

Geç­ti­ği­miz haf­ta­ya Ye­me­n’­e Suu­di Ara­bis­ta­n’­ın ön­cü­lü­ğün­de­ki koa­lis­yon güç­le­ri­nin ope­ras­yo­nu dam­ga­sı­nı vur­du.

Or­ta­do­ğu­’da ne­re­de baş­la­yıp ne­re­de bi­te­ce­ği kes­ti­ri­le­me­yen ye­ni bir sü­reç­le kar­şı kar­şı­ya­yız. 

Şu aşa­ma­da “Su­udi Ara­bis­tan hak­lı­” ya da “İ­ran hak­lı­” de­me­nin hiç­bir şey ifa­de et­me­ye­ce­ği­ni be­lirt­mek ge­re­ki­yor. Zi­ra bu sa­va­şı İran da ka­zan­sa, Su­ud ön­cü­lü­ğün­de­ki Arap Bir­li­ği de ka­zan­sa kay­be­de­nin Müs­lü­man­lar ola­ca­ğı­nı şim­di­den kes­tir­mek güç de­ğil. Tıp­kı Su­ri­ye­’de, Ira­k’­ta, Lib­ya­’da, Mı­sı­r’­da, Bang­la­de­ş’­te, Pa­kis­ta­n’­da ol­du­ğu gi­bi­… Ma­ale­sef İs­lam Coğ­raf­ya­sı­’nın ka­na­yan bir ya­ra­sı sa­rıl­ma­dan açı­lan ye­ni ya­ra­lar, ye­ni acı­lar, ye­ni dram ve tra­je­di­ler­le kar­şı kar­şı­ya ka­lı­yo­ruz.

Em­per­ya­list ege­men güç­ler sis­te­ma­tik bi­çim­de Or­ta­do­ğu­’yu sil baş­tan şe­kil­len­dir­mek için 100 yıl­lık or­ga­ni­ze bir pro­je yü­rü­tü­yor­lar.

Kü­re­sel güç­ler ta­ra­fın­dan plan­la­nan bu pro­je­nin ye­ga­ne ama­cı Müs­lü­man ül­ke­le­ri et­nik ve mez­hep te­mel­li ça­tış­ma­la­rın içi­ne çe­ke­rek bir­bi­ri­ne düş­man et­mek, sa­vaş­tır­mak, ka­os çı­kart­mak, böl­mek, par­ça­la­mak­tan baş­ka bir şey de­ğil­dir.

En­dü­lü­s’­ü, Bu­ha­ra­’yı, Bağ­da­t’­ı, Ha­le­p’­i, Şa­m’­ı yak­tı­lar. Şim­di de Müs­lü­ma­n’­ın hik­met di­ya­rı Ye­me­n’­i ya­kı­yor­lar. Her gün yüz­ler­ce Müs­lü­man öl­dü­rü­lü­yor. Na­mus­lar kir­le­ti­li­yor. Ev­siz, bark­sız, yu­va­sız, kim­se­siz ço­cuk­la­r…  Aç­lık, yok­sul­luk, se­fa­let, kan ve göz­ya­şı he­men ya­nı ba­şı­mız­da kol ge­zi­yor. Ar­tık bu tür ha­ber­ler adi­yat­tan ol­du. 

Nef­ret, düş­man­lık, kü­çük he­sap­lar, in­ti­kam hır­sı al­mış ba­şı­nı gi­di­yor. 

Pe­ki bu tab­lo­dan, bu du­rum­dan İs­lam Dün­ya­sı­’nın hiç mi so­rum­lu­lu­ğu yok? Tüm suç Ba­tı­’nın mı? Olan bi­ten her şe­yi Si­yo­niz­m’­e bağ­la­yıp bir ke­na­ra çe­kil­mek ne ka­dar akıl kâ­rı­dır?

İçi­miz­de her şe­yi ken­di çı­kar­la­rı­na gö­re prog­ram­la­yan, in­ti­kam ate­şiy­le ya­nıp tu­tu­şan, tef­ri­ka­dan, ka­os­tan, kin­den, nef­ret­ten bes­le­nen, din­den ka­za­nıp dün­ya­ya ya­tı­ran, İs­la­m’­dan ge­çi­nen is­tis­mar­cı­la­rın ver­dik­le­ri za­ra­rın bo­yu­tu Ba­tı­’nın ver­di­ği za­rar­dan da­ha mı az­dır aca­ba?

Ta­ri­hin sey­ri­ne iyi ba­ka­lım. Ön­ce­ki gün PE­GIDA­’nın Ya­hu­di kö­ken­li li­de­ri Mic­ha­el Mann­ha­imer, Al­man sav­cı­lı­ğın­ca “p­si­ko­lo­jik de­li­” ol­du­ğu ra­por­la­nan 150 in­sa­nın ka­ti­li pi­lot Lu­bit­z’­in “Ra­di­kal İs­lam­cı­” ol­du­ğu­nu ve uça­ğı te­rör kas­tıy­la dü­şür­dü­ğü­nü öne sür­dü. İyi mi?   Bu tür has­ta­lık­lı ka­fa­la­rın he­ze­yan­la­rı­na “ha­di or­da­n” der ge­çe­riz. İs­lam Al­lah (cc) ka­tın­da tek din­dir. Şu­ur­lu ve ba­si­ret­li Müs­lü­man pür-ü pak­tır. Kü­für ise za­ten tek mil­let­tir.

Ya içi­miz­de­ki­ler?  

Her şe­yin bir be­de­li var. O be­del öden­me­den za­fer müm­kün de­ğil.

Kal­bi­mi­zi, gön­lü­mü­zü, di­li­mi­zi, zih­ni­mi­zi, bi­lin­ci­mi­zi te­miz­le­me­den; ki­ni­mi­zin, nef­re­ti­mi­zin, öf­ke­mi­zin önü­ne geç­me­den; bir­li­ği­mi­zi, bü­tün­lü­ğü­mü­zü, vah­de­ti sağ­la­ma­dan zil­let­ten kur­tu­luş yok­tur.

Ay­rı­ca Vah­det Şai­ri Meh­met Aki­f’­in “Din­le­ri var işi­miz gi­bi, iş­le­ri var di­ni­miz gi­bi­” söz­le­ri­ni ha­tı­rı­mız­dan çı­kar­ma­ma­mız ge­re­ki­yor.

Ça­lış­tır­dı­ğı ga­ri­ban iş­çi­nin üç ku­ruş­luk taz­mi­na­tı­na göz di­ken­ler, ken­di çı­kar­la­rı­nı her şe­yin üs­tün­de tu­tan­lar Meh­met Aki­f’­in bu sö­zün­den ne ka­dar na­sip­len­miş­ler­dir bi­le­mi­yo­rum.

Ama o ih­ti­şam­lı gün­le­ri­mi­ze ye­ni­den ka­vuş­mak için cid­di bir mu­ha­se­be­ye, bir­li­ğe, bü­tün­lü­ğe, kar­deş­li­ğe, vah­de­te ih­ti­yaç duy­du­ğu­muz ke­sin.

Ge­çen haf­ta Lon­dra­’da dü­zen­le­nen “Kür­dis­tan Pa­ne­li­”n­de AB­D’­nin Si­yo­nist da­nış­ma­nı Phllip­s’­in IŞİ­D’­in bir ABD, İn­gil­te­re ve İs­ra­il pla­nı ol­du­ğu­na da­ir iti­raf­la­rı ön­ce­ki gün man­şe­ti­miz­den yan­sı­tıl­dı.

Ahir öm­rün­de Ku­dü­s’­e gi­den, Üs­tad Nu­ri Pak­di­l’­i Kül­tür-Sa­nat edi­tö­rü­müz Sa­li­ha Sul­tan ta­kip et­ti. Ku­düs öz­le­miy­le kav­ru­lan Kah­ra­man­ma­raş’ın gü­zel in­sa­nı Pak­di­l’­in Mes­cid-i       Ak­sa­’da­ki İs­ra­il öf­ke­si, El-Ha­li­l’­de­ki “Ya­şa­sın İs­lam, Ya­şa­sın Tür­ki­ye­” şek­lin­de­ki hay­kı­rı­şı ay­rın­tı­lı bi­çim­de   Vah­det okur­la­rıy­la pay­la­şıl­dı.

CHP Li­de­ri Kı­lıç­da­roğ­lu­’nun “A­na­do­lu ‘nun Ke­ma­l’i” ad­lı prog­ra­mın­da ken­di­si­ne ulaş­mak is­te­yen ba­şör­tü­lü “A­na­do­lu Ka­dı­nı­nı­n” en­gel­len­me­si­ni sa­de­ce Vah­det gö­rün­tü­le­ye­rek sür­man­şe­ti­ne ta­şı­dı.

Se­çim ön­ce­si si­ya­si par­ti­ler­de­ki per­de ar­ka­sı ge­liş­me­le­ri Vah­det oku­yu­cu­su An­ka­ra tem­sil­ci­miz Fa­tih Ak­ka­ya’nın ya­zı ve ha­ber­le­rin­den öğ­ren­di. Genel Müdürümüz İlhan Çoşkun ekibiyle birlikte yeni projeler için kolları sıvadı.

Ama­cı­mız ga­ze­te­ci­lik yap­mak, oku­yu­cu­la­rı­mı­za özel ha­ber­ler sun­mak.

Dur­mak yok, vah­det için ça­lış­ma­ya de­va­m… 

basliksiz-7-022.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yener Dönmez Arşivi