Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Türkeş’in Samimiyeti!

Türkeş’in Samimiyeti!

Rah­met­li Al­pars­lan Tür­ke­ş’­in oğ­lu Ah­met Ku­tal­mış Tür­ke­ş’­in AK Par­ti­’den is­ti­fa ge­rek­çe­si dik­ka­ti­mi çek­ti.

AK Par­ti'nin se­çim be­yan­na­me­sin­de, “Ana­ya­sa­’dan 'Türk' adı­nın çı­ka­rı­la­ca­ğı, baş­kan­lık sis­te­mi adı al­tın­da 92 yıl­lık dev­le­tin bö­lü­ne­rek fe­de­ras­yon ve özerk alan­la­ra dö­nüş­tü­rü­le­ce­ği tu­za­ğı­nı fark et­me­si” üze­ri­ne, is­ti­fa ka­ra­rı al­dı­ğı­nı söy­lü­yor Ku­tal­mış Tür­keş.

Ve “Yı­lın 365 gü­nü de­mok­ra­si sö­zü­nü dil­le­rin­den dü­şür­me­yen­le­rin, böy­le­si­ne teh­li­ke­li bir se­çim be­yan­na­me­si ha­zır­la­nır­ken bir kez ol­sun hal­kın ira­de­si­nin tem­sil­ci­si olan mil­let­ve­kil­le­ri­nin gö­rüş­le­ri­ni al­ma­ma­la­rı, id­di­a et­tik­le­ri ile­ri de­mok­ra­si se­vi­ye­le­ri­nin is­pa­tı­dır” di­yor. 

Ba­na sa­mi­mi gel­me­di bu ge­rek­çe­si.

Şöy­le ki, ken­di­si­ni en son, AK Par­ti­’nin mil­let­ve­ki­li aday lis­te­si­ni açık­la­ma­sı­na sa­yı­lı gün­ler ka­la TBMM’­de gör­müş­tüm.

Ayak üs­tü soh­be­ti­miz­de, ye­ni­den aday­lı­ğı­nı ve lis­te­ye gi­rip gi­re­me­ye­ce­ği­ni ko­nuş­muş­tuk.

Şah­sen ben, lis­te dı­şı ka­la­ca­ğı dü­şün­ce­sin­dey­dim.  

O ise lis­te­ye gir­me­yi, AK Par­ti ara­cı­lı­ğı ile bir dö­nem da­ha mil­let­ve­kil­li­ği yap­ma­yı ar­zu­la­mak­la bir­lik­te çok ümit­li de­ğil­di ve ifa­de­le­rin­den “be­ni ikin­ci kez aday gös­ter­me­ye­bi­lir­ler” en­di­şe­si için­de ol­du­ğu an­la­şı­lı­yor­du. 

AK Par­ti­’nin lis­te­si Ni­san ayı ilk haf­ta­sı açık­lan­dı, is­mi yok­tu.

O gün is­ti­fa ede­bi­lir­di.

Et­me­di bek­le­di. 

Ay­nı du­rum­da olan ki­mi isim­ler için dü­şü­nü­len baş­ka gö­rev­ler, ken­di­si için de dü­şü­nü­le­bi­lir­di. Bü­yük bir ih­ti­mal­le bu­nu um­du son ana ka­dar. 

Son an, se­çim­le­re sa­yı­lı gün­ler ka­la ol­sa ge­rek.

Bak­tı kim­se­nin ken­di­si­ni gör­dü­ğü et­ti­ği yok, ön­ce­ki gün yu­ka­rı­da bir kıs­mı­nı ak­tar­dı­ğım açık­la­ma ile AK Par­ti­’den is­ti­fa et­ti.

En baş­ta söy­le­di­ğim gi­bi, sa­mi­mi bul­mu­yo­rum bu açık­la­ma­la­rı­nı.

AK Par­ti­’nin Baş­kan­lık Sis­te­mi he­de­fi,

Ye­ni Ana­ya­sa­’da “Türk” ifa­de­sin­de de­ği­şik­lik ya­pıl­ma­sı­na sı­cak ba­kı­yor ol­ma­sı,

Ki­mi­le­ri­nin özerk­lik ola­rak de­ğer­len­dir­di­ği “ye­rel yö­ne­tim­le­rin güç­len­di­ril­me­si” dü­şün­ce­si ye­ni de­ğil.

Bun­lar son bir­kaç yıl­dır sü­rek­li gün­dem­de olan va­at­ler­dir. 

Ku­tal­mış Tür­ke­ş’­li TBMM’­de de sık sık tar­tı­şıl­mış ko­nu­lar­dır.

Bi­ha­ber ol­du­ğu, bun­la­rı ye­ni gör­dü­ğü dü­şü­nü­le­bi­lir mi?

Bu­gün tep­ki gös­ter­di­ği va­at­ler/he­def­ler aday gös­te­ri­lin­ce iyi, aday gös­te­ril­me­yin­ce kö­tü!

Sa­mi­mi­yet lüt­fen. 

Bir de şu var: 

2011 se­çim­le­ri ön­ce­si, AK Par­ti Ku­tal­mış Tür­ke­ş’­i aday gös­te­re­ne ka­dar, bu is­mi ta­nı­yan eden var mıy­dı?

So­ya­dı sa­ye­sin­de AK Par­ti­’den tek­lif al­mış­tır. 

2011 se­çim­le­rin­de AK Par­ti­’nin “vit­rin­lik aday kon­ten­ja­nı”n­dan mil­let­ve­ki­li se­çil­di­ği için son­ra­sın­da ken­di­si­ne ih­ti­yaç his­se­dil­me­miş ve 4 yıl bo­yun­ca TBMM ça­lış­ma­la­rı­nın hep dı­şın­da kal­mış­tır.

O da Mec­li­s’­e sa­yı­lı gün gel­miş, 

So­ya­dı sa­ye­sin­de el­de et­ti­ği ve Tür­keş so­ya­dı­nı ta­şı­mı­yor ol­ma­sa as­la el­de ede­me­ye­ce­ği “mil­let­ve­kil­li­ği”­nin im­kan­la­rın­dan fay­da­lan­mış­tır. 

Adı hiç­bir hiz­met­te, Mec­lis ça­lış­ma­sın­da geç­me­miş­tir.

Ba­sın­da Ku­tal­mış Tür­keş is­mi  bir ke­re gün­de­me gel­miş­tir (Ra­ma­zan ayın­da ta­til yap­ma­sıy­la), bu da “par­ti­si”­ni hay­li zor du­rum­da bı­rak­mış­tır.

So­nuç: 

Zo­ra­ki ni­kah, çı­ka­ra da­ya­nan kar­şı­lık­lı “ta­ham­mül” son bul­muş­tur. 

Ta­raf­la­ra ha­yır­lı uğur­lu ol­sun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi