Ahmet Türk

Ahmet Türk

Niçin Saadet Partisi?

Niçin Saadet Partisi?

Ma­lu­mu­nuz Saa­det Par­ti­si ile Bü­yük Bir­lik Par­ti­si, 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri­ne it­ti­fak ya­pa­rak Saa­det Par­ti­si ça­tı­sı al­tın­da gir­mek­te­dir. Ül­ke­de­ki cid­di mu­ha­le­fet boş­lu­ğu ile “Bu tak­si­mi kurt yap­maz ku­zu­la­ra şah ol­sa­” de­dir­te­cek içe­ri­ğe sa­hip mev­cut si­ya­si par­ti­ler ve se­çim ka­nu­nu gi­bi en­gel­ler, as­ga­ri müş­te­rek­le­re sa­hip bu iki par­ti­yi se­çim iş­bir­li­ği­ne zor­la­dı.

As­lın­da bu iş­bir­li­ği sü­re­ci bir bu­çuk se­ne ön­ce baş­la­dı. Ha­tır­lar­sı­nız, BBP ve SP se­çim ba­ra­jı ko­nu­su­nu ve si­ya­si par­ti­le­rin ha­zi­ne­den al­dık­la­rı yar­dım­lar­la ala­ka­lı eşit­siz­lik ve ada­let­siz­li­ği de Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’ne ta­şı­mış­lar­dı. Ama bu baş­vu­ru­lar is­te­dik­le­ri gi­bi leh­le­rin­de so­nuç­lan­ma­dı. Ar­dın­dan SP ve BBP alt­ya­pı­sı­nı ha­zır­la­dık­la­rı se­çim iş­bir­li­ği­ne kat­mak için “ön şart­sı­z” bir şe­kil­de MHP’y­le gö­rüş­me­le­re baş­la­dı­… Baş­ta böy­le bir se­çim iş­bir­li­ği üze­rin­den güç­lü bir ik­ti­dar pro­je­si­nin çı­ka­bi­le­ce­ği nok­ta­sın­da her üç si­ya­si par­ti ve ta­ban­la­rı mu­ta­bık­tı... MHP ile gö­rüş­me­ler Ge­nel Baş­kan­lar ve ba­zı Ge­nel Mer­kez yö­ne­ti­ci­le­ri uh­de­sin­de yü­rü­tül­dü, ta ki ar­tık MHP’y­le bir­lik­te kla­sik­le­şen “az ol­sun be­nim ol­su­n” dü­şün­ce­si bas­kın çı­ka­na ka­da­r… Ne­ti­ce iti­ba­riy­le MHP’­nin ir­ras­yo­nel bir ka­rar alıp dev­re dı­şı kal­ma­sın­dan son­ra BBP ve SP bir­lik­te se­çim iş­bir­li­ği­ne git­ti­ler. 

Saa­det Par­ti­si ça­tı­sı al­tın­da ger­çek­leş­ti­ri­len bu bir­lik­te­lik, güç­lü bir si­ner­ji oluş­tu­ra­rak bu­gü­ne ka­dar gel­di. On­ca im­kân­sız­lı­ğa rağ­men ge­ce-gün­düz de­me­den cid­di fe­da­kâr­lık­lar gös­te­re­rek yü­rüt­tük­le­ri sı­kı se­çim ça­lış­ma­la­rıy­la hal­kın ço­ğun­lu­ğu­nun il­gi­si­ni çek­me­yi ba­şar­dı­lar. Ge­nel Baş­kan­lar Ka­ma­lak ve Des­ti­ci çok uyum­lu bir­lik­te­lik ser­gi­le­di­ler. 

MHP’­nin de için­de ol­du­ğu üç­lü it­ti­fa­kın ger­çek­leş­me­me­si ne­de­niy­le “de­ri­n” bir oh çe­ken si­ya­si ik­ti­dar, mev­cut bir­lik­te­lik­ten de hay­li ra­hat­sız! Bil­has­sa ‘şer oda­ğı is­tih­sa­li­’y­le ma­nev­ra ala­nı­nı ge­niş­le­ten ve meş­ru­iyet üre­ten si­ya­si ik­ti­da­rın “Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu ve Er­ba­kan ho­ca ya­şa­sa­lar­dı Er­do­ğa­n’­ı des­tek­ler­di­” şek­lin­de yü­rüt­tü­ğü ma­ni­pü­la­tif pro­pa­gan­da ar­gü­ma­nı Mil­li İt­ti­fak ce­na­hın­da hem “gü­lüm­se­ti­yo­r” hem de ‘hay­ra­’ yo­ru­lu­yor! Al­lah­tan Muh­sin Baş­ka­n’­ın ve Er­ba­kan Ho­ca­’nın Ak Par­ti ik­ti­da­rı­na kar­şı ser­gi­le­dik­le­ri ze­hir zem­be­rek mu­ha­lif du­ru­şun en gü­zel ör­nek­le­ri­nin ser­gi­len­di­ği “Yo­uTu­be­” de­ni­len bir vi­de­o ar­şiv de­po­su var! 

Saa­det Par­ti­si­’nin en bü­yük ko­zu; borç­tan harç­tan bez­miş, kre­di kar­tın­dan tik­sin­miş, ban­ka ön­le­rin­de kuy­ruk bek­le­mek­ten sı­kıl­mış, ge­le­ce­ği ka­rar­tıl­mış baş­ta es­naf ol­mak üze­re ta­şe­ron iş­çi­le­re ve as­ga­ri üc­ret­le ça­lı­şan mil­yon­lar­ca ça­lı­şan­la­ra sun­du­ğu va­at­ler ile içi bo­şal­tı­lan de­ğer­le­re ye­ni­den iti­bar ka­zan­dı­ra­cak yol ha­ri­ta­sı­… Mil­li İt­ti­fak mua­rız­la­rı “kay­nak ne?” so­ru­su­nu Saa­det Par­ti­si’ne so­ra­mı­yor! Çün­kü Saa­det Par­ti­si Türk eko­no­mi­si­ni 6 ay gi­bi kı­sa bir sü­re içer­sin­de, dış ve iç borç al­ma­dan, zam yap­ma­dan ta­ma­men mil­li kay­nak pa­ket­le­ri­ni ha­re­ke­te ge­çir­mek su­re­tiy­le dü­zel­til­miş, mil­li kay­nak­lar­dan Dev­le­te 30 mil­yar do­la­rın üze­rin­de kay­nak sağ­la­yan “Ha­vuz Sis­te­mi­” ve “Denk Büt­çe­” tec­rü­be­si­ne sa­hip! Hat­ta Cum­hu­ri­yet ta­ri­hin­de me­mu­ra yüz­de 50 zam ya­pan tek pro­je buy­du! Tat­lı re­çe­te­ler­le köy­lü, iş­çi, me­mur, es­naf, emek­li, dul ve ye­tim­le­re kı­sa za­man­da gö­rül­me­miş oran­da re­fah ar­tı­şı sağ­lan­mış­tı.

Hü­la­sa

Keş­ke de­mok­ra­tik ül­ke­le­rin sa­hip ol­du­ğu; ‘nor­ma­l’ bir si­ya­si par­ti­ler ka­nu­nu­na ‘nor­ma­l’ bir si­ya­se­tin fi­nans­ma­nı ya­sa­sı­na ve ‘nor­ma­l’ bir si­ya­set dün­ya­sı­na sa­hip ol­sak! Ma­ale­sef de­ği­liz! İş­te bu şart­lar­da, im­kân­sız sa­nı­lan bir­çok işi re­el po­li­ti­ğin prag­ma­tik tüm da­yat­ma­la­rı­na rağ­men ba­şa­ran ve bu ko­nu­da baş­ka bir ör­ne­ği ol­ma­yan bu iki gü­zi­de par­ti­nin se­çim iş­bir­li­ği yap­ma­sı­nı son de­re­ce önem­si­yo­rum. 

BBP ve SP se­çim iş­bir­li­ği­nin ku­rum­sal ad­re­si olan Saa­det Par­ti­si; bu ül­ke­nin geç­miş ve ge­le­ce­ği­ni, inan­cı­nı, atı­lım­la­rı­nı, le­hin­de ve­ya aley­hin­de ge­li­şen ya da ge­li­şe­bi­le­cek çı­kar ve risk­le­ri ko­ru­yup kol­la­yan ‘il­ke­li­’, “mil­li­” ve ‘ba­ğım­sı­z’ bir du­ru­şu tem­sil edi­yor. Ge­le­nek­sel ide­olo­ji­le­re hap­sol­mak ye­ri­ne her tür­lü mağ­du­ri­yet ala­nı için uz­laş­tı­rı­cı ve ik­na edi­ci çö­züm­ler üret­me­ye gay­ret edi­yor. Si­ya­se­ti de mes­lek al­gı­sıy­la yap­mı­yor­lar!

Ay­rı­ca, şu gün­ler­de mu­ha­fa­za­kâr ca­mi­anın ida­re tak­ti­ği ha­li­ne ge­len “kol kı­rı­lır yen için­de ka­lır!” kro­nik has­ta­lı­ğı se­be­biy­le gör­mez­den ge­li­nen “Yol­suz­lu­k”, “Yok­sul­lu­k” ve “Ya­sak­la­r” so­ru­nu­nun üs­te­sin­den gel­me ko­nu­sun­da da ba­na müt­hiş bir ümit ve gü­ven ve­ri­yor.

Bu ne­den­ler­den ötü­rü ‘Mil­li İt­ti­fa­k’­ın ad­re­si Saa­det Par­ti­si be­nim oyu­mu hak edi­yor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Ahmet Türk Arşivi