RTÜK’ten Doğan’a büyük kıyak!
Sözkonusu tebligatın Doğan grubuna ulaşmasının üzerinden tam 90 gün geçti. Yasalara göre DYH'nin yabancılara hisse satış oranını yüzde 32.48'den yüzde 25’e çekmesi gerekiyordu. Ancak Doğan grubu hisse düzenlemesiyle ilgili hiçbir değişiklik yapmadı.
YAYINLARINI KESMEMİZ GEREKİYORDU ANCAK…
Üstkurul tarafından verilen sürenin dolmasıyla ilgili Vakit’e konuşan RTÜK üyesi, RTÜK'ün 29. maddesinin çok açık olduğunu vurgulayarak, “Kanun maddesi çok açık. Üst kurulun verdiği 90 günlük süre doldu. Sözkonusu kuruluş verilen sürede ihlalleri düzeltmediği için yayınlarını kesmemiz gerekiyordu ama olmadı” dedi.
VİCDANINIZ RAHAT MI?
“Sonuç itibariyle yasaları ihlal eden Doğan TV hiçbir yaptırımla karşılaşmadı. Bir üstkurul üyesi olarak vicdanınız rahat mı?” şeklindeki sorumuza ise, “Benim vicdanım rahat. Çünkü ben bu konudaki toplantılarda diğer grupların ortaklıklarının da incelenmesinden yanaydım ve bu yönde şerh koymuştum. O yüzden benim vicdanım rahat” şeklinde konuştu.
DOĞAN LOBİSİ ETKİLİ OLDU!
Vakit'e konuşan bir başka RTÜK üyesi de Doğan grubunun RTÜK'ü adeta abluka altına aldığını söyledi. Grubunun yaptığı lobi çalışmalarının etkili olduğunu kaydeden üye, “Doğan grubu sonuç olarak istediğini aldı!” dedi.
NE DOĞON’DAN NE DE RTÜK’TEN AÇIKLAMA VAR
Kanunda açıkça: “Öngörülen hususlara aykırılık oluştuğu takdirde Üst Kurul'un vereceği süre zarfında bu aykırılık giderilmek zorundadır. Aksi halde yayın izni iptal edilir” denilmesine rağmen, ne RTÜK’ten ne de Doğan grubundan kamuoyunu aydınlatacak herhangi bir açıklamanın yapılmaması dikkat çekti.
RTÜK tarafından verilen 90 günlük sürenin dolması ve kanunların öngördüğü şekilde Doğan TV’nin lisanslarının iptal edilmeyişi kamuoyunda “Doğan grubu RTÜK ile anlaştı” yorumlarına neden oldu.
BAŞKAN DURSUN: İLERİ BİR TARİHE TEHİR ETTİK!
Öte yandan 90 günlük süreyle ilgili Vakit’e konuşan RTÜK Başkanı Davut Dursun, sürenin bitiminden önce üstkurul olarak yeni bir karar aldıklarını belirterek, “İlgili yayın kuruluşu bir savunma yapmıştı. Savunmada kullandıkları argümanlar vardı. Bir de bu 29. Maddede sadece (h) ve (ı) bendinde sınırlama değil bir de (a) bendinde sınırlama vardı. İlk bendlerdeki sınırlamaları dikkate alıp (a) bendindeki sınırlamaları dikkate almamak kendi içinde bir çelişki oluşturuyor” dedi.
YAYIN SEKTÖRÜ ALT ÜST OLUR!
Yasanın (a) bendindeki sınırlamalar dikkate alındığında bütün yayın sektörünün alt üst olacağını ileri süren Başkan Dursun açıklamasını şöyle sürdürdü, “Şu anda yasamızın parlamento aşamasına geldiği bir noktada bütün yayın sektörünü baştan sona alt üst edecek yeni bir tasarruf büyük sıkıntı yaratır diye değerlendirdi üst kurul. O bakımdan yeni bir karar alınıncaya kadar şimdilik işlemin uygulanmasını ileri bir tarihe ertelemiş olduk”
HABERVAKTİM.COM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.