Damat geldi, sıra KAYINPEDERDE
KEMAL GÜMÜŞ'ÜN HABERİ...
Doğan Yayın Holding (DHY) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ile damadı M. Ali Yalçındağ ve 4 Holding yöneticisinin vergi kaçakçılığı suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması, dün Küçükçekmece 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sanık Aydın Doğan, sanık Ertuğrul Özkök ile sanık Soner Gedik’in, mazeretleri olduğu gerekçesiyle katılmadığı duruşmada, Gelirler Kontrolörlerinin vergi kaçırma ve muhasebe hilesi tespitlerinin doğru olmadığını savunan Doğan Grubu avukatları, vergi kaybı olmadığı iddiasıyla, Hazine’nin davaya müdahilliğinin kabul edilmemesini istedi. Mahkeme ise, Doğan Grubu avukatlarının talebini reddederek Hazine’nin zarara uğratıldığı ihtimaline binaen Hazine’nin davaya müdahil olmasına karar verdi.
DAMAT: BEN MUHASEBEDEN ANLAMAM
Duruşmada Doğan Grubu adına savunma yapan Av. Köksal Bayraktar, Av. Şehnaz Yüzer ile Av. Erem Turgut Yücel, müvekkillerinin hile yapmadığını iddia ederek suçlamaları reddettiler. Duruşmada kendilerini savunan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Ali Yalçındağ, muhasebeden anlamadığını belirterek, “Muhasebeyle alakam yok. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Sanık Barbaros Hayrettin Çağa ise savunmasında “Ben avukatım, hukuki bir şey olsa anlarım; ancak benim muhasebe ile bir ilgim yok” dedi. İmre Barmanbek ise savunmasında, suçlamaları reddederek, Axel Springer’e hisse satışının 2 Ocak 2007’de yapıldığını, muhasebeye yapılan hatalı kaydın ters kayıt yapılarak düzeltildiğini ve verginin de 2007 yılı Mayıs ayında ödendiğini söyledi.
HAZİNE, SANIKLARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Duruşmada hazır bulunan Doğan Grubu avukatları Köksal Bayraktar, Şehnaz Yüzer ve Erem Turgut Yücel de savunmalarında, vergi kaçırma ve muhasebe hilesi tespitlerinin doğru olmadığını iddia ettiler. Köksal Bayraktar, “Hisse devri ile ilgili vergi ödenmiştir. Ödenmiş verginin kaçakçılığı olmaz” dedi. Erem Turgut Yücel, söz konusu tespitle ilgili olarak İstanbul 6. Vergi Mahkemesi’nde açtıkları davanın Doğan Grubu lehine sonuçlandığını ve gerekçeli kararı beklediklerini söyledi. Hazinenin avukatı ise, davalıların savunmalarını kabul etmediklerini ve cezalandırılmalarını istediklerini belirterek, davaya katılmak istediklerini söyledi. Doğan Grubu avukatı Şehnaz Yüzer de Hazine’nin zarara uğratılmadığını savunarak, Hazinenin davaya müdahillik talebinin reddedilmesini istedi. Savcı ise Hazine’nin zarara uğratılması ihtimaline binaen Hazine’nin müdahillik talebinin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme Başkanı da, Doğan Grubu’nun talebini reddederek, Hazine’nin davaya müdahil olmasına karar verdi. Ayrıca duruşmada hazır bulunan sanıkların diğer duruşmalardan vareste tutulmasına, Aydın Doğan, Soner Gedik ve Ertuğrul Özkök’ün bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına ve bir sonraki duruşmanın 3 Mayıs 2010 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirilmesine karar verildi.
DOĞAN GRUBU’NUN EN ETKİN İSMİ OLDU
Aydın Doğan’ın damadı, Başkan Yardımcısı ve CEO Mehmet Ali Yalçındağ’ın, Doğan Grubu’nun en güçlü yöneticisi haline geldiği iddia edildi. Aydın Doğan imzasıyla dün yapıldığı belirtilen açıklamada, Yalçındağ'ın, Doğan Grubu'nun yayın ilkelerinden ve etik duruşundan sorumlu tek kişi olarak görevlendirildiği belirtildi.
HAPİSLE YARGILANIYORLAR
Doğan TV Holding hisselerinin satışıyla ilgili olarak 591 milyon 496 bin 325 liralık satış kazancının 2006 yılı dönemi kazancına ilave edilmesi gerektiği belirtilen raporda; Doğan Grubu’nun devleti, bir hata sonucu değil, muhasebe hilesiyle vergi kaybına uğrattığı anlatılıyor. Doğan Yayın Holding Şeref Başkanı Aydın Doğan ile grubun üst düzey yöneticileri olan Mehmet Ali Yalçındağ, Soner Gedik, Ertuğrul Özkök, İmre Barmanbek ve Barbaros Hayrettin Çağa’nın, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet ettikleri iddiasıyla 3 yıla kadar hapsi isteniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.