Paradise Pastanesi'nin sırrı!

Paradise Pastanesi'nin sırrı!
Terör örgütü üyesi suçundan tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan CİHANER’in tutuklanmasının ardından Gizli Tanıklar E.Z., Ö.B. ve E.Z’nin kardeşi S.Z., Paradise Pastanesi’nin sahibi Abdullah ERDOĞAN’ın kardeşi Erdal

CİHANER İLE DOST, CHP ÜYESİ
G
örüşmede yer alan Paradise Pastanesi sahibi Abdullah Erdoğan, Başsavcı Cihaner ile çok iyi dost olduklarını doğruladı. Habervaktim'in Cihaner'le ilişkisine yönelik sorusunu cevaplandıran Erdoğan, CHP üyesi olduğunu CHP'den aday olduğunu belirterek, Savcı İlhan Cihaner'le tanıştığını ve dostluğunun bulunduğunu doğruladı. Erdoğan, "Cihaner ile sık sık bir araya geliriz o çok iyi bir insan. Onun kimseye haksızlık yapacağına inanmıyorum. İnsancıl yönü çok ağır basar" dedi. Erdoğan, Başsavcı İlhan Cihaner'e tahsis edildiği söylenen jeepin kendisine ait olduğu iddialarını cevapladı. Erdoğan, jeepin kendisine ait olduğunu belirterek, iddiaları doğrulamış oldu.

“CİHANER Ne Yazdığını Bilmediğimiz İfadelere İmza Attırdı”
E.Z ve Ö.B.’nin, İlhan CİHANER tarafından yürütülen soruşturmada ifadeleri kullanılmıştı. Ancak E.Z ve Ö.B., Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na 14.01.2010 tarihinde verdikleri ifadelerinde, İlhan CİHANER tarafından alınan eski ifadelerini reddettiler.

“İfade Verirken Alkollüydük”
Her iki şahıs da “ifadelerinin zorlama ifadeler olduğunu, ifade esnasında çok alkollü olduklarını ve ifade kâğıtlarında ne yazdığını bilmeden imza attıklarını” söylediler.

Ö.B.: “Okuma Yazmam Yok”
Ayrıca Ö.B., okuma yazma bilmediğini söyledi. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen E.Z. ve Ö.B., Erzurum 2. ACM Heyeti karşısında da bu ifadelerini tekrar ettiler ve Gizli Tanık oldular.

CİHANER Gizli Tanıkları Gözaltına Aldırdı
Erzurum’daki ifadelerinin ardından E.Z. ve Ö.B. Erzincan’a dönüşlerinde İlhan CİHANER tarafından gözaltına alındılar. İfadelerinde Erzurum’daki beyanlarını tekrar etmeleri ve CİHANER aleyhine ifade vermeleri üzerine, CİHANER tarafından haklarında “iftira” suçundan soruşturma açıldı.

CHP’lilerin Gizli Tanıkları Yönlendirme Trafiği

ERİZA Otel’de Buluşma
CİHANER’in tutuklanmasının ardından Gizli Tanıklar E.Z., Ö.B. ve E.Z’nin kardeşi S.Z., Paradise Pastanesi’nin sahibi Abdullah ERDOĞAN’ın kardeşi Erdal ERDOĞAN ve bazı Jandarma Personeli’nin organizesinde CHP’li Milletvekili Ahmet ERSİN ile 18 Şubat’ta ERİZA OTEL’de görüştürüldüler. Bu sırada gizli tanıkların araçları da Jandarma Komutanlığı’nın parkında bekletiliyordu. Bazı Jandarma personeli, CHP’li Ahmet ERSİN ve Erdal ERDOĞAN’ın, gizli tanıkları CİHANER aleyhindeki ifadelerini geri çekmeye ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü. Nitekim ERİZA OTEL’de CHP’lilerle görüşen gizli tanıklar, S.Z. E.Z. ve Ö.B., resmi giyimli Jandarma Personeli ve Erdal ERDOĞAN tarafından, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülerek tekrar ifade verdirildi.

Gizli Tanıklara Para da Teklif Edildi mi?
Gizli tanıkların CHP Milletvekili ile görüşme, CİHANER hakkındaki ifadelerini geri çekme ve Erzincan Adliyesi’nde tekrar ifade vermeleri hususunda, gizli tanıklara baskı yapıldığı ve yüklü miktarda para teklif edildiği ileri sürülüyor.

Pastanenin Sırrı
Kamuoyu, birkaç gün boyunca Gizli Tanık Munzur olan S.Z.’nin kaybolduğu gerekçesiyle hakkında ihbar telefonları açıldığını ve daha sonrasında Ordu Caddesi üzerinde asker traşlı ve sivil giyimli kişilerle birlikte ve endişeli olduğunun görüldüğünü duymuş, akabinde bu şahıslar tarafından iteklenerek sokulduğu PARADİSE PASTANESİ’ni merak etmişti.

Paradise Pastanesi sahibi Abdullah ERDOĞAN ve kardeşi Erdal ERDOĞAN’ın, eski Erzincan Başsavcısı İlhan CİHANER ve CHP milletvekili Ahmet ERSİN ile yakın ilişki içinde oldukları ve çok sık görüştükleri ortaya çıktı. ERDOĞAN Kardeşlerin, İlhan CİHANER’le Erzincan’da sürekli birlikte görüldükleri, birlikte sık sık şehir dışına çıktıkları, başsavcının gerek binek araç gerekse masraflarını karşılayarak “sponsorluğunu” yaptıkları, Erzincan’a geldiği günlerde CHP Milletvekili Ahmet ERSİN’i karşıladıkları ve ERSİN ve askerler arasındaki geliş – gidiş trafiğini ayarladıkları, çevrelerinde “askerlerin, başsavcının ve milletvekillerinin dostu olup arkası güçlü esnaf” olarak bilindikleri, gelen bilgiler arasında yer alıyor.

PASTANE SAHİBİ HABERVAKTİM'E DOĞRULADI
Konuyla ilgili olarak habervaktim'in ulaştığı pastane sahibi Abdullah Erdoğan, CHP üyesi olduğunu CHP'den aday olduğunu belirterek, Savcı İlhan Cihaner'le tanıştığını ve dostluğunun bulunduğunu doğruladı. Erdoğan, "Cihaner ile sık sık bir araya geliriz o çok iyi bir insan. Onun kimseye haksızlık yapacağına inanmıyorum. İnsancıl yönü çok ağır basar" dedi.


FOTO 1: En sağdaki kişi İlhan CİHANER, sağdan ikinci kişi CİHANER’in Avukatı Hamit SEKMAN, sağdan üçüncü kişi Paradise Pastanesi’nin Sahibi Abdullah ERDOĞAN.



FOTO 2: Ruhsatı bir başkası üzerine kayıtlı olup sahibinin Abdullah ERDOĞAN olduğu ve İlhan CİHANER’e Abdullah ERDOĞAN tarafından tahsis edilen jeep. Erdoğan, jeepin kendisine ait olduğunu doğruladı.








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.