28 Şubat İsrail plânıydı!

28 Şubat İsrail plânıydı!
Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan, 28 Şubat’la ilgili olarak ilk defa konuştu... Tarihî 28 Şubat MGK’sında kendisine dayatılan raporun, Siyonistlerin oluşturduğu “300’ler Meclisi” tarafından hazırlandığını söyleyen Er

ERTUĞRUL CESUR'UN HABERİ...

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, 28 Şubat darbesinin 13. yıldönümünde REFAH-YOL Hükümetinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) tarafından düzenlenen, “28 Şubat ve Ticari Hayata Etkileri” konulu konferansta konuşan Erbakan, REFAH-YOL Hükümetinin Siyonist güçler tarafından yıkıldığının kriptolu yazışmalarla ortaya çıktığını söyedi. Dünyanın, Rokefeller, Rotschiller gibi sermaye güçlerinin oluşturduğu küresel Siyonist-Masonik odaklar tarafından yönetildiğini anlatan Erbakan, Refah Partisi’nin iktidardan düşürülmesi ile ilgili bu güçlerin oluşturduğu “300’ler Meclisi” tarafından bir rapor hazırlatıldığını dile getirerek, “İşte bu plan daha sonra Milli Güvenlik Kurulu’nda bizim önümüze getirildi” dedi.

ASKERLERİ DARBEYE ABD ZORLADI
İslâm ülkeleri arasında D-8 Projesi için karar alınmasının ardından dönemin Amerikan Devlet Bakanı Warren Kristopher tarafından ABD’nin Ankara Büyükelçiliği dahil çeşitli merkezlere gönderilen Ekim 1996 tarihli mektuba dikkat çeken Erbakan, gizli ibareli bu mektuptaki şu ifadelere dikkat çekti: “Türkiye, Birleşik Devletlerin anahtar strarejik ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir ve bunun bu pozisyonununu gerçekleştirip sürdürmedeki başarımız, bizim milli menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir. Türk askeriyesi bu sonucu elde etmeye doğru daha büyük çaba sarfetmesi için harekete geçmeye zorlanmalıdır. Bu konudaki aksiyon planlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.” Erbakan, bu mektupla aynı tarihlerde çeşitli kurumlardan Türkiye’nin İslâm dünyası ile yakınlaşmasından rahatsızlık duyulduğuna ilişkin açıklamaların geldiğine dikkat çekti.

“MGK’DA TEK BAŞIMA DİRENDİM”
Makovsky’den gelen kripto ile birebir aynı olan MGK’daki dayatmaların 9 saat sürdüğünü ve bunun 5 saatinde asker tarafının konuştuğunu belirten Erbakan, “28 Şubat MGK toplantısı 9 saat sürdü. Türkiye’de başörtülülerin, sakallıların sayısının arttığı yönünde gelişmelerle ilgili konuşuldu. Onlar tam 5 saat konuştular, ardından ben söz aldım... Ortağımdan hiç ses yok. Kapıda uzun boylu bir yaver vardı. Ona, ‘Cumhurbaşkanı’nın masasının üzerinde her zaman Anayasa kitapçığı bulunurdu, bugün yok. Bana bir Anayasa kitapçığı getirir misin’ dedim. Kitapçık geldikten sonra 2. maddeyi okudum. ‘Bu sizin konuştuğunuz meseleler, insan hakları kapsamında değerlendirilmelidir. Öyle değil diyorsanız araştıralım’ dedim. Demirel, ‘Şu kadar saat geçti, konuştuk. Bu saatten sonra daha bunu mu konuşacağız, MGK Genel Sekreterliği araştırsın’ dedi. Ancak Genel Sekreterlikten, ‘Bizim böyle bir araştırma yapmak için elemanlarımız yok’ denildi. Demirel, ‘O zaman Hükümet araştırsın’ dedi. Ben de bunu kabul ettim. Benim imzaladığım sadece bu karardır. Onun dışında hiçbir kararı imzalamadım” şeklinde anlattı.

“DARBE SONRASI MEKÂNLARINI GÖSTERMİŞLER”
Ardından konunun Bakanlar Kurulu’na intikal ettiğini anlatan Erbakan, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak bu esnada ortağımız Tansu Çiller bana gelip, ‘Efendim bizim gruptan 40 kişiyi koparmışlar. Tek tek Yassıada misali her birine, ‘şurada hapis yatacaksın’ diye hapishaneler göstererek ikna etmişler. Sizin istifanız isteniyor. Demirel, görevi bana verecek, ben de seçim hükümeti kurup ülkeyi seçime götüreceğim dedi. Kendisine, ‘Tansu Hanım siz bu Demirel’i tanımazsınız. Ben 40 yıldır tanırım, görevi size vermez’ dedim..”
Geçmişten Demirel ile ilgili bir de hatırasını anlatan Erbakan, “Bizim önerdiğimiz Meclis’te önemli bir karar çıkacaktı. Demirel ile konuştum, ‘Mutlaka sizin de katılmanız gerekir..’ dedim. O da bana, ‘Sen ne dedin de bu zamana kadar yapmadım. Sıra arkadaşıyız, okul arkadaşıyız. Tabiî ki geleceğim. Gelmez olur muyum..’ dedi. Ertesi gün Meclis’te kanun görüşülüyor, bir baktım, Demirel olmadığı gibi, bir tane bile Adalet Partili yok” dedi.

“226’YI BULUN DİYEN DEMİREL’İN ÖNÜNE 291 İMZA KOYDUM”
Erbakan, Çiller’in talebi üzerine Demirel’e güvenmemesine rağmen, 291 milletvekilinden erken seçim için imza topladıklarını ve istifadan bir gün önce bu imzaları Demirel’e sunduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı: “Sayın Demirel, siz hep 226’yı bulun getirin dediniz, işte size 291 imza dedim.. Siyonistlerin emri ile 40 kişiyi kopartmışlardı. Dediğim gibi biz haklı çıktık; Demirel görevi Tansu Hanım yerine Mesut Yılmaz’a verdi.”

“KARADAYI NE YAPSIN, EMİR BÜYÜK YERDEN”

Kendi hükümetleri döneminde rantiyenin hortumlarını kestiklerini, tarihte ilk kez denk bütçeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Erbakan, ekonomik göstergeleri Karadayı’nın da önüne koyduğunu anlatarak, “Karadayı ile bir araya geldik. Onun önüne şimdi uzun uzadıya anlattığım ekonomik göstergeleri koydum. Ancak o ne yapsın; emir büyük yerdendi” diye konuştu.

“28 ŞUBAT’ÇILAR KAYBETTİ MİLLETE RAĞMEN BAŞARILI OLUNAMAZ”
Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “28 Şubat bin yıl sürecekti, 10 yıl bile sürmedi” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Erbakan, “Evet, ben de katılıyorum. 28 Şubat’çılar kaybetti. Başarılı olamadılar. Millete reğmen başarılı olunamaz” dedi. Erbakan, 1969’dan beri verdiği mücadeleyi anlatarak, “Milli Görüş, 1969’dan beri mücadele veriyor. Önce hükümet ortakları oldu, sonra birinci parti oldu. Eğer bugün eşi başörtülü bir beyefendi Cumhurbaşkanı olabildiyse, bu sizin sayenizdedir” dedi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.