Vakit ’e 2 ödül

Vakit ’e 2 ödül
Türkiye Yazarlar Birliği ve Adaleti Savunanlar (ASDER) tarafından Vakit’e ödül verildi. Yazarlar Birliği, Vakit yazarı  Abdurrahman Dilipak’a “yılın fikir adamı” ödülü verirken, Adaleti Savunanlar Derneği de gazetemiz Ankara T

HÜSEYİN KULAOĞLU-HASAN TOSUN

Türkiye’nin en köklü fikir teşekküllerinden olan Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB), “2009 yılı, Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” dün İstanbul Şubesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Gerçekleştirilen ödül töreninde dergi, sinema, fıkra, fikir, roman ve Türk müziği başta olmak üzere 26 kategori de ödül verildi. Yazarlar Birliği’nin, basın / fikir dalındaki ‘yılın fikir adamı’ ödülünü yazarımız Abdurrahman Dilipak aldı. Dilipak’a ödülünü, yazar Dursun Ali Taşçı takdim etti.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı ve yazarımız Mehmet Doğan, Türkiye’deki ödüllendirmelerin tarihinden bahsederek, bu ödüllendirilmelerde, milletin değerlerine karşı ödüllendirmeler yapıldığını söyledi.

TYB’nin 1980 başlarında o zamana kadar yapılan ödül sistemine karşı çıkarak, “yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları ödülü”nü 29 yıl önce başlattıklarını belirten Doğan, bu ödüllendirilmelerde, değerli isimlerin ödüllendirildiğini kaydederek, bu isimlerin gelecek yıllarda da toplum hayatımızda kalıcı olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Doğan, ödüllendirmelerde, görülmeyeni, kör, sağır kalınanı görmeye ve göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Yok, sayılanı, hatırlatmaya da çalıştıklarını bildiren Onursal Başkan Doğan, bu ödüllerde para olmadığını belirterek, mesleki bir kuruluşun yaygın zeminli bir değerlendirmesi olduğunu ifade etti.

“KÜLTÜR BAKANI GÜNAY, TÜRKİYE’NİN DEĞERLERİNE UZAK BİRİ”
Yazar Mehmet Doğan; konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı eleştirdi. Günay’ın Türkiye’nin kültürü ve değerlerinden uzak birisi olduğunu söyleyen Doğan, Kültür Bakanı’nın, Ayasofya’yı hangi dinlere vereceğini bile bilmediğini belirtti. Doğan; Bakan Günay’ın, Noel Baba’yı karlar ülkesinden güneş ülkesine getirmek için boşa çaba harcadığına dikkat çekti. Doğan sözlerinin devamında, hükümetin kültür siyasetinin yokluğunun sebebinin şu andaki Kültür Bakanı’ndan dolayı olduğunun altını çizdi.

DİLİPAK: ÖDÜLÜN ADI ÇİLE ÖDÜLÜ OLSAYDI
Dilipak ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülü yazarlığının 40. yılında aldığını söyledi. “Bu ödülün adı keşke çile ödülü olsaydı” diyen Dilipak, 40 yıllık yazarlığı boyunca kendisi hakkında, 500 yıldan daha fazla mahkûmiyet talep edildiğini belirtti. Dilipak konuşmasının devamında ceza almadığını kaydetti.
Basında kültür-sanat sayfası ödülünü ise, Milli Gazete Kültür Sanat Editörü Bünyamin Yılmaz aldı. Türkiye Yazarlar Birliği, 29 yıldır kültür, sanat ve düşünce hayatındaki yıl içindeki gelişmeleri değerlendirerek, sene başında “yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları”nı açıklıyor. Yazarlar Birliği, ödüllendirmeyi edebiyat ve sanat uzmanları arasında gerçekleştirilen anket çalışmalarının sonunda ve alanının tanınmış isimlerinden oluşturulan özel komisyonların görüşlerini alarak belirliyor.

***

ASDER ödülünü Serdar Arseven aldı
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) tarafından düzenlenen “Askeri Vesayetten Normalleşmeye” panelinde darbeci generallere tepki yağdı. ASDER Genel Başkanı Nevzat Tarhan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) toplumun değerlerine direndiğini belirterek, “Generaller devletin tapusunun kendilerinde olduğunu söylüyorlar. Toplum, bunlara ‘hadi ordan’ demeli” dedi.

Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, son Anayasa değişikliklerinin jüristokratik hegemonyanın sonunun geldiğinin bir işareti olduğunu belirterek, “Biz askeri severiz. Ama balyoz alçaklığını tezgâhlayanları da asla kabul edemeyiz. İşinize gelince Allah Allah diyen ordumuz var diyeceksiniz, sonra da Allah Allah diyenleri ordudan ihraç edeceksiniz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Tankın namlusunu halka çevirenlere ve halkı cahil olarak gören generallere saygı duyamayız” diye konuştu. YAŞ kararıyla ordudan ihraç edilen Tabip Kıdemli Albay Prof. Dr. Mustafa Kahramanyol, TSK’nın peygamber ocağı olduğunu ancak cuntacıların yüzünden yıllardır yıprandığını söyledi. 28 Şubat sürecinde ordunun dinden uzaklaştırıldığını savunan Kahramanyol, “100’lerce mescid ve camiyi kapattılar. Bu orduya çok büyük zarar vermiştir. Omuz omuza namaz kıldıkları personeli ihraç ettiler. Halbuki ordunun en büyük gücü iman gücüdür. YAŞ kararları gayri meşrudur. Bu zulme ortak olanlar yıpranmaya devam eder” diye konuştu.

Programın sonunda ise gazetemizin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’e “Herkes İçin Adalet” ödülü verildi. Dernek tarafından ayrıca, ASDER Onursal Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, ASDER Kurucu Prof. Dr. Ahmet Alper, eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Mustafa Kahramanyol ve Prof. Dr. Mustafa Erdoğan’a birer onur plaketi verildi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.