Baykal'ın 'mesleki' ilişkisi bal gibi haberdir!

Baykal'ın 'mesleki' ilişkisi bal gibi haberdir!
Önceki gün Metacafe isimli video paylaşım sitesinde yayınlanan bir video, aralarında habervaktim'in de bulunduğu birçok sitede yayınlandı. Deniz Baykal ve CHP milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu söylenen çıplak görüntüler, kısa sürede gündemin en

NEDEN KALDIRDIK?
Görüntüler başka sitelerde kalmaya devam etti. Daha sonra da TİB'in kararıyla tüm sitelerden kaldırıldı. Dünyanın neresinde olursa olsun üzerine atlanacak bir haber olan bu görüntüleri yayında tutup tutmama konusunda yaptığımız değerlendirmeler sonucunda video görüntüsünü yayından kaldırma kararı aldık.

Bir ülkeyi yönetmeye aday bir partinin genel başkanı olduğu iddia edilen kişinin, milletvekili yaptığı bir kadın olduğu iddia edilen kişiyle uygunsuz görüntüleri yayınlanınca bazı gazete ve internet siteleri 'Özel hayat, çirkinlik, alçaklık' diye koro halinde tıynetlerini gösterdiler. Oysa böyle bir haber bir gazetecinin hayatında bir kez belki de hiç karşısına çıkmaz.

GERÇEK DEĞİLSE REDDEDER?
Evet gerçekten de o görüntüler çirkinlik ve alçaklık içeriyor ama nedense o görüntülerin yayınlanması bu şekilde adlandırıldı. Hırsızı değil de ev sahibini suçlar mahiyette hep bir ağızdan kin kustular. Bu görüntüler eğer iddia edildiği gibi o parti liderine ait değilse, parti lideri ya da görevlendireceği kişi bunu reddeder. Ama görüntülerdeki kişiler iddia edilen kişilerse o zaman, bir ülkeyi yönetmeye aday bir parti liderinin, evli bir parti liderinin, torun sahibi bir parti liderinin, nasıl olurda milletvekili yapacağı özel sekreteriyle, evli sekreteriyle böyle bir tuzağa düşebilir, böyle bir ahlakdışılık yaşayabilir. 


Bizim vergilerimizle maaşlarını ödediğimiz bu insanlar, bizlere vekil olsun diye gönderdiğimiz bu insanlar kendi çıkarlarını, kendi zevklerini düşünüyorsa, o zaman bunun ortaya çıkarılmasından daha hayırlı birşey yoktur.

BATI'DA OLSA YER YERİNDEN OYNAR?
Bu görüntüler eğer Batılı bir politikacıya ait olsaydı ve Batılı bir gazetede yer alsaydı yer yerinden oynardı. O politikacı toplumdan özür diler ve hemen istifa ederdi. Eğer gerçekten bu görüntüler bahsedilen parti liderine aitse, aynı şeyi yapmasını umuyoruz. Birileri 'özel hayat' diye bağırıyor. Evet oraya o kamerayı koyan suçludur. Çünkü bu görüntüler ev sahibinin rızası olmadan gizli bir şekilde elde edilmiştir. Ama dün Nazlı Ilıcak'ın da söylediği gibi o görüntülerdeki kişi özel hayatın içine tamamen girmiştir. Başkasının özelini ihlal etmiştir.

HABERVAKTİM'E SALDIRAN ZAVALLILAR
Bazı gazete ve internet siteleri gereksiz yere habervaktim'e saldırdı. Kimisi işi daha da ileri götürerek Vakit'e saldırdı. Oysa Vakit gazetesi ile habervaktim birbirinden ayrı iki kuruluş. Habervaktim'de yayınlanan görüntüler de bir başka video paylaşım sitesinden alınmış. Ancak hele kendilerine muhafazakar ismi veren bazı kompleslki kişilikler, kişisel husumetlerini, habervaktim'e kustular. “Vay efendim özel hayat, alçaklık, şerefsizlik, adilik” diyerek bizlere karşı ağızlarına geleni söylediler. Biz aynı şekilde karşılık vermeyi uygun görmüyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu bal gibi bir haberdir ve böyle bir haber ilk önce onlara geçseydi, kıyamet koptu evlerinizden çıkın şiddetiyle verirlerdi.

SİGARA VERSEN CİNAYET İŞLEYECEK OKUYUCU KİTLESİ!
Ama dedik ya, onlar kolayını seçtiler. Kimisi ideolojik husumetten, kimisi kişisel ve kurumsal husumetten dolayı bızlere kin kustu. Hele onların bizi suçlayan haberlerinin altına yazılan yorumları okuyucunca bu ülkede ne kadar cahil cühela olduğunu bir kez daha gördük. Herşeye çok çabuk kanan, eline bir paket sigara versen cinayet işleyebilecek kapasitede kirli ve mide bulandıran yorumlarla bize saldırdı okuyucuları da...Dedik ya bizler işaret edildiğimiz için beynini çalıştırmak yerine salya üretenler onlar...Acaba o kaset ilk önce bir Hürriyet de, Milliyet de yayınlasaydı kim ne derdi?

BATI'DA POLİTİKACININ ÖZEL HAYATI
Dönelim Batı'da bu işler nasıl oluyor meselesine? Kamuya hizmet eden ya da hizmet etmeye aday, toplumun gözü önündeki birisinin özel hayatı herkesi ilgilendirir. Çünkü o otomatikmen topluma örnek bir kişilik olarak kabul edilir. Birileri 'İyi ama eğer toplumun değerleriyle o kişinin değerleri uyuşmuşyorsa ne olacak?” diye itirazda bulunabilir. O zaman o kişi değerlerinin uyuşmadığını toplumun gözü önünde açıklamak zorundadır. Böylece iki yüzlülük yapmamış olur.

CLINTON-LEWINSKY GÖRÜNTÜLERİ
Amerika'da Clinton-Lewinsky olayı patladığında, kimse 'Vay özel hayat, şerefsiz, alçak, nasıl olur Clinton gibi bir şahsiyete bunu yaparsınız” demedi. Clinton önce yalanladı sonra da telefon kayıtları, gizli çekilmiş görüntüler ortaya çıkınca, çıkıp Amerikan halkından özür diledi. Clinton'un Lewinsky ile ilişki yaşarken çekilmiş görüntüleri yargıçlara delil olarak gösterilmişti.

BERLUSCONI SKANDALI VE NEW YORK VALİSİ
Daha bundan birkaç ay önce İtalya Başbakanı Berlusconi'nin tele kızlarla olan ilişkisinin deşifre edilmesine de kimse özel hayat demedi, kimse olayı ortaya çıkaranlara 'şerefsizler, alçaklar, adiler' demedi. . Medya olayın üzerine gitti, Berlusconi'nin eşi boşanma davası açtı. Eski New York Valisi Eliot Spitzer'in fahişelerin sürekli müşterisi olduğu ortaya çıkınca 17 Mart 2008'de istifa etmişti. Kimse de 'Vay şerefsizler nasıl olur da Eliot'un özel hayatına karışırsınız” dememişti. Yine 1988'de Amerikalı Senatör ve Demokrat Parti başkan adaylarından Gary Hart'ın modellik yapan bir kadınla ilişkisi deşifre edildiğinde kimse özel hayat dememişti çünkü Hart evliydi ve başkasının özelini ihlal etmişti. Bu tür skandallar saymakla bitmez ama bu skandallar patlak verdiğinde hiç kimse skandala adı karışan kişiyi Türkiye'deki gibi 'savunmamıştır'.

HABERCİLİK DEŞİFRE ETMEKTİR
Bir siyasetçinin başına gelebilecek en büyük bela ve talihsizlik, yaşadığı gayri meşru bir ilişki olsa gerek. Kim olursa olsun kimsenin böyle bir duruma düşmesini asla istemeyiz. Ama haberi ve bizleri aşağılayan terbiyesizlere hatırlatalım: Habercilik saklamak değildir deşifre etmektir.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.