'Babam atılmadı, istifa etti'

'Babam atılmadı, istifa etti'
Ergenekon soruşturması kapsamında “yargıyı etkilemeye çalıştıkları” iddiasıyla gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Avukat Ali Hadi Emre’yle ilgili bir gazeteden alıntılayarak yayınladığımız “Haberal’ın avukatı

HABERVAKTİM- 

Cevap ve düzeltme hakkına verdiğimiz önemin gereği olarak, bu açıklamayı sitemizden aktarıyoruz. Güven Emre Habervaktim’e gönderdiği açıklamada, babası Ali Hadi Emre’nin Ergenekon’dan “vahim bir hukuki hata” sebebiyle gözaltına alındığını, hata fark edilince de tahliye edildiğini ifade ederek, bir gazeteden alıntıladığımız haberle ilgili şu hususların altını çizdi:

BABAM ATILMADI, İSTİFA ETTİ

Av. Ali Hadi Emre, Mehmet Haberal'ın avukatı değildir. ( Hiç bir zaman olmamıştır )

Av. Ali Hadi Emre, hakimlikten atılmamış, İSTİFA ETMİŞTİR. Teftiş notları çok yüksek olduğu için de, zamanın yetkili kurulu uzun süre istifa kararını kabul etmemiş, görevde kalmaya iknaya çalışmıştır. Hakimlikten atılan birinin avukatlık yapması zaten mümkün değildir. 'Kürtçülük' iddiası görev yaptığı dönemde, ( geleneksel ceberrut devlet anlayışının tersine ) halkla yakın ve sıcak ilişkiler kurması nedeniyle atılmış bir iftiradan ibarettir.
 Av. Ali Hadi Emre, 87 ve 91 seçimlerinde Elazığ'dan SHP adına milletvekili adayı olmuştur. Bu dönem dışında ailemizin herhangi bir bireyinin başkaca bir siyasi faaliyeti olmamıştır. Annem Songül Emre ile ilgili haber tümüyle yalan ve iftiradır. Kendisi HADEP ile ilgili hiç bir etkinliğe katılmamış ve söz konusu parti ( ve devamındaki partiler ) ile hiç bir ilgisi olmamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.