Namaz kılıyor mu, oruç tutuyor mu?

Namaz kılıyor mu, oruç tutuyor mu?
Mehmet Ali Ağca ile söyleşimizin bu bölümünde, özel hayatına dair bilgiler yer alıyor. Ağca’ya açık açık şunu sorduk: “Müslümanları eleştiriyorsunuz. Peki siz dininizi ne kadar yaşıyorsunuz? İslam adına siz ne yapıyorsunuz?” işte cevabı:

AKİT: Malatya’da akrabalarınız var, görüşüyor musunuz? 

AĞCA: Var. Malatya’ya gittim, ziyaret ettim geldim. Akrabalar var.

AKİT: İstanbul’da var mı?

AĞCA: Var. Her yerde tanıdıklarımız da var, akrabalarımız da var. Millet beni seviyor. Gittiğim her yerde yüzlerce insan fotoğraf çektirdi, imza istiyorlar.

AKİT: Sizi bir kahraman olarak mı görüyorlar?

AĞCA: Haşa kahraman nedir? Vazifesini yapan her Müslüman kahramandır. Biz sadece vazifemizi yapıyoruz. Böyle bir şeye ihtiyacım da yok. Türkiye sahte kahramanlar ülkesi olduğu için tabi millet beni seviyor. Millet biliyor ki, siyonizme karşı savaştım ben, savaşıyorum. Satanizme, siyonizme karşı.. Millet biliyor ki ben bu milletin adamıyım.

AKİT: Müslümanları eleştiriyorsunuz. Peki siz dininizi ne kadar yaşıyorsunuz? Açık açık sormak istiyorum, ibadetlerinizi yerine getiriyor musunuz?

AĞCA: İbadet her şeyden önce mücadeledir fedakarlıktır. Benim durumum bambaşka bir şey. Vay o namaz kılanların haline ki, onlar kıldıkları namazlardan gafildirler. Kuran-ı Kerim söylüyor.. Kuran-ı Kerim’i yakıyorlar, Kuran yakıldığında kalbi param parça olmayanlar şerefsizdir. Hikaye gerisi.. Ondan sonra da namaz kılıyor.. Kuran-ı Kerim yakılmış hiçbir şey yok, git ondan sonra da namaz kıl, şeytana namaz kılıyorsun, şeytanın karşısında ibadet ediyorsun demektir bu. Oruç da tutma, namaz da kılma, gerisi boş şeyler arkadaş. Allah isteseydi yeryüzünde birkaç bin milyar robot yaratırdı. 24 saat aralıksız namaz kılardı bunlar, oruç tutardı, Kuran-ı Kerim okurdu. Hikâye bunlar, yetmez o. İslamiyet bambaşka bir şey. Dünyayı değiştirmektir, devrimcidir İslamiyet. Yeryüzünde cenneti inşa etmektir. Sosyal adalettir, sosyal demokrasidir. Nedir bu zenginlik üretmek, bilgi üretmek ve bunu cahille fakirle paylaşmak.. Evet zorba olmayacaksın, güçlü olacaksın, iktidarı paylaşacaksın.

AKİT: Cuma namazına gidiyor musunuz?

AĞCA: Giderim gitmem. Bu kimseyi ilgilendirmez.

AKİT: Ama buna cevap veremiyorsunuz

AĞCA: Bu konu sizi ilgilendirmez.

AKİT: Alkol kullanıyor musunuz?

AĞCA: Hayır kullanmıyorum. Alkol da kullanmam sigara da kullanmam.

AKİT. Hayatınızda hiç kullanmadınız mı?

AĞCA: 4-5 kez kullandım, anladım ne olduğunu. Bu alkol nedir? Zararlıdır ama kullananları da hor görmeyelim. Bu insanlara yardım etmek ve alkolizm probleminden kurtarmak lazım.

AKİT: Sigara hiç kullanmadınız mı?

AĞCA: Kullanmadım. O günah değil ama zararlı yani, neticede Allah için mücadele ediyorsan sağlığına da dikkat edeceksin.

KRAL ÇIPLAK DEYİNCE, MECZUP DİYORLAR

AKİT: Bu sözleriniz “ibadete gerek yok” şeklinde anlaşılabilir..

AĞCA: Evet birileri yanlış anlayabilir sözlerimi. Ben diyorum ki adam gitmiş İspanya’da bir milyar dolara saray yaptırmış, orda 5 vakit namaz kılıyor. Ben de diyorum ki, o beş vakit değil, beş milyar vakit namaz kılsa da cehenneme atılacaktır. Milyonlarca insan Afganistan’da, Pakistan’da, Afrika’da açlıktan ölürken, ve sen Müslüman orda bir milyar dolarlık sarayda yaşayacaksın ve beş milyar vakit namaz kılacaksın, hikaye bunlar. Müslümanların beynini yıkamışlar, anladın mı, olay bu. Ağca meczup diyorlar sonra da.. Öyle tabii kral çıplak deyince, İslamiyet’e Müslümanlar ihanet içinde, İslamiyet’in katili Hıristiyan da değil, Yahudi de değil, sahte Müslümanlardır deyince böyle oluyor. Hıristiyanlık diye Yahudilik diye bir din yok gitmiş çökmüş bunlar. Abu Dabi’nin elindeki 700 milyar doların onda birini harcasan 70 milyara, dünyayı Müslüman yaparsın. Japonya bitmiş, Rusya bitmiş, Çin bitmiş, Amerika, Avrupa bitmiş. Hepsinin ruhu yerlerde ayaklar altında. İnsanlığın bir tek umudu var, İslamiyet o da. Başka hiçbir şey yok ama Müslümanlar adam gibi mücadele edemiyor, olay bu kadar basit yani.

ŞEYTANİ SİSTEM MÜSLÜMANLARIN BEYNİNİ YIKIYOR

AKİT: Sistemde mi bir sorun var? Sorun nerede?

AĞCA: Sorun hem sistemde, hem Müslümanların kendilerinde. Yüzyıllardan beri Türkiye’de milletin beynini yıkayan şeytani bir zihniyet var. Batı emperyalizminin, satanizmin, siyonizmin kurduğu şeytani bir zihniyet var. Türkiye’nin beynini yıkadılar. Müslümanların da beynini yıkadılar, herkesin beynini yıkadılar. Olacak şey mi ? Apo denen vicdansız adam 3 milyon insanın haşa tanrısı oldu. Allah için ölecek 70 kişi bulamazsın bu memlekette. Ancak Apo için ölecek 3 milyon insan var

MECZUP DEĞİLİM

AKİT: Çok ağır sözler bunlar Mehmet Ali Bey..

AĞCA: Yalan mı? Bunu haykırmak zorundasın yoksa bu zihniyet devam edecek, şeytanın zaferi nihai olacak. Milleti uyandırmaya çalışıyoruz. Ondan sonra da meczup diyorlar, böyle mi oluyor meczup? Hakikati söyleyen meczup mu oluyor, öyle mi? Ey Müslüman titreyerek kendine dön ! olay bu. Adam Arabistan da mezar taşı yaptırmıyor. Fakat Allahsız adam gitmişsin İspanya’da bir milyar dolara saray yaptırıyorsun, Müslüman’ın bir milyar dolarlık sarayda ne işi var?

AKİT: Gündemi nasıl takip ediyordunuz? Dışarıda olup biteni nasıl takip ediyordunuz?

AĞCA: Televizyon ve gazete tabi her imkan vardı. Ben dünyayı takip ediyorum 30 yıldan beri, adım adım ben dünyayı izliyorum, gerek burada gerek orda.

AKİT: Cezaevinden çıktığınız gün neden “Ben Tanrı değilim” deme gereği duydunuz?

AĞCA: Gerek duydum, çünkü Hıristiyan 2 milyar insan bir tane insana tapıyor, Mesih İsa’ya tapıyorlar. Tanrı diyorlar. İnsan tanrı olamaz, tanrının oğlu olamaz, yok böyle bir şey. Tanrının arkadaşı da yoktur, sevgilisi de yoktur. Melek Cebrail son peygambere arkadaşım demiş,ve bu yüzden bazı Müslümanlar bazı ayetleri yanlış yorumlayıp son peygamberi putlaştırıyorlar maaalesf. Müslüman o noktaya geliyorsa ve şirk günahı işliyorsa Hıristiyan’dan hiçbir farkı yoktur. Allah’ın arkadaşı, sevgilisi yoktur. Allah kutsallar kutsalı, tek tanrı, her şeyden münezzeh, bambaşka bir şey. Melek Cebrail arkadaşım demiş, değerli bir insansın demiş, son peygambersin demiş. Eyvallah, bende son peygamber için ne diyorum, dünya tarihindeki en önemli en değerli insanlardan bir tanesi. Sen birinci dersin, o ayrı bir şey, o kadar. Ama ben şunu söylerim, Kainatın biricik efendisi vardır Allah, sadece Allah’tır. Kainatı yaratan ve yöneten Allah, o kadar.

UĞUR DÜNDAR, BİTMİŞ, TÜKENMİŞ ADAM

AKİT: Uğur Dündar sizin için, ‘yalan makinesine takmak lazım’ dedi.

AĞCA: Bunlar tükenmiş, bitmiş adamlar anladın mı? Kendileri yalanın ta kendisi, ben hakikatin ta kendisiyim…

AKİT: Mehmet Ali Birand da sizi eleştirdi…

AĞCA: onların hepsi boş şeyler. Müslümanlar cesur olacak olay bu. Yani Hıristiyanlık bitmiştir. Yahudilik bitmiştir. M.Ali birand birtakım suçlardan kesin hüküm giymiştir. Birand gibi bomboş insanlar ile uğraşmak Müslümanlığa hiç yakışmaz.

AKİT: Cezaevinde Kuran-ı Kerim okuyor muydunuz?

AĞCA: Ben Arapça bilmiyorum, Türkçesini okudum. Kitap muhteşem, mükemmel. En az 100 defa okudum. Yeryüzünde Kuran’ı benden daha iyi anlayacak, yorumlayabilecek bir kişi çıkamaz,.

HZ. ÖMER’İ ÇOK SEVERİM

AKİT: Halifelerle ilgili ne dersiniz?

AĞCA: Hz. Ömer’i çok severim. Bak şimdi Ömer ne diyor biliyor musun? Gerçekten tevhid inancının en önemli temsilcilerinden biridir. Hz. Ömer… Diyor ki: ‘ya Muhammed diyen bilsin ki Muhammed ölmüştür. Ya Allah diyen bilsin ki Allah ölümsüzdür’ İslamiyet budur. Tevhid inancı budur…

AKİT: Hz. Muhammed (sav) denilince aklınıza ne geliyor?

AĞCA: Kesinlikle son peygamber… O’na Kur’an-ı Kerim vahyedildi. İslamiyet için büyük fedakarlık yapmıştır.

TEK HAYRAN OLDUĞU İSİM: PEYGAMBER MUHAMMED

AKİT: İtalya’da yıllarca cezaevinde kaldınız. Hz. Muhammed’i (sav) hiç anlattınız mı?

AĞCA: Hayır. Zaten gerek yoktu. Bir müslümanın vazifesi her şeyden önce biricik ilahi kitap olan Kuranı Kerimi anlatmaktır.

AKİT: Başörtüsü sorununa nasıl bakıyorsunuz?

AĞCA: Ben diyorum ki: Başı örtülü kadınlar da şereflidir, başörtüsüz kadınlar da şereflidir. Beş vakit namaz kılan binlerce başörtüsüz kadın var. Bırakın zaman her şeyi çözecek. Bırakın zamanla onlarda farklı davranırlar. Başı örtülü zamanla başını açıyor, başı açık olan zamanla başını örtüyor. İslamiyet böyledir. Ne diyor Kur’an-ı Kerim? ‘Yanınıza gelenlere yanlış davranmayın. Onları iyi karşılayın ki onlar da müslüman olsun’ böyle yani… İslamiyet’i sevdireceğiz. Bu ülkenin yüzde doksan beşi şu veya bu şekilde Allah’a inanır…

Yarın: Beni kullanacak daha anasının karnından doğmadı!

YENER DÖNMEZ / FATİH AKKAYA – YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.