Nuray, Turkcell dosyasından ne haber?

Nuray, Turkcell dosyasından ne haber?
Referans gazetesi yazarı Nuray Başaran, meslek hayatında bir kez daha tartışmaların odağında. Başaran; geçmişte de, bugün Akşam gazetesinin Ankara Temsilciliğini yürüten İsmail Küçükkaya ile birlikte bir skandalın baş kahramanı olmuştu.

UZAN İSTEDİ, BAŞARAN DOSYA TOPLADI
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile yaptığı görüşmeyi tartışmalı bir biçimde haberleştiren ve tekzip de yiyen Nuray Başaran, yaklaşık on yıl önce Uzanlar’a ait Star gazetesinde muhabir olarak çalışırken sergilediği “performans”la da özellikle Ankara basınında çok iyi tanınıyor. Hürriyet gazetesinde bugün etrafa etik dersleri veren Fatih çekirge ve Yılmaz özdil’in yönetiminde agresif bir yayıncılık izleyen dönemin Star gazetesinde, patron Cem Uzan’ın rakiplerine saldırmak adeta yayın ilkesi haline gelmişti. Bu çerçevede gazetenin genç muhabirleri Nuray Başaran ile İsmail Küçükkaya, Uzanlar’ın Telsim’inin karşısında rakip olan Türkcell aleyhinde dosya toplamakla görevlendirildiler.

KARAMEHMET OPERASYONU DUYUNCA
Türkcell’le ilgili belge ve bilgi toplanmakta olduğunu duyan çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet ise hemen harekete geçerek Nuray Başaran ve İsmail Küçükkaya’yı İstanbul’a çağırdı. Buradaki görüşmede “ikna” olan iki muhabir, Ankara’ya döndüklerinde ise artık Karamehmet’in sahibi olduğu Akşam gazetesinde köşe yazarı olmuşlardı. Operasyonun zamanı ve şekli çok ilginçti. Tam Türkcell aleyhine dosya toplanırken, Telsim ile Star gazetesinin de sahipleri olan Uzanlar için çalışan muhabirler, Türkcell’in de dahil olduğu Karamehmet Grubu’nun gazetesinde genç yaşlarında köşe yazarı oluyorlardı. üstelik Türk basınında örneği olmayan bir şekilde bir köşe iki imza ile yayınlanıyordu. çünkü her iki isim de köşe yazarlığını istemiş ancak patronaj buna itiraz etmişti. Bunun üzerine iki muhabir de yazarlık fırsatını kaçırmak istemediği için “çift imzalı köşe” formülüne razı olmuşlardı.

“KöŞE” ARŞİVLERDE DURUYOR
Bu garip köşe yazılarını görmek isteyenler Akşam gazetesinin 1998, 1999 ve 2000 tarihli arşiv nüshalarına bakıp, Türk basın tarihindeki ilk ve tek “çift imzalı köşe” yazılarını görebilirler. Daha sonra Sky Türk’ü kuran Karamehmet, süreç içerisinde birbirine ters düşen iki isim arasındaki gerginliklere son vermek için İsmail Küçükkaya’yı televizyona çekmiş, Nuray Başaran da Akşam gazetesinin Ankara Temsilcisi olarak görev yapmıştı. İsmail Küçükkaya’nın tekrar Akşam’da etkin olması üzerine de Nuray Başaran, Doğan Grubu ile anlaşarak Star TV’nin Ankara Temsilciliği’ne başlamıştı. Başaran bu görevinin yanı sıra Referans gazetesinde köşe de yazıyor.

(Murat Unay - habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.