Şifreli kara propaganda

Şifreli kara propaganda
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda soruların şifrelendiği iddialarının seçim öncesi Hükümete karşı yürütülen bir kara propaganda olduğu iddia ediliyor.

“YGS’de şifre” iddiasının İşçi Partililerce Ankara'da üretildiği, İP’in gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği eliyle Artvin'de açıklandığı belirtildi.  

ÖSYM’nin yalanladığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) soruların şifrelendiği iddialarının Hükümete yönelik kara propaganda olduğu, iddiaların Ankara'da üretilerek Artvin'de açıklandığı iddia ediliyor.
Artvin’den Ankara’ya çağrılan bir grup Türkiye Gençlik Birliği mensubunun, İşçi Partisi Genel Merkezi’nden YGS ile ilgili talimatlar alıp, ardından Artvin’e geçerek, bunu açıklamaları için avukat Ayla Varan ile dershane yöneticisi Fahri Akyüz’ü seçtikleri ileri sürülüyor.
MERKEZDEN ETKİLİ OLAMIYORUZ YERELDEN YÜRÜTELİM
Artvin'de bir avukat ile özel bir dershane sahibi tarafından ortaya atılan ve ÖSYM Başkanı tarafından kesin bir dille yalanlanan "Soruların şifrelenmesi" iddialarının seçimlere yönelik bir komplo olduğu iddia ediliyor. İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi tarafından organize edildiği ve partiye yakınlığı ile bilinen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) aracılığıyla yürütüldüğü ileri sürülen kara propagandanın seçilmiş kişi ya da kişilerce kamuoyuna servis edildiği kaydediliyor. İP’in son zamanlarda ortaya attığı iddiaların kamuoyunda etki uyandırmaması üzerine yöntem değiştirildiği, yerelden etkili karalama kampanyalarının gündeme getirilmeye çalışıldığı ifade ediliyor.
AVUKAT VE DERSHANE YÖNETİCİSİ ÖZEL SEÇİLDİ
YGS’de şifreleme iddialarını ortaya atan isimlerin özel olarak seçildiği ileri sürülüyor. İddiaları ortaya atan dershanenin yöneticisi Fahri Akyüz’ün sosyal paylaşım sitesi facebook'taki profilinde hükmet karşıtı yazılar yayınlaması dikkat çekiyor. Akyüz’ün facebook'unda "Ya Allah Bismillah ile Kilise Açan Başbakan", "İşte AKP'nin ABD ile Iraklı Müslümanları Satış Pazarlığı" gibi yazıları paylaştığı görülüyor.
CHP’DEN ADAY ADAYI
YGS'de şifreleme iddialarını kamuoyunun gündemine taşıyan Avukat Ayla Varan'ın ailesi de Artvin'in tanınmış aileleri arasında bulunuyor. Eşi İzzet Varan Artvin Baro Başkanlığı görevini yürütürken, akrabaları Ahmet Varan ise 12 Haziran seçimlerinde CHP'nin Artvin aday adayı olarak karşımıza çıkıyor. Şehirde Varan ailesinin 78'liler kuşağı ile ilişkili olduğu ve İP ile irtibatlarının da bulunduğu konuşuluyor.
SOLUN KALELERİNİ KAYMETMEYELİM
Ankara'da hazırlanan kara propagandanın Artvin'de gündeme getirilmesinin önemli bir sebebi olarak da, bu ilin yıllardır solun kalesi olarak görülmesi gösteriliyor. Belediye seçimlerinde ipi CHP göğüslerken, son yapılan anayasa değişikliği referandumunda kıl payı "Hayır" çıkması endişeleri de beraberinde getirdi. Bir kalesini daha kaybetmek istemeyen çevrelerin ilin dinamiğini ayakta tutmak istedikleri belirtiliyor.
SIRADA BU MU VAR?
Edinilen bilgilere göre, yine İP ve yandaşı TGB tarafından hazırlanarak kamuoyuna servis edileceği iddia edilen bir başka kara propagandanın ise dindar vatandaşları hedef alacağı ileri sürülüyor. Plana göre, bulunduğu bölgede dindar kimliği ile bilinen bir kişinin bir bayanla dans ederkenki görüntüleri kamuoyunun gündemine getirilecek.
VE MEDYA AYAĞI
Karanlık odakların yürürlüğe koyduğu kara propagandaya kartel medyasının da haberleri ile destek verdiği gözleniyor. Sınavda yöneltilen 1.7 milyon kitapçığında farklı olduğunu bunları kamuoyuna açıklayarak belgeleyen ÖSYM, son olarak da 1.7 milyon kitapçığın türetildiği master kitapçığı yayımladı. ÖSYM’nin YGS’ye giren 1.7 milyon adaya özel kitapçık hazırlandığını belgelemesine rağmen kartel medyasının yeni şifreler peşinde koşması dikkat çekiyor.
AL SANA ŞİFRE!
Bir adayın YGS’de yöneltilen 160 sorunun tamamında örneğin “A” şıkkını işaretlemesi halinde bile doğru cevapların yaklaşık 5’te 1’ini tutturmuş olacağına dikkat çeken eğitimciler “Şık sayısı 5 ve bunların toplam doğru şık ortalamaları birbirlerine yakındır. Bu da yeni bir şifre mi? Basın ilerleyen günler de bunu da yeni bir şifre olarak gündeme getirirse hiç şaşırmayın” diyor. YGS soru kitapçıklarını basan firmanın Genel Müdürü Bilal Altın da, iddiaları yalanlayarak “Şifreleme varsa, tüm seçenekleri doğru bulmanız lazım” dedi.
ÇETİN DOĞAN’A DESTEK
YGS’de şifre iddialarıyla ilgili “AKP’nin işi” açıklamaları yapan Türkiye Gençlik Birliği, Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan isimlere destek vermesi ile biliniyor. TGB’nin internet sitesinde “Çetin Doğan’a Destek” linkine yer veriliyor.

Fatih Akkaya / Yeni Akit


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.