Kara kutu Özkök Paşa mı?

Kara kutu Özkök Paşa mı?
Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, darbe ve Genelkurmay’ın bombalanması girişimleri karşısında sessizliğini bozacak mı? “Zamanı gelince konuşacağım” diyen Özkök Paşa’da önemli ipuçları mı var? Özkök konuşursa Ergenekon çetesinin fail

“Ekim 2007’de İzmir Şirinyer’de 1 kişinin ölümü 11 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırının plan ve krokileri Ergenekon terör örgütü üyesi  olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Ulusal kanal İzmir temsilcisi Hayati  Özcan’ın evinde ve işyerinde bulunmuştu. Ulusal Kanal’ın da sahibi olduğu bilinen İşçi Partisi’nin yıllardır karanlık ilişkiler ile itham edilen lideri Doğu Perinçek halen tutuklu. Müntesiplerinin de evlerinden suikast planları çıkıyor. İşçi partisinin kasalarından Yargıtay’ın krokisi çıkmıştı. Bombalanacak Yargıtay sonrası suçun kime atılacağını artık herkes tahmin edebiliyor. İşçi Partisinin bu yeni gelişmeleri nasıl yorumlayacağı merak ediliyor.

GERGERLİOĞLU’NDAN ÇARPICI TESPİTLER
MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ergenekon yapılanması, konu ile ilgili son gelişmeler, planlanan bombalama eylemlerine ait krokilerin bir bir ortaya çıkması gibi gelişmelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

DENİZ BAYKAL NE DİYECEK?
Ergenekon operasyonlarında ele geçirilen emekli binbaşı Fikret Emek’in çantasında çıkan belgeler ve annesinin evinde yapılan araştırmalarda ortaya çıkan yüklü miktarda patlayıcıların provokatif geleneğin devam ettirilmek istendiğine işaret ettiğini belirten Gergerlioğlu, “Genelkurmay Başkanlığı’nı bombalayıp ülkede kaos çıkarmaya çalışacaklarmış. Ergenekoncuların avukatlığına soyunan Deniz Baykal bu son gelişmelere ne diyecek merak ediyoruz. ‘Ben görmüyorum o halde yoktur’ demeye devam mı edecek?” diye sordu.

UĞUR MUMCU SUİKASTI VE DARBE PLANLARI
Uğur Mumcu’nun MOSSAD ajanlarınca öldürüldüğüne dair belgelerin MİT raporlarına yansımasının son derece dikkat çekici olduğunun altını çizen Gergerlioğlu, şu hatırlatmalarda bulundu: “Zamanında Uğur Mumcu’nun öldürülmesiyle suç dindar kesimlerin üstüne atılmış ve günlerce meydanlarda İslam’a hakaret eden sloganlar atılmış ve birçok masum kişi töhmet altında bırakılmıştı. Anlaşılan istihbarat örgütlerinin bir taşla üç kuş vurma yollu taktiklerini Ergenekoncular kendilerine rehber edinmişler. Oluşabilecek karışıklıktan darbe planlamışlar. Ama planları suya düşmüş.”

SON ULUSALCI TAKTİK
Sessizliklerini koruyan Şener Eruygur, Özden Örnek ve arkadaşlarını, “darbe planlarını unutturmaya çalışan uyanık bir kesim” olarak nitelendiren Gergerlioğlu, gazeteci Alper Görmüş’ün yargı kararı ile yalan atmadığının tasdiklenmesine rağmen darbe ile itham edilen paşaların susmasını “son ulusalcı taktik” şeklinde değerlendirdi.

“ÖZKÖK KONUŞURSA ERGENEKON AYDINLANIR”
Danıştay başsavcısının darbesever ve darbeöver sözlerinde suç unsuru bulamayan Danıştay’ın tutumunun da dikkat çekici olduğunu kaydeden Gergerlioğlu, tüm bu yaşananlar karşısında, daha önce kendisine sorulduğunda “Zamanı gelince konuşacağım” diyen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök için, “Eğer adaletten yana ise konuşmalıdır. Genelkurmay bombalama girişimleri konusunda konuşmalıdır. Asker kökenli kişilerin evlerinde çıkan cephanelikler ve krokiler hakkında konuşmalıdır. İmalı bir şekilde konuşan Özkök’te çok önemli ipuçları olduğunu düşünüyoruz. Örnek ve Eruygur gibi paşaların her bir araya gelişlerinde darbe planlarını  konuştukları  söyleniyor. Paşalar arası her oturumda konuşulan bu olayların ayrıntısı hakkında  köşesine çekilen Özkök paşanın konuşmaları Ergenekon çetesinin faillerinin aydınlatılmasına yardımcı olabilir. Özkök paşa çorap söküğünün daha hızlı ortaya çıkmasını sağlamalıdır. Zira ortalıkta ilginç tipler dolaşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“KAŞ KİŞİYİZ YERİNE PARALAR NEREYE GİTTİ SİTESİ KURUN”
Gergerlioğlu, Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu Kanaltürk’ün muhafakar kimliği ile bilinen bir gruba satılması ile ilgili olarak da şu tespitlerde bulundu: “Yıllardır ulusalcılık yapan ve kanalında promosyonlar yapan Tuncay Özkan Kanaltürk’ü muhafazakar bir kişiye satıyor. Takipçileri kahroluyor. Takipçilerinin kahrolmadan önce biraz akıl mantık ve insaf  gözlüğü ile hayata bakmaları gerekirdi. Günümüzde provokasyon peşinde koşan Ergenekonculardan sonra takipçilerini de kahreden tipleri görmek artık olağan bir hadise haline geldi. Cumhuriyet mitingleri ile birileri darbe planları yaparken  Tuncay Özkan da promosyonlar ve cep mesajlar peşindeydi. ‘Kaç kişiyiz’ diye sayılan kişiler artık ‘paralar nereye gitti’  diye bir site  kurarsa  iyi  olacak.”

ERTUĞRUL VE AYDIN ERGENEKON'UN NERESİNDE? 

İŞTE ERGENEKON'UN RESMİ DİNİ 

KANADOĞLU ERGENEKON'UN NERESİNDE? 

PATRON ÇOCUKLARINA ERGENEKON KIYAĞI 

ERBAKAN'I ŞİKAYET EDEN DE SELÇUK MUYDU?


Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.