Meğer başörtülü değilmiş 

Meğer başörtülü değilmiş 
PKK’nın son başvurduğu “Başörtülü KCK’lı planı” da “Tesettürlü gerilla” taktiği gibi elinde patladı. Meğer KCK’dan tutuklanan o kadın normal yaşantısında başörtüsü takmıyorm

Marksist-Leninist PKK, Müslüman Kürt halkının zihnini bulandırmak için her türlü alçaklığa başvuruyor. Örgüt bir yandan Zerdüşt inancını yayarken, bir yandan da İslam düşmanı olmadığı ve birçok üyesinin dini vecibelerini yerine getirdiği izlenimi oluşturmaya çalışıyor. 

KCK soruşturması kapsamında tutuklanan M. Nurcan Yolvercan’ın başörtüsünün gözaltındayken zorla çıkartıldığı iddiası, ortaya çıkan yeni bilgilerle çok ilginç bir boyut kazandı. Polis, Yolvercan’ın uzun süre takip edildiğini, teknik takipte KCK üyesi Yolvercan’ın başörtüsü takmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Örgüt elemanlarının dindar oldukları izlenimi oluşturmak ve güvenlik güçlerini zor durumda bırakmak için başvurduğu bu dezenformasyon taktiği, PKK’nın daha önceki imaj çalışmalarını akıllara getirdi.



DOMUZLA BESLENİP, NAMAZLA ALAY EDİYORLAR

Dağda avladıkları domuzlarla beslendikleri, kamplarında namaz ve ezanla alay ettiklerine ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasıyla inançlı Kürt halkı nezdinde zor duruma düşen PKK, yayın organları aracılığıyla dinsiz olmadığını göstermek için ilginç bir yöntem denemişti.

23 Haziran 2011’de Fıratnews’te “ Tesettürlü bir gerilla” başlığıyla verilen bir haberde, Dorşin Cezvi adlı teröristin başörtülü fotoğrafı yayınlanmıştı. Dorşin Cevzi adlı teröristin ağzından “PKK dinsiz değil. Burada dinimi özgürce yaşıyorum. Kimse başörtüme karışmıyor” propagandası yapılmıştı. 

“TESETTÜRLÜ TERÖRİST” DE MİZANSEN ÇIKTI

Kartel medyası da bu haberi “Kandil’de ilk tesettürlü terörist” diye aynen kopyalamıştı. Ancak daha sonra bunun bir mizansen olduğu ortaya çıkmıştı.

Dorşin kod adlı teröristin Adıyaman nüfusuna kayıtlı Ayşenur Kılıç isimli şahıs olduğu belirlenmişti. Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisiyken 22 Nisan 2011’de PKK’ya katılan Kılıç’ın, normal yaşantısında başörtüsü takmadığı gün yüzüne çıkmıştı. Kılıç, daha önceki fotoğraflarında başı açık görülüyordu.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.