Vikipedi'ye yahudi kuşatması

Vikipedi'ye yahudi kuşatması
Sanal âlemde en çok takip edilen sitelerden olan Vikipedi, Siyonistlerin kuşatması altında. 

“Özgür ansiklopedi” sloganıyla sanal âlemde en çok takip edilen sitelerden olan Vikipedi Siyonistlerin kuşatması altında. Geçtiğimiz Ağustos yayında Vikipedi yazarları İsrail’de bir araya gelmiş, sanal ansiklopedinin geleceğini tartışmıştı.

Yeni Akit'ten Ertuğrul Cesur'un haberine göre, Vikipedi’nin İsrail’in güdümüne girdiği yönünde iddiaların gündeme geldiği toplantının ardından bunu doğrulayacak gelişmeler yaşanıyor. İsrailli Vikipedi yazarları, İbranice maddeleri tümden İsrail’in çıkarları doğrultusunda yeniden hazırlayacaklarını söylemişlerdi.

“YAHUDİLER HER YERDE” İMAJI VERİLİYOR

Ancak görünen o ki bu müdahale sadece İbranice maddelerle sınırlı değil. İsrail’in Siyonist emellerinin etkili olduğu gözlemlenen sitenin Türkçe maddelerinde bile bu açıkça görülüyor.

Örneğin dünyada dini aidiyet dağılımı açısından Yahudiler çok küçük bir azınlık durumunda olmasına rağmen Vikipedi’de Türkçe bile arama yapıldığında, dünya üzerinde Yahudilerin olmadığı hiçbir ülke yok.

En küçük ülkelerle ilgili bile bir “Yahudi tarihi” maddesi bulmak mümkün.

Doğrudan Türkiye ile ilgili birçok maddenin Türkçesi bulunamazken Yahudilerle ilgili maddelerin çokluğu, bu yönde özel bir çalışma olduğunu açıkça gösteriyor.

Uzmanlar, Vikipedi’yi kullanırken bilinçli olmak ve buradaki bilgilere kesin doğru gözüyle bakmamak gerektiğine dikkat çekiyorlar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.