Sessizliğe STK’lar tepkili

Sessizliğe STK’lar tepkili
KKTC’de dini eğitim karşıtı bir grup öğretmenin, İlahiyat Bölümü’ne karşı greve giderek, 15 bin öğrencinin karne alamamalarına sebep olması karşısında Türkiye’deki medya organlarının üç maymunu o

Yavru Vatan KKTC’de dini eğitim karşıtı bir grup öğretmenin, İlahiyat Bölümü’ne karşı greve giderek, 15 bin öğrencinin karne alamamalarına sebep olması karşısında Türkiye’deki medya organlarının üç maymunu oynaması tepki topluyor.

Akit’ten Talha Çolak’ın haberine göre, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Haspolat Meslek Lisesi’nde açılan İlahiyat Bölümü’ne, ‘toplumsal yapımız bozuluyor ve yurda ihanet ediliyor’ gerekçeleri ile tepki gösterip greve giderek, sınav notlarını idareye teslim etmeyince, 15 bine yakın öğrenci yarıyıl tatiline karnesiz girmişti.

Böylesi büyük bir skandalı bir tek Akit yazdı. Diğer gazete ve televizyon kanalları ise adeta üç maymunu oynuyor. Türkiye’de sadece Akit’in dikkat çektiği bu vahim tablonun, diğer yazılı ve görsel basında yer almaması STK’lar tarafından tepki ile karşılandı.

Türkiye’deki gazete ve televizyonların böylesi büyük bir skandalı görmezden gelerek ihanete ortak olduğu ifade edilirken, TSK temsilcileri Akit’e teşekkür etti.

“BASININ İLGİSİZLİĞİNİ ANLAMIYORUM”
İmam-Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Kıbrıs’ta, İlahiyat Bölümü’ne ve İmam-Hatip Liselerine talep olduğunu belirterek “Bu talepler üzerine Kıbrıs’ta bunları açma gibi bir takım girişimler olmuştu. Sözkonusu sendikanın insanların bu taleplerine saygı duyması gerekiyor. Greve gidip öğrencilere karne vermiyorlarsa bu ciddi bir sıkıntıdır ve bu sıkıntıyı Türkiye’deki bütün yazılı ve görsel basın gündeme getirmelidir. Basının ilgisizliğini anlamıyorum” dedi.

ÖKSÜZ: İLGİ NİYETE BAĞLI
Türkiye’nin Kıbrıs’taki birçok sıkıntıyı beraber hallettiğini söyleyen Türkiye-İmam Hatipliler (TİMAV) Genel Başkanı A. Ecevit Öksüz de “Burnumuzun dibindeki bu ciddi olayı görmemezlikten gelmek basınımıza yakışmıyor. İşine geleni görüp işine gelmeyenleri görmemek doğru değil, objektif değildir. Bu konuyu şöyle değerlendiriyorum, ilgi niyete bağlıdır. Bu konuya duyarlı olduğu için Akit’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GÖRÜLMEK İSTENMİYORSA GÜNDEME GETİRMEZLER”
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Ankara Şubesi Başkanı Numan Gökmen ise Kıbrıs’ta, İslami vakıfların ve Türk hükümetinin din konularında adım atmalarını takdirle karşıladıklarını vurgulayarak “Bu adımları toplumsal yapımız değişiyor diye grev yapıp karne dağıtmayan öğretmenleri anlayamıyorum. Bu ciddi sorunu Türkiye’de bilen yok. Maalesef ülkemizde görülmek istenmiyorsa gündeme getirilmiyor. Konuyu bizlere duyurduğu için Akit’e minnettarız” dedi.
BASIN DAHA DUYARLI OLMALI

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da din eğitiminin ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek “Bu ihtiyacın karşılanması açılan İlahiyat Bölümü’nü protesto etmek anlamsızca bir davranıştır. Basınımızın daha duyarlı olup bu sorunu gündeme getirmesi gerekiyor. Ancak görüldüğü gibi sadece Akit bu olayı gündeme getiriyor. Duyarlılığından dolayı Akit’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.