Üniversitede PKK toplantısı

Üniversitede PKK toplantısı
Akit’in dünkü “Galatasaray Üniversitesi’nde PKK toplantısı” haberi gündeme bomba gibi düşerken, skandal toplantı infialle karşılandı. Terör örgütü PKK’nın paravan kuruluşu DPI eliy
Akit’in dünkü “Galatasaray Üniversitesi’nde PKK toplantısı” haberi gündeme bomba gibi düşerken, skandal toplantı infialle karşılandı. Terör örgütü PKK’nın paravan kuruluşu DPI eliyle Galatasaray Üniversitesi’nde 28 Nisan günü toplantı yapacağını Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez dünkü yazısında tüm detaylarıyla deşifre etmişti.

Dönmez’in aktardığı bilgilere göre, 28 Nisan günü masonları ile ünlü Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek toplantıyı “DPI” adlı sözde uluslar arası kuruluş düzenliyor. DPI, İngiltere’de aynı adreste faaliyet gösterdiği Kurdish Human Rights Project(KHRP) yani Kürt İnsan Hakları Girişimi’nin paravan kuruluşu. Toplantıyı düzenleyen DPI’nin direktörlüğünü Kerim Yıldız yapıyor. Kerim Yıldız, aynı zamanda KHRP’nin başkanı. KHRP, Kerim Yıldız'la birlikte Abdullah Öcalan'ın Avukatı Stuart tarafından kurulmuş.

KHRP, AİHM'de PKK’nın Türkiye aleyhine açtığı davaları takip ediyor. Sitesinde Türkiye, Suriye, İran ve Irak'ta toprakları olan Kürdistan haritası yer alıyor.

ŞEHİT AİLELERİ AYAKTA
OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, toplantının derhal iptal edilmesini istedi.

ORGANİZASYONU İNSEL VE YILDIZ YAPIYOR
28 Nisan’da Galatasaray Üniversitesi’nde yapılacak olan toplantının organizasyonunun, PKK bağlantılı Kerim Yıldız’ın yanı sıra yine aynı üniversitede öğretim üyeliği yapan Ahmet İnsel tarafından yapıldığı öğrenildi. İnsel 2008 yılında, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak başlatılan “Ermenilerden özür diliyoruz” kampanyasını başlatan isimler arasındaydı. İnsel’in “Bir Zamanlar Ermeniler Vardı” ve “Ermeni Tabusu Üzerine Diyalog” isimleriyle kaleme aldığı kitapları da var. 

YİNE Mİ ERMENİ LOBİSİ?
O yıllarda çok tartışılan “Ermenilerden özür kampanyası” Türkiye’yi dünya kamuoyunda zor durumda bırakmıştı. İnsel’in yanı sıra  Ali Bayramoğlu, Hasan Celal gibi isimler de söz konusu kampanyanın başını çeken isimler arasındaydı. Kampanyanın o yıllarda Ermeni Lobisi tarafından organize edildiği iddia edilmişti. Şimdi aynı isimlerin PKK bağlantılı kuruluşlarla birlikte toplantılar düzenlemesi akıllara “Toplantıların arkasında Ermeni lobisi mi var?” sorusunu getirdi.

AK PARTİ’YE YAKIN GAZETECİLERDE DAVET EDİLDİ
Davetsiz kişilerin alınmayacağı toplantıya 30’a yakın akademisyen ve gazetecinin de davet edildiği öğrenildi. Toplantıda hangi konuların konuşulacağı ise şimdilik bilinmiyor.  Hükümet kanadının da desteğini almak isteyen DPI, Ak Parti’ye yakın gazetecileri de davet etti. 

“BURNUMUZUN DİBİNDE TOPLANTI YAPIYORLAR”
OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, Akit’e yaptığı açıklamada toplantıyı düzenleyenlere sert tepki gösterdi. Her ne sebeple olursa olsun, böyle bir organizasyonun Türkiye’de yapılmasının vicdanları yaraladığını ifade eden Öztürk, “İsmi PKK terör örgütü ile özdeşleşmiş bir kuruluşun burnumuzun dibinde böyle bir toplantıyı düzenliyor olması şehit ailelerini üzmüştür” diye konuştu.

“TOPLANTI İPTAL EDİLMELİ”
Toplantının iptal edilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, yetkilileri göreve çağırdı. Toplantının üniversitede yapılacak olmasının da ayrıca eleştiri konusu olduğunu belirten Öztürk, “İlim yuvaları olan üniversitelerin terör örgütüyle bağlantılı bu kuruluşlara ev sahipliği yapması son derece düşündürücüdür. Toplantı derhal iptal edilmeli, üniversite yönetimi böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için hesap vermelidir” diye konuştu.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.