Ulusalcı ama aynı zamanda mandacı

Ulusalcı ama aynı zamanda mandacı
Türkiye’de kendilerini ulusalcı olarak nitelendiren kesimlerin en sık vurguladığı ‘Ne ABD ne Avrupa, tam bağımsız Türkiye’ sloganıdır. Bu slogan 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde hükümet karşıtı Cumhuriyet mitinglerinde sık sık göste

SELÇUK’UN CHENEY İLE İLİŞKİSİYLE ORTAYA ÇIKMIŞTI
Ulusalcıların ABD ve Avrupa karşıtlığı olduğuna dair inanç, Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ilhan Selçuk’un AK Parti Hükümeti’ni yıkmak amacıyla ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’e ortaklık teklif etmesinin ortaya çıkmasıyla yıkılmıştı. 

KİM TÜRKİYE’Yİ SATIYOR?
Ulusalcı-laik kesimin önde gelenlerinden İlhan Selçuk’un bu hareketine rağmen, bugün hala kendilerini ulusalcı olarak nitelendirenler hükümet karşıtı propaganda yaparken, “Hükümet Türkiye’yi sattı” sloganını kullanarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Peki gerçekten ulusalcı ve laik kesim, ya da ‘Ergenekoncu’ denilen kesim tam bağımsızlıktan yana ve ABD karşıtı mı? Bu tez İlhan Selçuk’un ve ulusalcı-laik kesimin diğer önde gelenlerinin ABD ile olan ilişkileri nedeniyle herhangi bir temelden yoksun duruyor.

BİR ULUSALCININ AĞZINDAN MANDACILIK ARZUSU
Ancak, bir ulusalcının ağzından hiç mandacılık istediğini duydunuz mu şimdiye kadar? Dün habervaktim.com, İngiliz The Times gazetesinde yer alan bir haberi ‘Hayrünnisa Gül’den nefret ediyorum’ başlığıyla vermişti. Orada Cumhuriyet mitinglerine katılmış 74 yaşındaki bir kadın doktorun ‘Hayrünnisa Gül’den nefret ediyorum’ sözlerinin yanı sıra dikkat çeken çarpıcı bir başka kişi ise, ismi verilmeyen bir moda dergisinin editörünün söyledikleriydi.

MÜŞTERİSİ TÜRK DEĞİL, PARA YAPIYOR, TÜRKİYE’NİN ORTASINDA KÜÇÜK BİR ADA
The Times’a, 22 Temmuz öncesi yapılan Cumhuriyet mitinglerine katıldığını söyleyen derginin editörü, halkı cahil olarak nitelendirirken, kendilerini de Avrupalı olarak görüyordu. Editör, “Biz Türkiye’nin ortasında küçük bir Avrupa ülkesiyiz. Para yapan bir adayız. Zaten müşterilerimin çoğu da Türk değil” diye övünmüştü. 

Editörün bu sözleri bir ulusalcının nasıl bir mandacı olabileceğinin de açık bir göstergesi olarak dikkat çekti.

BİR 'TÜRK'ÜN AŞAĞILIK KOMPLEKSİ: HAYRÜNNİSA GÜL'DEN NEFRET EDİYORUM 

'FAHİŞE' DENİLMESİNİ AK PARTİ'YE BAĞLADI


habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.