Yargıdan Bayramoğlu Ekibine Cevap

Yargıdan Bayramoğlu Ekibine Cevap
Habervaktim’in “Ali Bayramoğlu ve Ermenileri hedef gösterdiği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiaları Savcılıkça reddedildi.

Habervaktim.com ve Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Akkaya’nın Yeni Şafak Yazarı Ali Bayramoğlu hakkında “nefret suçu işlediği” ve Türkiye’de yaşayan Ermeni kökenli vatandaşları “hedef gösterdiği” iddiaları Savcılıkça reddedildi. 

HABERVAKTİM’İN O YAYINLARI

Habervaktim’de yer alan haberler ile Akkaya’nın kaleme aldığı yazılarda DPI adlı Londra merkezli örgütün PKK ile bağı ortaya konulurken, Ali Bayramoğlu gibi isimlerin bu örgütün gizli toplantılarına katılmaları eleştiriliyordu. Ayrıca Ali Bayramoğlu’nun sürekli sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile BDP/PKK lehine yazılar kaleme alıyor olması irdeleniyor ve “Ermenicilik yapıldığı, Kürtçülük yapıldığı” yorumlarında bulunuluyordu. Bayramoğlu ise hakkındaki iddialar ve yorumlara cevap veremiyor, her fırsatta Habervaktim’e saldırıyordu.

“NEFRET SUÇU VE ERMENİ VATANDAŞLARA KİN” İDDİASI

Habervaktim’in bu yayınları üzerine “Nefret Suçları Yasa Kampanyası” adlı platformun Başkanı Metin Algan, sitemiz ve Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Akkaya hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Algan 29.06.2012 tarihli dilekçesinde, Habervaktim ve Akkaya’nın Yazar Ali Bayramoğlu hakkındaki yayınları ile nefret suçu işlediklerini; Türkiye’de yaşayan Ermeni kökenli yurttaşlara yönelik olarak halkın diğer kesimlerini kin ve düşmanlığa tahrik ettiklerini ileri sürüyordu. Akkaya’nın “Ermenicilik yapılıyor demek ki faşistlik?” başlıklı yazısının delil olarak sunulduğu şikayet dilekçesinde, Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu’nun DPI ve Bayramoğlu’nu eleştirdiği “Galler’de işiniz ne? Buyurun Dağlıca’ya!” başlıklı yazısına da yer verilmişti.

“ERMENİCİLİK ELEŞTİRİLİYOR, KİN VE DÜŞMANLIK YOK”



Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Gökçek, şikayet konusuyla ilgili olarak yaptığı inceleme sonucunda “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi. Savcı Gökçek kararında, sözkonusu yayınlarda “Ermenicilik” yapan bir kısım şahısların eleştirildiği, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiğine dair bir ibareye rastlanmadığını kaydetti. Savcı Gökçek “Her iki yazarın sözkonusu yazılarında ‘Ermenicilik’ yapan bir kısım şahısları eleştirdikleri ancak halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiklerine yönelik bir ibareye rastlanmadığı, belirtilen suçun unsurlarının sözkonusu yazılarda bulunmadığı anlaşılmıştır” dedi.

ERMENİLERİ DEĞİL, ERMENİCİLİK YAPILMASINI ELEŞTİRİYORUZ

Habervaktim.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Akkaya, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ali Bayramoğlu’nun sözde Ermeni soykırımı ve ‘Kürt meselesi’ne dair yazıp çizdikleri ile girip çıktığı yerlere dair eleştiri hakkımızı kullandık, kullanacağız da. Bizim eleştirimiz Ermeni olunmasına değil, Türk-Müslüman kimliği altında Ermenicilik yapılmasına. Bu noktada eleştirilerimize, yönelttiğimiz sorulara verecek cevap bulamayanlar, ‘Ermenicilik yapılıyor’ dememizi bile ‘faşistlik’ yaftasıyla savuşturarak, kendi yaptıkları ve deşifre olan kafatasçılığı örtmeye çalıştılar; bu şekilde üste çıkmaya gayret ettiler. Üstüne üstlük bir de hakkımızda suç duyurusunda bulundular. Neyse ki Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Yayınlarımızda, eleştirilerimizde bir suç unsuru olmadığına hükmetti. Bu kararla sadece biz değil bu aziz millet kazandı, tüm Türkiye kazandı.”




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum