İstanbul’da Gizli Bir İsrail Var

İstanbul’da Gizli Bir İsrail Var
Dünyayı kan ve fitneye boğmakta binlerce yıllık bir tecrübeye sahip olan Yahudilerin Anadolu’daki varlıkları sanılanın aksine daha eskilere dayanıyor. Bizans’ta; Bizans’ın Başkenti İstanbul’da (Konstantinopolis) etkin bir Yahudi va

Dünyayı kan ve fitneye boğmakta binlerce yıllık bir tecrübeye sahip olan Yahudilerin Anadolu’daki varlıkları sanılanın aksine daha eskilere dayanıyor.

YAHUDİLER BİZANSIN DA İÇİNDELERMİŞ

Tarih, musevilerin 1500’lü yıllardan sonra sürgün edildikleri İspanya’dan bazı bölgelere ve bu arada Selanik İstanbul ve Ege kıyılarındaki Osmanlı vilayetlerine geldikleri bilgisini veriyor. Ancak bu tarihin çok öncesinde de, Bizans’ta; Bizans’ın Başkenti İstanbul’da (Konstantinopolis) etkin bir Yahudi varlığının bulunduğu tespit edildi.

ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Yahudilerle ilgili bütün diğer konularda olduğu gibi tarihleriyle alakalı bilgilerin de özenle saklanmaya ve perdelenmeye çalışıldığını vurgulayan Kültürel Genetik Araştırmaları Düşünce ve Teşhis Platformu Onursal Başkanı Deniz Şar, İstanbul’daki Yahudi varlığının bir gizli prenslik kuracak kadar etkin olduğunu ve bu etkinliğin günümüze kadar geldiğini belirtiyor. Olayın günümüzü ilgilendiren boyutlarına yönelik önemli iddialarda bulunan Şar, İstanbul’daki gizli yahudi prensliğinin, günümüzdeki uzantıları ve temsilcilerinin Tüsiad’ın, Büyük Kulüp’ün ve Encümen-i Daniş’in içerisindeki unsurlar olduğunu ileri sürüyor.

TÜRKİYE’DEKİ İSRAİL

İsrail ve Yahudi gerçeğini iyi anlayabilmek için İsrail’den önce içerdeki İsrail’le açıktan yüzleşmek ve hesaplaşmak gerektiğini vurgulayan Şar, “Sorunların çözümünde öncelikle teşhisle başlanır. Ancak biz o kadar yönlendirilmiş bir millet olduk ki, bazı yuvarlak kelimelerle uyutulur hale geldik. Bu gün darbeler dahil yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz bir çok sıkıntının içinden, ‘dış güçler’ deyip sıyrılabilmekteyiz. Dış güçler, dış bağlantılar denildiğinde hep devletler aranıyor, ancak devletlerin de paravan yapılar olduğunu anlayamıyoruz. Arkasında uluslararası siyonizm var” diyor.

İSTANBUL YAHUDİ PARLAMENTOSU: ‘GRAND SANHEDRİN’

İstanbul’daki yahudi prensliğinin varlığı ise, İspanya Başhahamı’nın İstanbul’a yazdığı bir mektup ile ortaya çıktı. Başhaham Chemor 1492 yılında merkezi  İstanbul’da gizli ve görünmez olarak çalışan Grand Sanhedrin’e (Yahudi Parlementosu) bir mektup yazarak kovulmak üzere olan İspanya Yahudileri için emir, tavsiye ve görüşlerini soruyor. Başhaham Chemor’a verilen cevap Yahudi varlığının karakterine sinen ve halen müşahade edilmekte olan sinsilik, hainlik ve ikiyüzlülüğü ortaya koyması bakımından önemli.

İSTANBUL YAHUDİ PRENSİNDEN İSPANYA YAHUDİLERİNE TAVSİYELER

İşte Grand Sanhedrin’in İspanya Yahudilerine cevap verdiği mektup ve hain tavsiyeler: “Musa’nın yolundaki aziz kardeşim, katlanmak zorunda kaldığın talihsizlikleri ve endişelerini aktardığın mektubunu aldık. Bu duyduklarımızın acısı içimize işledi. Büyük Baba ve Hahamın tavsiyeleri şunlar:
1. İspanya Kralının (Ferdinand) seni Hıristiyan olmaya mecbur ettiğini yazdığına gelince, onun istediğini yap, aksi takdirde daha sonra istesen de yapamazsın.
2. Mallarını yağma etme emrine gelince: evlatlarını tüccar yap, onlar da küçük küçük, Hıristiyanlar’ın mallarını yağmalasın.
3. Canına kastetmek istemelerine gelince, evlatlarını doktor ve eczacı yap, onlar da Hıristiyanlar’ın canını alsınlar.
4. Sinagoglarını tahrip etmek istemelerine gelince, evlatlarını rahip ve kilise üyeleri yap, onlar da Hıristiyanlar’ın kiliselerini tahrip etsinler.
5. Şikayet ettiğin diğer birçok sıkıntı verici olaya gelince, evlatlarını bürokrat, avukat, hakim ve hukuk adamları olarak yetiştir ve onların devlet işlerini karıştırdıklarını ve Hıristiyanlar’ı senin boyunduruğun altına sokarak, dünyaya egemen olmanı ve onlardan intikam almanı sağlamalarını izle.
6. Sana verdiğimiz bu öğütlerden sapma, çünkü bunları yaparak, Hıristiyanlar’ın senin kadar utanç verici durumlara düştüklerini göreceksin ve gerçek güce ulaşacaksın.”

TOLEDO ARŞİVLERİNDE BULUNUYOR

İstanbul’un fethinden 39 yıl kadar sonra İstanbul’da bulunan Grand Sanhedrin, yani Gizli Yahudi Parlementosu başkanı da olan İstanbul Yahudileri Prensi’nin son derece ilginç gizli savaş ve yok ediş tavsiyelerini içeren bu tarihi döküman 16. yüzyılda yazılmış La Silva Curiosa adlı İspanyolca bir kitabın 156. ve 157. sayfalarında altında şu açıklamayla basılı bir vesika olarak bulundu: “Bu mektup Toledo arşivlerinde Salamanca Keşişi tarafından eski çağ İspanyol Krallıklarına ait kayıtların araştırılması sırasında bulundu”
   
DENİZ ŞAR : ‘MACHİAVELLİ’NİN DAHİ KANINI DONDURUR’

Skandal mektubu değerlendiren araştırmacı - yazar Deniz Şar, şunları söyledi: “Machiavelli ile çağdaş ve çok büyük bir ihtimalle de soydaş olan bu İstanbul Gizli Yahudi Parlamentosu Başkanı ve İstanbul Yahudileri Prensi sıfatlı şahsın barış takiyyeli gizli savaş kılavuzu mektubu, Realpolitik’in yer yer ve de çok abartılı olarak kurucusu olarak kabul edilen Machiavelli’nin dahi kanını dondurabilecek hile ve desisede görülebilecek kin ve saldırganlıkta ifadeler içeriyor.”

BU PARLAMENTO BUGÜN HALA ÇALIŞIYOR

“Bu gizli Yahudi Prensliği ve gizli Yahudi Parlamentosu bugün de İstanbul’da gizli ve sinsi varlığını sürdürmekte ve uluslararası Siyonizm’in bir şebekesi, şubesi ve tahsildarı olarak görevini ifa etmekte olduğuna inanmamak için hiç bir gerekçe yoktur.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum