Azerilerden Ermenistan atağı

Azerilerden Ermenistan atağı
İzmir'deki Azerbaycan Kültür Merkezi, Ermenistan, işgal ettiği topraklardan geri çekilmediği sürece, Türkiye-Ermenistan sınır kapılarının açılmaması için imza kampanyası başlattı.

Kampanyayla ilgili bir basın açıklaması yapan Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Cemal Mehmethanoğlu, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan savaş olmadan çekilmesini istediklerini söyledi. 

Bunun için Türkiye'nin ambargo uygulamaya devam etmesi gerektiğini savunan Mehmethanoğlu, "Bir millet, iki devlet, bir yumruk olalım. Ermenistan, soykırım iddialarıyla Türkiye'yle düşmanlığı körüklüyor. Bunları yaparken bir yandan da göstermelik olarak Türkiye'yle dost olmak istediklerini söyleyerek sınır kapılarının açılmasını talep ediyor" dedi. 

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Türkiye kısmının temel atma töreninde, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun sınır kapısının açılması için imza kampanyası başlatığını hatırlatan Mehmethanoğlu, Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva'nın ise bunu provokasyon olarak nitelendirerek, şiddetle karşı çıktığını aktardı. 

Kendilerinin de Türkiye'de yaşayan Azeri Türkleri olarak tepkilerini demokratik yollarla gösterip imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Mehmethanoğlu, "Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmedikçe, Türkiye ile sınır kapıları açılmasın. Savaşa hayır. Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından savaş olmadan çekilsin" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.