Çocuk Kütüphanesinde Hıristiyanlık Propagandası

Çocuk Kütüphanesinde Hıristiyanlık Propagandası
Giresun’da bulunan Çocuk Kütüphane’sinde Hıristiyanlık ve Yahudi figürleriyle genç beyinler bulandırılıyor. 1967 yılında çocuk kütüphanesine çevrilen Katolik kilisesi içerisindeki dini figürler hâlâ kaldırılmamış.

Giresun’da ki Çocuk Kütüphanesi’nde bulunan Hıristiyanlık ve Yahudi figürleriyle genç beyinler bulandırılmaya çalışılıyor. 19. Yüzyılın başlarında yapılan Katolik Kilisesi 1967 yılında çocuk kütüphanesine çevrilmiş; ancak bina kilise özelliğinden hiçbir şey kaybetmezken, kütüphane içerisindeki dini figürler olduğu gibi bırakılmış.

KÜTÜPHANEDE HAÇ VE DAVUT YILDIZI

Anadolu Gençlik Derneği Giresun Ortaöğretim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, bina içerisinde Hıristiyanlık ve Yahudiliği çağrıştıran haç ve Davut Yıldızı figürlerin hâlâ kullanılmasına tepki göstererek, kilisenin, Çocuk Kütüphanesi kılıfı ile çocuklara sevimli gösterilmeye çalışıldığı belirtildi. Müslüman çocukların Hıristiyanlaştırılmak istendiğini belirten komisyon üyeleri, kütüphanede dini figürlerin kullanılmasının bilinçli olarak yapıldığını söyledi

MÜSLÜMAN ÇOCUKLARA KİLİSE SEVGİSİ AŞILADILAR

Dernekten yapılan açıklamada yıllardır çocukların bu kütüphane içerisinde beyinlerinin yıkanmaya çalışıldığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “1967 yılından bugüne kadar yetişmiş olan Giresunlu tüm çocuklarımız, bu Katolik Kilisesi’ni hayallerinde şu düşünce ile hatırlarlar ya da hatırlatıldılar. “Kütüphane, kitap okunduğu için güzel yerdir. Katolik Kilisesi de kütüphanedir. O zaman Kilise de güzeldir.” Evet, 46 yıldır Giresunumuzun Müslüman anadan-babadan doğma Müslüman evlatları camları ‘Haç’ ve ‘Davut Yıldızı’ ile yapılmış olan bu Katolik Kilisesi’nde kendilerince bu masum düşünce ile Müslüman çocukları yetiştirdiler.”

KÜTÜPHANE Mİ KİLİSE Mİ?

Uzun bir zamandır kütüphane olarak kullanılan binanın kilise özelliğini hiç kaybetmemiş olması dikkatlerden kaçmadı. Giresun merkez Çınarlar Mahallesi’nde bulunan, sözde kütüphanenin restorasyon ve çevre düzenlemesi 2001-2002 yılında Kültür Bakanlığı’nca yapılmış; ancak dini figürler kütüphaneden kaldırılmamış.

Muhsin Bayraktutar Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum