Kurt Saldırılarında 53 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Kurt Saldırılarında 53 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu
Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Üçhöyük köyünde aç kalan kurtlar, 53 koyun ve keçiyi telef etti.

Köy sakinlerinden Adalet Gürbüz ve Hasan Kocapınar, kurtların, Köse mevkiindeki hayvan ahırlarına son bir hafta içerisinde 9 ayrı saldırı düzenlediğini ve bu saldırılarda 53 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söylediler.

Hava şartları sebebiyle kurtların aç kaldığını ve bu sebeple havyvanlarına saldırdığını belirten Hasan Kocapınar, "Son bir hafta içerisinde korku dolu anlar yaşıyoruz. Bilindiği gibi, yavru kurtlar, doğanın dengesinin bozulmaması için devlet tarafından bizim köyün civarına salınıyor. Bu kurtlar, yetkililer tarafından değişik tekniklerle takip ediliyor. Ancak, çetin kış şartlarında bizim hayvanlarımıza saldırıyor. Her kış onlarca köy sakini kurt saldırıları yüzünden mağdur oluyor. Kurtları vurmamız halinde büyük para cezaları var. Yetkililerden isteğimiz, bu konuya bir çare bulmaları. Yoksa kurtlar insanlara da saldırırsa bunun sorumlusu kim olacak?" diye konuştu.

Üçhüyük köyü sakinleri, bu kış, şimdiye kadar kurt saldırıları sebebiyle telef olan 53 küçükbaş hayvanın maddi değerinin 30 ile 35 bin TL arasında oludğunu ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum