Özgürlüğe İmza Akını

Özgürlüğe İmza Akını
Memur-Sen’in ‘Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz’ sloganı ile başlattığı, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasına ilgi hızla artıyor.

Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun ‘Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz’ sloganı ile başlattığı, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasına ilgi hızla artıyor. Sendika 1 ay içerisinde 10 milyon imza hedeflerken, ilk 1 haftada gelen imzaların bu hedefin aşılacağını ortaya koyduğu bildiriliyor.

‘DARBELER EN BÜYÜK DARBEYİ DARBECİLERE VURUR’

Kampanyanın mimari Memur Sen’in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akit Ankara Bürosunu ziyaretinde, gazetenin Ankara Temsilcisi Yener Dönmez ile Haber Müdürü Fatih Akkaya’ya kılık kıyafet kısıtlamalarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Gündoğdu, başlattıkları kampanyayla ilgili de çarpıcı bilgiler ve yetkililere önemli mesajlar verdi. 12 Eylül darbecilerinin getirdiği Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ni çağdışı olarak niteleyen Gündoğdu, “Eski darbelerle mahsuplaşmaya da gitmeliyiz. Darbeci beyinler, sadece darbe yapamayacaklarını değil, yaptıkları darbelerin hesabını da mutlaka vereceklerini bilmeliler” şeklinde konuştu. Gündoğdu, “Artık, darbecilere, darbelerin en büyük darbeyi darbecilere vurduğunu hissettiren bir Türkiye var” dedi.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ ÇİFTE STANDART GETİRDİ

Öğrencilerle ilgili kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle öğrenciler üzerindeki baskının tamamen kalkmadığını da vurgulayan Gündoğdu, ‘tuhaf’ ayrımlara dikkat çekti. İmam hatip liseleri dışındaki okullarda öğrencilerin sadece Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinde başörtüsü takmalarına izin verilmesinin çifte standart olduğunu kaydeden Gündoğdu şöyle devam etti: “Öğrencilerin bu iki derste başörtüsü takabilir olması olumlu fakat eksik bir gelişme. Şöyle bir misal vereyim imam hatip lisesinde başörtüsü takan bir öğrenci lise 3’te ticaret lisesine geçiş yapabilir mi? yapabilir. Örtünebilirsin dediğimiz kızımıza okulunu değiştirdiğin için örtünemezsin deniyor. İmam hatip lisesindeki öğrenciye tamam senin inancın gereği örtünebilirsin diyoruz ancak ticaret lisesine gelince dur bakalım sen örtünemezsin diyoruz. Bunun nasıl bir açıklaması olabilir. Bu çarpıklık sebebiyle imam hatiplere getirilen özgürlük bir yarım adım olarak kalmıştır. 1930’da kadına seçme 1934’te seçilme hakkı veren Türkiye, 2013’te üniversite mezunu kadına ne giyeceğini seçme hakkı vermiyor.”

MUTABAKATSA MUTABAKAT

Muhafazakar kesim içerisinde başörtüsü serbestisinin her zaman yüzde 90’ların üzerinde destek aldığını kaydeden Gündoğdu, liberal, sosyalist ve diğer kesimlerde de bu oranın yüzde 60’ların üzerinde olduğunu belirterek, ‘toplumun böylesi mutabık olduğu bir konuda bir düzenleme yapılmayacaksa hangi konuda yapılacak?’ diye sordu. Başörtüsü sorununun çözümü en fazla ötelenen konu olduğunu belirten Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, sorunun artık daha fazla ötelenmesine müsaade edilmemesi gerektiğini bildirdi.

EN UYGUN ZAMAN 2013’ÜN İLK 6 AYI

Kıyafet yönetmeliğinin ortadan kaldırılması için en uygun zamanın 2013’ün ilk altı ayı olduğunu söyleyen Gündoğdu, Haziran’dan sonra 2014 yerel yönetimler seçimleri sebebiyle seçim takviminin işlemeye başlayacağını, sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından da genel seçimlerin gündeme geleceğini, bu tartışmalar arasında kıyafet özgürlüğü konusunda adım atılmasının zor olacağını belirtti.

BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ

“82 model kılık kıyafet yönetmeliğinden kurtulmak için, doğuştan gelen temel hakları gasp eden yasaklardan kurtulmak için, inanç, eğitim ve çalışma haklarının engellenmemesi için çağrı yapıyoruz. Bu ayıptan kurtulmak lazım. Katsayı zulmüne karşı kampanyalara, darbeciler hak ettikleri dersi alsın diyerek ortak akıl mitinglerine ve 12 Eylül referandumuna öncülük yaptık. Şimdi de bu ayıptan kurtulmak için bu kampanyayı yürütüyoruz. Hedefimiz bir ayda 10 milyon imza. Bunu toplayacağız. Ancak bundan sonuç alamazsak şu bilinmeli ki, sonuç alıncaya kadar başka yöntemler kullanacağız. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Bu imza kampanyamızdan sonuç alamazsak bütün devlet dairelerine, süreli veya süresiz kamuda başörtüsü serbestliği tamamen sağlanana kadar eylemliliğimiz devam edecek. Bunun içeriği değişebilir ancak sonuç alma irademiz değişmeyecek.”

Yeni Akit
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum