Vicdanı Olan İmzaya Koşuyor

Vicdanı Olan İmzaya Koşuyor
Memur-Sen’in başlattığı “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası” büyük ilgi görüyor. Vicdanının sesini dinleyen herkes imzaya koşuyor. Kampanyaya DES’ten de destek geldi.

Memur-Sen’in başlattığı ve birçok parti, dernek ve sivil toplum örgütünün destek verdiği, “Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyası”na diğer sendikalardan da destek gelmeye başladı. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, kampanyayı desteklediklerini açıkladı. Avcı, DES Genel Merkezi ve şubeleri yoluyla destek imzaları da toplamaya başladıklarını, toplanan imzaları Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya teslim edeceklerini bildirdi.

“BU VİCDANÎ TALEP GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

Memur-Sen’e destek açıklamasında bulunan Gürkan Avcı, şunları söyledi: “İlk ve orta dereceli okullarda, üniversitelerde, kamuda ve özel sektörde başörtülü bireylerin istekleri doğrultusunda ve kendilerini tanımladıkları şekilde kılık-kıyafet tercihinde bulunma, çalışma, atanma ve tayin isteme hakkını savunuyoruz. Başörtüsünün her alanda serbest olmasını istiyoruz. Kamuda sadece ‘hademelerin’ başörtüsü takmasına müsaade eden faşist zihniyetlere normalleşmeyi ve başörtüsü meselesini insanî ve İslâmî bir hassasiyetle kavramalarını öneriyorum. Bu vicdanî talep görmezden gelinemez. Tüm kurum ve kuruluşlarda talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için de gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bu taleplerin siyasi zeminlerin dışında insanî bir ihtiyaç olarak algılanmasını istiyoruz. Herkesin tercihlerini ve özgürlüklerini dikkate alan ve güvenceleyen bir Türkiye istiyoruz.”

KÜTAHYA DA İMZAYA KOŞTU

Öte yandan; Memur-Sen Kütahya Temsilciliği de, kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde çalışanlara kıyafet serbestliği tanınması amacıyla imza kampanyası başlattı.
Memur-Sen Kütahya Temsilcisi Kamil Uçan, “Sevgi Yolu” diye bilinen Cumhuriyet Caddesi’ndeki Küçük Park önünde kurulan stantta yaptığı konuşmada, Memur-Sen Konfederasyonu’nun, kurulduğu günden bu yana temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu bildirdi.

“Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasını, kamu çalışanlarına kıyafet serbestliği tanınması amacıyla başlattıklarını dile getiren Uçan, bir ay sürecek kampanya sonunda toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacaklarını sözlerine ekledi.
Daha sonra, Uçan, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Kütahya’daki şube yöneticileri ve vatandaşlar, stantta ilk imzaları attı.

ANKARA’DA 2. STAND

Ayrıca, “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası” çerçevesinde Ankara’da ikinci stant açıldı.
Sağlık-Sen tarafından Güvenpark’ta kurulan stantta, imza alınmaya başlandı.

İSTANBUL’DA İLK STAND AÇILDI

Memur Sendikaları Konfederasyonu kamuda kılık kıyafet serbestliği için, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası’ başlattı. Kampanyanın ilk standının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, vatandaşları imza kampanyasına katılmaya çağırdı.
Memur-Sen, kamuda kılık kıyafet serbestliği için başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası’nın ilk standını Fatih Aksaray Meydanı’nda açtı. Meydanda çadır kuran ve masa koyan Memur-Sen üyeleri, vatandaşlara kampanya hakkında bilgi verdi. Gündoğdu daha sonra Sakarya’da imza toplayan sendika üyelerini ziyaret etti. Burada konuşan Gündoğdu, “Başı kapalı kadınlar başbakan, cumhurbaşkanı ve milletvekili eşi olabilir ama kendisi o mevkilerde olamaz, bu eşitsizliktir” dedi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum