300 Aydından Derin Çağrı

300 Aydından Derin Çağrı
Aralarında Hasan Celal Güzel, İlber Ortaylı gibi isimlerin de bulunduğu 300 aydından "Vatandaşlarımız ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz" çağrısı geldi.

"Türk milletine çağrı" başlığını taşıyan bildiri, Ankara'daki Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen bir toplantı ile duyuruldu.

Türkiye'nin tanına siyasetçi, akademisyen, bürokrat ve işadamı Anayasa'dan Türk kelimesinin çıkarılmasına bir bildiri hazırlayarak tepki gösterdi.

İmralı süreci çerçevesinde "Akil İnsanlar" projesi tartışılırken, aralarında Tarihçi İlber Ortaylı, Abdullah Öcalan Davası Savcısı Talat Şalk, Emekli Org. Edip Başer, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Mümtaz Soysal, Yaşar Okuyan, Şükrü Sina Gürel'in yanı sıra çok sayıda akademisyen, siyasetçi, bürokrat ve işadamının bulunduğu 300'e yakın isim "Türk milletine çağrı" başlıklı bir duyuru yaptı.

Bildirinin tertip komitesinde Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Prof. Dr. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. İskender Öksüz ve Sadi Somuncuoğlu yer aldı. "Aşağıda imzası bulunan bizler Türk Milleti'nin aklı selimine sesleniyor, tarihin bu dönemecinde Türk milleti adına hareket edenleri uyarıyoruz!" diye başlayan bildiriyi imzacılar adına İskender Öksüz okudu. Bildiride şunlar yer aldı:

1- Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve sahibi olan Türk milletinin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamaz.

2- Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz

3- Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayın Osmanlı ile devam eden Türk Milleti'nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk'ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.

 

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum