Albay Kurtoğlu’nu Şok

Albay Kurtoğlu’nu Şok
Yargıtay, İstanbul eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu ile görevi esnasında birlikte çalıştığı 6 personelin aldıkları hapis cezalarını onadı.

Yargıtay, İstanbul eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu ile görevi esnasında birlikte çalıştığı 6 personelin “Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan aldıkları 2 yıl 6 ay ile 1 yıl 8 ay arasındaki hapis cezalarını onadı. Aldığı ceza sonucu beylik tabancasını teslim etmek zorunda kalan Kurtoğlu’nun askeri tesislere girişi de yasaklandı.

KURTOĞLU’NU ŞİKAYET ETMİŞTİ

Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda yatmakta olan Özgür Balcan, babasının vefatı nedeniyle cenaze merasimi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden izin alarak Jandarma nezaretinde Tekirdağ Muratlı ilçesine gitmişti. İzin süresi 24 Kasım 2011 tarihinde sabah saat 09.00’dan başlayıp 25 Kasım 2011 saat 16.00’ya kadar devam etmesine rağmen Özgür Balcan, jandarma personeli tarafından 24 Kasım 2011 tarihinde geceyi Tekirdağ F Tipi Ceza infaz Kurumu’nda geçirmek zorunda bırakılmıştı. Balcan, 24 Kasım 2011 tarihinde evinde geçirmesi gereken zamanı cezaevinde geçirdiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 16 Aralık 2011 tarihinde 4 subay 1 astsubay ve 1 uzman çavuş hakkında soruşturma açılmıştı. Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonucunda 27 Haziran 2012 tarihinde verilen karar ile olayda Jandarma Personeli kusurlu bulunmuştu. İstanbul İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Alb. Selahattin Acara, Silivri Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı J. Bnb. Ümit İlbayı ve Sevk Bölük Komutanı J. Yzb. Birol Şimşek hakkında her biri ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştı. J. Astsubay Üst Çavuş Önder Kargın ve Uzm. J.Çavuş Mesut Küçükkaya ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

“KÖSTEBEKLİK YAPTI” İDDİASI

Albay Kurtoğlu’nun adı daha önce de bir çok olayla anılmıştı. Kurtoğlu’nun, İl Jandarma personeli tarafından yapılan operasyonlarda, kendi personelinin de suçlu olarak adı geçince kendisine zarar gelmemesi için onları dinlenildikleri yönünde uyardığı ve operasyonlara olumsuz yönde etki ettiği iddia edilmişti.
Kurtoğlu, İstanbul’un Zekeriyaköy bölgesinin polise devri esnasında buna karşı çıkmış, halkla birebir görüşerek halkı ikna etmeye çalışmış, tüm bunlara karşı başarısız olunca da Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya’yı makamına çağırarak 9. İdare Mahkemesi’ne devrin iptaline yönelik dava açması yönünde ikna ederek davanın açılmasını sağlamıştı.

“BENİMLE EVLENMEK İSTİYORDUN SEVGİLİME…”

Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz’ü korumakla görevli Teğmen Mustafa Can’ın Ersöz’ün kızı Fulya Ersöz ile nişanlanmasını duyan Hüseyin Kurtoğlu ve yanındaki rütbelilerin, Teğmen Can’a baskı kurdukları, hakaretler ettikleri ve bunun sonucunda Can’ın intihara sürüklendiği ve öldüğü iddia edilmişti. Bu iddia haber olarak da ulusal basında uzun süre yer almıştı. Bunu duyan Levent Ersöz’ün eşi Muzaffer Ersöz ve kızı Fulya Ersöz ortalığı ayağa kaldırmıştı. Fulya Ersöz, Albay Hüseyin Kurtoğlu için “Benimle evlenmek istiyordun, ben kabul etmedim, sen de sevgilime kıydın” şeklinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı binası önünde bağırarak eylem yapmıştı. Konuyla ilgili Hasdal Askeri Savcılığı harekete geçmiş ve adı geçen şahıslar hakkında adli tahkikat yapılmıştı.

BAŞÖRTÜLÜ BAKAN EŞLERİNİ FİŞLEDİ

Kurtoğlu ayrıca, Ankara’da Yarbay rütbesinde iken İstihbarat Daire Başkan Vekili olarak görev yapıyordu. 21Temmuz 2004 tarihli bir yazı ile eski bakanlar Mehmet Neşet Akmandor, Ahmet İhsan Biricioğlu ve Sadettin Bilgiç ile eşlerinin araştırılmasını istemişti. Bakanların ‘eşleri başörtülü’ diye fişlenmesi kamuoyunun tepkisini çekmişti.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA SORGULANDI

İstanbul polisinin 27 Ocak 2012 tarihinde İstanbul’daki yasadışı kumarhaneleri işleten Sami Hoştan ve İranlı Mahmut İbrahimiye’nin liderliğini yaptığı çeteye yönelik operasyon, Jandarmanın İstanbul’daki en üst düzey komutanı olan J.Kur. Alb. Hüseyin Kurtoğlu’na kadar uzanmış ve Kurtoğlu Beşiktaş’taki CMK 250. madde ile yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından “Suç örgütüne yardım etmek” suçundan “Şüpheli” olarak ifadeye çağrılmıştı. Operasyon sonucu Kurtoğlu’nun yardımcısı Yarbay Metin Arıkan ve Beykoz İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Önder Sazak’ın da aralarında bulunduğu 4 jandarma personeli tutuklanmıştı. Kurtoğlu, makam odasından beylik tabancasını çaldırmış ve “Kendi makam odasındaki hırsızlığa engel olamayan jandarmanın, halkı nasıl koruyabileceği endişesi” kamuoyu tarafından yaşanmaya başlanmıştı.

Akit

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum