Defne Joy Foster'ın Annesi Mahkemede Haykırdı

Defne Joy Foster'ın Annesi Mahkemede Haykırdı
Anne Foster duruşmada gözyaşlarını tutamayarak, "Kızım benim her şeyimdi, Kerem Altan kızımın ölmesine sebebiyet vermiştir" dedi.

 Defne Joy Foster’ın ölümünde ‘yardım yükümlülüğünü’ yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında ‘ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla dava açılan Kerem Altan’ın gelecek celse yeniden savunması alınacak. Anne Foster duruşmada gözyaşlarını tutamayarak, "Kızım benim her şeyimdi, Kerem Altan kızımın ölmesine sebebiyet vermiştir" dedi.

Sunucu Defne Joy Foster’ın evinde hayatını kaybettiği Kerem Altan’a, ’yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 2. duruşması görüldü.

"KIZIMIN ÖLMESİNE SEBEBİYET VERDİ"

Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Defne Joy Foster’ın annesi müşteki Hatice Foster ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Kerem Altan ise duruşmaya katılmazken, Altan’ı avukatı Veysel Ok temsil etti. Duruşmada söz alan müşteki Hatice Foster gözyaşlarını tutamayarak, "Kızım benim her şeyimdi. Bu kadar kültürlü bir adam 112’yi çağırmış olsa 2 dakikada gelirdi. En cahil insan bile bunu yapar. Kızımın ölmesine sebebiyet vermiştir. Şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır" dedi.

"ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERDİ Mİ? RAPOR ALINSIN"

Hatice Foster’ın avukatı Ersan Taştekin, geçtiğimiz celse ifadesi alınan sanık Kerem Altan’ın yeniden sorgulanmasını talep etti. Avukat Taştekin, olayın olduğu esnada Altan’ın telefon görüşmeleri ve mesajlaşmaları olduğunu belirterek, "Maktule 03.00 civarı fenalaşmış fakat sanık telefonlarla konuşmuş. Konunun tespiti yapılsın. Ayrıca Defne Joy’un ölümüne sebebiyet verip vermediği konusunda ise üniversiteden rapor alınsın" diye konuştu.

"MAKTULEYİ KURTARMAYA ÇALIŞTI"

Tutuksuz sanık Kerem Altan’ın avukatı Veysel Ok ise geçen celse hakim değişikliği nedeniyle müvekkilinin 6 saat koridorlarda beklediğini ifade ederek, "Eğer gerçekten kendisine soru sormak isteselerdi duruşmaya gelirlerdi. Bu dava medyatik bir dava ve müvekkilimin 3 defa dava dosyasında ifadesi bulunmaktadır. Ayrıca Kerem Altan tüm enerjisini maktuleyi kurtarmak için kullanmıştır" dedi.

KEREM ALTAN YENİDEN DİNLENECEK

Mahkeme, olaya ilişkin bilgi ve görgüsü olduğu iddia edilen Feriha Nihal Ertüzün ve Murat Gemici isimli kişilerin gelecek celse tanık sıfatı ile dinlenilmesine, sanık Altan’ın geçtiğimiz celse başka bir mahkeme hakimi tarafından savunmasının alınmış olması ve yargılamanın birliği nedeniyle bir sonraki celse yeniden savunmasının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

ANNE FOSTER: ADALETE GÜVENİYORUM

Duruşma sonrası kısa bir açıklama yapan Hatice Foster, Türk adaletine güvendiğini belirterek, "Bu mahkeme olumlu bir şekilde bizim lehimize bitecektir. Hakikaten cezasını alsın" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Kadıköy’de Kerem Altan’a ait evde 2 Şubat 2011 de hayatını kaybeden Defne JoyFoster’ın ölümü ile ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı Kerem Altan’ın, Foster’ın ölümünde kusurunun olmadığını belirterek "takipsizlik" kararı ile dosyayı kapatmıştı. Defne JoyFoster ’ın ailesinin avukatları takipsizlik kararına itiraz etti. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde incelenen itiraz da reddedildi. Dosya daha sonra Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından incelendi. Darire, soruşturmanın hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar verdi. İtirazın kabulünü Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Altan hakkında "yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak" suçundan, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.