Eylemcileri Migros Besliyor

Eylemcileri Migros Besliyor
Akit, Gezi Parkı’ndaki eylemcilere ücretsiz yiyecek ve temizlik maddeleri gönderen firmayı ifşa ediyor.

İngiltere kökenli Moonlight Capital tarafından satın alınan Migros’un, eylemcilere lojistik destek sağladığı ortaya çıktı.

Akit, İngiltere kökenli Moonlight Capital tarafından satın alınan Migros’un, Gezi Parkı eylemcileri ile eylemcilere destek işadamları arasında yardım hattı oluşturduğunu ortaya çıkardı.

Eylemcilere destek vermek isteyen bazı derin isimlerin Migros Sanal Market hattını arayarak Gezi Parkı eylemlerinde malzeme desteği vermek için alışveriş yaptıklarını tespit eden Akit, bu yardımların da eylemcilere ait olduğu öğrenilen Tarlabaşı’ndaki bir depoda toplandığını ve buradan da eylemcilere ulaştırıldığını ifşa etti.

MİGROS EYLEMCİLERE SİSTEMATİK BİR YARDIM HATTI OLUŞTURDU

Migros’un eylemlerin başlamasının hemen ardından sistematik bir şekilde yardım hattı oluşturması dikkat çekerken, kimliği belirsiz bağış sahiplerinden alınan ücret tutarınca Migros’un ürünlerinin eylemcilere ulaştırdığı öğrenildi. Migros’un araçları ile Tarlabaşı’ndaki bir depoda bir araya getirilen ürünler buradan eylemcilere ulaştırılıyor.
Akit’in ulaştığı bilgiler, eylemcilerin Gezi Parkı’nda kurdukları bedava marketin, komün anlayışın arkasındaki uluslararası gücü de ortaya çıkarıyor.
3 günde yaklaşık 100 bin TL’lik yardım toplayan Migros, günlük ortalama 25 bin tutarında sipariş alıyor. Konuştuğumuz Migros Sanal Sipariş Hattı yetkilisi de, Gezi Parkı eylemcilerine Migros’un bir yardım hattı oluşturduğunu kabul ederek şu an itibari ile yardım stoklarının dolu olduğunu söyledi.

ÜRÜNLER, ŞİŞLİ MİGROS’TAN TARLABAŞI’NA GİDİYOR

Eyleme katılan kişilere temel ve günlük ihtiyaçlarının Migros Şişli marketinden gönderildiği ve finansmanının ise Migros tarafından karşılandığı belirlendi.
Muhabirimiz Şişli Migros mağazasından çıkan ürünlerin ve Gezi Parkı eylemcilere ait olduğu öğrenilen Tarlabaşı’nda bulunan bir depoya toplandığını, buradan da eylemcilere dağıtıldığını tespit etti.

Eylemin başlamasının ardından sistematik bir şekilde yardım toplama kampanyası başlatan Migros, sanal marketi arayan ve Gezi Parkı’ndaki eylemcilere destek vermek isteyen kimselerin siparişleri üzerine Gezi Parkı’na lojistik destek sağlıyor.

EK ARAÇLAR TAHSİS EDİLDİ

Gönderilen ürünlerin miktarının fazla olmasından ötürü Migros’un Şişli mağazasına Beylikdüzü ve Ortaköy Migros mağazalarından ek araçlar tahsis edildi. Beylikdüzü ve Ortaköy mağazalarından tahsis edilen araçların eylemcilere ürün taşıma amacıyla kullanılmadan önce Migros’un sanal market reklamlarının kapatıldığı öğrenildi.

TUVALET KÂĞIDI, KURU GIDA, SU VE SUALTI GÖZLÜĞÜ

34 JJ 090 ve 34 BN 4206 plakalı araçlar, her gün Şişli Migros mağazasından aldıkları ürünleri Tarlabaşı’nda bulunan bir depoya taşıyor ve ürünler daha sonra buradan Taksim’deki eylemcilere ulaştırılıyor. Bu araçlardan 34 JJ 090 plakalı aracın Migros’a ait olduğu, diğer aracın ise kiralık olarak Migros adına çalıştığı öğrenildi. Migros araçlarının Tarlabaşı’ndaki depoya taşıdıkları kolilerin içerisinde; tuvalet kâğıdı, kuru gıda, su gibi malzemeler yer alırken, sualtı gözlüğü gibi eylemlerde kullanılacak kimliği gizleyecek aletler de bulunuyor.

Önceki gün eylemcilere saat 17.00 ile 22:00 arasında yaklaşık 20 bin TL’lik ürün taşınırken, olayların başlangıcında ise İTÜ Maslak Kampusuna 35 adet sualtı gözlük gönderildiği öğrenildi.

MİGROS SANAL MARKETTEN GEZİ PARKINA BAĞIŞ SERVİSİ

Gezi Parkı eylemlerinin finansörlerinin sorgulandığı bugünlerde Migros, eylemcilere destek olmak isteyen ve bağış yapanlar için “Gezi Parkı bağışı” adı altında müşterilerine hizmet veriyor.

Sanal marketten alışveriş yaparak gezi parkına göndermek isteyen kimliği belirsiz derin isimlerin taleplerini kabul eden ve savaş alanı görüntüsü veren Taksim meydanına kimse giremezken Migros’un girerek siparişleri belli noktalara teslim etmesi lojistik desteğin nereden geldiğini açıklar nitelikte. 444 10 44 numarasından aradığımız Migros sanal market müşteri hizmetlerinden Pınar isimli yetkili, Gezi Parkı için bağışları sormamız üzerine, “Gezi Parkı için sipariş alıyoruz. Fakat birkaç günün taleplerini toplamış durumdayız. Şimdilik siparişinizi alamıyoruz. Birkaç gün sonra sipariş için yine bilgi alabilirsiniz” cevabını vererek verdikleri desteği ortaya koydu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum