Marjinal grupların gözü kararmış

Marjinal grupların gözü kararmış
Gezi Parkı olayları ile ilgili olayları değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, iki polisin silahla yaralanmasının kaygı verici olduğunu belirtti.

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Destici burada yaptığı basın toplantısında , "Sincan mitinginin tam aksine sayın Başbakan'dan İstanbul'daki mitingde kucaklayıcı, toplumun tüm kesimlerine güven veren, asla ötekileştirmeyeceklerinin garantisini veren bir konuşma bekliyorum" dedi.

Gezi Parkı'ndaki olayların iktidar ve muhalefet partilerinin siyaseti kutuplaştırma üzerine kuran anlayışlarının bir sonucu olduğunu savunan Destici, olayların nedenini anlayabilmek amacıyla eylemcilerden polislere kadar geniş bir kesimden insanla görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Eylemcilerin üzerlerinde bir baskı olduğunu, ötekileştirildiklerini söylediğini, bu çağrıların hükümet tarafından dikkate alınması gerektiğini dile getiren Destici, eylemcilerin önemli bir kısmının darbe yanlısı ya da sandık dışı çözüm yollarını dile getiren insanlar olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Marjinal grupların gözü kararmış

Dün akşam yaşanan olaylarda iki güvenlik görevlisinin silahla yaralanmasının kaygı verici olduğunu belirten Destici, "Marjinal, dışarıdan destekli bu grupların polisle çatışacak kadar gözleri kararmış durumda. Bu kritik bir olaydır. Sağduyu sahibi eylemci vatandaşlarımızın bu gruplardan net bir şekilde ayrılması, onlardan farklı alanlarda toplanması gerekiyor. Niyetlerinin ne olduğu artık ortaya çıktı. Kendimizi polisin yerine de koymalıyız" dedi.

Bu olayda zaafiyet olduğu ortada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olayların istihbaratını 3 ay önce aldıklarını söylediğine işaret eden Destici, "O zaman durum çok daha vahim. Nasıl oluyor da siz 3 ay önce bunun istihbaratını alıyorsunuz, tedbirini almıyorsunuz, göz göre göre bu işi bu noktaya getiriyorsunuz. Burada da büyük bir zaafiyet olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Kucaklayıcı bir konuşma bekliyorum

Hükümetin artık eylemcileri suçlayan değil uzlaşmacı, alttan alan, kucaklayıcı, milleti ayrıştırmayan bir dil kullanması gerektiğini savunan Destici, "Bugün Sincan mitinginin tam aksine sayın Başbakan'dan İstanbul'daki mitingde bir balkon konuşması bekliyorum. Kucaklayıcı, toplumun tüm kesimlerine güven veren, asla ötekileştirmeyeceklerinin garantisini veren bir konuşma bekliyorum. Sağduyulu eylemcilerin de beklentisi bu. Bunun ortamı bir nebze de olsa sakinleştireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

STK'lar ve sanatçılar topluma barış mesajı versin

Ana muhalefet partisi, sivil toplum kuruluşları ve sanatçıların da topluma artık bir barış mesajı vermesi ve artık Gezi Parkı'na gitmemesi gerektiğini ileri süren Destici, "Dün silahla yaralanan iki polis ölseydi bu vebalin altından kalkamazlardı. Bunu da iyi hesap etsinler" dedi.

Olaylarda çeşitli ülkelerin ajanlarının bulunduğunu, Türkiye'nin bir karanlığa sürüklenmek istendiğini anlatan Destici, kimsenin gelinen bu ortamda dayatma yapmaması gerektiğini ifade etti.

Ülkemizin huzuruna bozacaklara fırsat verilmemeli

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetin herhangi bir yetkilisi çıkıp şöyle bir açıklama yapsa; 'Biz Gezi Parkı'ndaki tüm yapılaşmalardan vazgeçtik. O alanı daha mükemmel bir park haline getireceğiz. Buradaki yapılaşmayı da seçim sonuna bıraktık. İstanbul, zaten seçimlerde bir karar vermeyecek mi? Kim gelirse belediyeye, o yapılaşmanın kararını da verecek. Seçimler de referandum gibi olacak. Ben bunu oraya Topçu Kışlası yapılmasının taraftarı biri olarak söylüyorum. Bende yetki olsa ben oraya Topçu Kışlası'nı tarihi dokusuna uygun olarak yaparım. Ama böyle bir süreç varken sağduyulu olmak kucaklayıcı olmak lazım. Ülkenin birlik ve beraberliğine, huzuruna, içerden ve dışarıdan kastedenlere fırsat vermemek lazım."
Basın toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Vural Turan, Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter, İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Manisa İl başkanı Fatih Ovalıoğlu, Karabağlar Meclis Üyesi Cebrail Tümer ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum