Müze Kartı Nedir? Nereden Alınır?

Müze Kartı Nedir? Nereden Alınır?
2013 Müze kartı ve avantajları hakkında bilinmesi gerekenler.

Müzekart, geçmişine değer veren kültür ve sanat meraklılarına avantajlarla dolu tarihi bir imkan sağlamaktadır.Uygarlıkların zevklerini, düşüncelerini, inançlarını, yaşam tarzlarını koruyan ve bu mirası geleceğe taşıyan müzeleri sınırsız ziyaret etme olanağını vermektedir. Müzekart sanat, bilim, kültür ve tarih evi sayılan müzelerin kapılarını, yani tarihin kapılarını sonuna kadar açan bir anahtar niteliğindedir. Alınan tarihten itibaren 1(bir) yıl süre ile geçerli olan müzekartınız sadece 20 TL'dir.

Fiyatı ve Avantajları

Ülkemizde bulunan Yüksek Öğrenim Kurumlarında ön lisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrenciler ile KKTC’de bulunan ve Yüksek Öğretim Kurumlarına bağlı Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere üniversite kimliği ibrazı şartı ile %50 indirimli olarak düzenlenir. Ayrıca “Tükiye’de bulunan yabancı misyon şeflikleri ile temsilciliklerinde görev yapan diplomatik statüdeki kişiler ve birinci derecedeki yakınlarına yine 20 TL karşılığında Müzekart düzenlenebilmektedir. Müzekart kişiye özel olup, bir başkasına devredilemez eş ve çocukları kullanamaz.

Almak İçin Yapılması Gerekenler

Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, "Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi" ibraz etmek suretiyle 40 saniye içinde Müzekartlarını alabilirler. Ayrıca "www.muzekart.com" adresine istenen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alabilirler. (İnternet üzerinden satılan Müzekart’ın fiyatı kurye ücreti ile birlikte 22,00 TL’dir.) Sistem onay verdikten sonra internet başvuruları 5 gün içinde kurye ile belirtilen adrese gönderilir.

Türkiye'nin "müze müze gezdiren" kartı müzekart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerini istediğiniz kadar gezebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum