2013 DGS Sonuçları Açıklandı sonuc.osym.gov.tr

2013 DGS Sonuçları Açıklandı sonuc.osym.gov.tr
2013 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sonuçları Açıklandı.

DGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Nedir?

DGS sınavı hemen hemen tüm meslek yüksekokullarını tamamlayan yada tamamlamak üzere olan öğrencinin başarmak istediği bir sınav. DGS dikey geçiş sınavı 2 yıllık üniversite bitirmiş olan öğrencilerin başarılarını artırmak ve kariyer basamaklarını tırmanmak için büyük bir şans oluşturuyor. DGS sınavı sayısal ve sözel bölümden 80′er soru ile karşımıza gelmekte ve sınav süresi 180 dakika olarak belirlenmektedir.

 DGS Başvuruları ve DGS Sınavı Ne Zaman Yapılır?

DGS sınavı süreci OSYM merkezi tarafından her yıl ekim ayı gibi hazırlanan ve yayınlanan takvim ile başlar. Sınava mayıs ayı gibi başvuru yapılır ve Temmuzun 2 ya da 3 haftasında da sınav gerçekleşir. 2013 DGS sınavı 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacaktır.

DGS Sınav Konuları nelerdir?

Sayısal ve sözel sorulara ait konu dağılımları aşağıdaki gibidir. Ancak bir hatırlatma yapalım. Her yıl konulara düşen soru sayısı değişiklik gösterebilmektedir.

Sayısal Konular: Küme, Sayılar, Bölünebilme Kuralları, Rasyonel Sayılar, Üslü İfadeler, Köklü İfadeler, Eşitsizlik, Mutlak Değer, Özdeşlikler, Çarpanlara Ayırma, Oran-Orantı, Denklem Çözme, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık, Fonksiyon, Problemler, Sayısal Mantık, Geometri.

Sözel Konular: Sözcük, Cümle, Paragraf, Anlatım Bozukluğu, Şifre Çözümü, Çözümleme ve Mantıksal Akıl Yürütme

DGS Puanı Nasıl Hesaplanır?

DGS puanı adayın yaptığı net ile katsayı çarpılarak önlisans başarı puanı da 0,6 ile katlanıp eklenerek bulunur.

ÖBP (Önlisans başarı puanı) Nasıl Bulunur?

Meslek Yüksek Okulu (MYO) diplomasının 100′lik dilimde karşılığı (4′lük dilimden hesaplandı ise 25 ile çarpılır) ile 0,8 in çarpımı ile bulunur.

Örnek: 80 diploma notu olan bir adayın ÖBP puanı 80×0,8 =64′tür.

2013-DGS, 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 11 Temmuz 2013 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.  Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.