‘Nefret’ Referanduma Götürülsün

‘Nefret’ Referanduma Götürülsün
‘Demokratikleşme Paketi’ ile Türkiye’nin gündemine giren ve yoğun tartışmalara sebep olan ‘nefret suçları’ kavramına ilişkin, kaygılar, çekinceler ve değerlendirmeler dillendirilmeye devam ediliyor.

Kavramın dar bir çevre tarafından kotarılıp Türkiye’ye dayatıldığı fikrinde olan Kültürel Genetik Araştırmaları Düşünce ve Teşhis Platformu Onursal Başkanı Dr. Deniz Şar, “Yangından mal mı kaçırılıyor” sorusunu gündeme getirdi.

“REFERANDUMA GÖTÜRÜLSÜN”

Akit’te yer alan habere göre, yasa ile ilgili taslağın 6-7 kişi gibi dar bir ekip tarafından hazırlanmış olduğu yönündeki bilgileri hazırlatan Şar, “Bu çalışmayı, toplumun genel ihtiyaçlarına bir karşılık değil, örtülü yapıların kirli faaliyetlerini gizlemeye yönelik bir girişim olarak görüyoruz. Türkiye kim oldukları son derece iyi bilinen dar bir çevre tarafından kurulan bu tuzağa düşmemelidir. Madem ileri demokrasi yolunda ilerliyoruz; bu konu mutlaka referanduma götürülmelidir.” önerisinde bulundu.

GAVURA GAVUR DEMEK SUÇ MU?

Öte yandan, Akit’te yer alan bir başka haberde “Tazminat Fermanı’nda olduğu gibi, gavura gavur demek suç mu” diye soruldu. Uzmanlar suçun tanımı yapılmadığı takdirde İsrail’e ‘Siyonist’, ‘katil’, Gezi eylemlerinde araçları yakan, binaları tahrip eden eylemcilere ‘çapulcu’ ve ‘vandal’ diyen kişilerin 3 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceklerine dikkat çekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum