Armageddon Nedir?

Armageddon Nedir?
Kurtlar Vadisi Pusu son bölümde ortaya çıkan Başında Kane'nin olduğu Tapınakçıların özel timi Armageddon Timi Türkiye'yi kana bulayacak tehlikeli bir oluşuma benziyor. Peki Armageddon ne demek, Armageddon nedir?

Kurtlar Vadisi Pusu son bölümde ortaya çıkan Başında Kane'nin olduğu Tapınakçıların özel timi Armageddon Timi Türkiye'yi kana bulayacak tehlikeli bir oluşuma benziyor. Peki Armageddon ne demek, Armageddon nedir?

Armageddon dini kaynaklarda Dünya'nın sonu geldiğinde yapılacağı kehanet edilen büyük Kıyamet savaşının adıdır. Har sözcüğü İbranice'de dağ anlamına gelir ve Megiddo ise eski bir kentin adıdır. Megiddo için gerçek anlamda dağlık bir yer olduğu söylenemez, çünkü yüksekliği çevresiyle kıyaslandığında 30 metreyi bile bulmaz. Tarih boyunca birbirlerinin üzerine kurulmuş kentlerin oluşturduğu bir höyük durumundadır.

Kitab-ı Mukaddes'in Vahiy bölümünde geçen Armagedon sözcüğü Museviler'den daha çok Hıristiyanlar için önem taşır. Museviler İsa'yı Atanmış Kral (Mesih) olarak kabul etmezler ve başka bir Mesih beklerler. Bu nedenle Armageddon'la ilgili kavramlar Kitab-ı Mukaddes'in tümü için geçerli olsa da, Vahiy kitabındaki anlatımlar Museviler için geçerli olmaz.

Kitab-ı mukaddese göre Armageddon eski düzenin sonu ve yeni düzenin başlangıcını oluşturan bir dönüm noktası olacak, Atanmış Kral (Mesih) Armageddon'dan sonra yeryüzünde 1000 yıl krallık sürecektir. Kitabı Mukaddes'e göre Armageddon'da hayatta kalacak insanlar, Atanmış Kral'ın yönetiminde Yeryüzünü cennete çevirecekler ve eski dünyanın bütün dertlerinden uzak sonsuz bir yaşama kavuşmuş olacaklar. Armageddon savaşı eski düzenin yeryüzüne çevre kirliliği, türlerin yok edilmesi, savaşlar, terör gibi çeşitli şekillerde verdiği tahribatı engellemek ve Dünya üzerindeki düzeni ve yaşamı insanlar için yaşanabilir kılmak amacıyla tamamen yenilemek için yapılan son savaştır. Armageddon'da olacaklardan bazıları şu şekildedir:
- Gökteki güçler (Şeytan ve cinleri) cezalandırılacaklar:
- Yerde insanlar cezalandırılacaklar. 
- Armageddon'a Magog'lu Gog olarak adlandırılan Şeytan'ın ulusları Tanrı'ya karşı kışkırtması yol açacak.
- Uluslar masaradaki üzüm gibi çiğnenecekler.
- Armageddon'da doğa güçleri de kullanılacak.
- Kurtulanlar olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.