Hizmet’te Sınır Yok

Hizmet’te Sınır Yok
Gülen cemaatinin kontrolündeki sivil toplum kuruluşlarının birbirinden tuhaf çalışmaları dikkat çekiyor.

AK Parti hükümetiyle son günlerde derin bir kriz yaşayan Fethullah Gülen Cemaati’nin, İslamî kesimden bağımsız olarak geçirdiği dönüşüm, adeta “Hizmet’te sınır yok” dedirtiyor. Gülen’e yakın en önemli sivil toplum kuruluşu görünümündeki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, aileye yönelik tahripkâr tutumlarıyla bilinen LGBT temsilcileriyle buluşurken, Cemaat’in tahrikçi yayınlarıyla bilinen Bugün TV’sinde ise yılbaşı gecelerinde klasikleşmiş bir Hıristiyan adeti olan Hindi eti tarifi verildi. Düzce’de ise ‘Hizmet’ olarak tanınan Gülen Cemaati’ne ait FEM Dershanesi’nde yılbaşı kutlaması yapıldı. İşte inanan insanları ve Cemaatin tabanını yaralayan o icraatlar:

1-‘HİZMET’, SAPKINLARLA ÇALIŞTAY’DA BULUŞTU

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu, her fırsatta cinsi sapkınları kollayan Almanya kökenli Heinrich Böll Stiftung Vakfı ile ortak projelere imza atıyor. Platform son olarak, sapkın eğilimli katılımcıların da yer aldığı “Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün mü?” başlıklı çalıştayı vakıfla ortaklaşa düzenledi. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın kadınları, geleneksel aile yapısından şikayetçi. Vakfın Kadın Platformu, sık sık cinsi sapkınlarla ortak çalışan Almanya kökenli Heinrich Böll Stiftung Vakfı ile beraber düzenlediği çalıştayda, cinsi sapkınların geleneksel aile yapısına yönelik saldırılarına destek oldu.

CEMAATİN DERDİ ‘ALTERNATİF AİLE MODELLERİ’

Kasım’da iki gün süren çalıştayda, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu ile Heinrich Böll Stiftung Vakfı ortak çalıştı. GYV’nin sitesinde sözkonusu etkinlikle ilgili olarak, “Alternatif aile modelleri ele alındı” denildi. Çalıştaya, homoseksüel, travesti, lezbiyen ve transseksüelleri temsilen “LGBT Hakları Aktivisti” tanımlamasıyla Mehmet Tarhan’ın da katıldığı ve aileye ilişkin görüşlerini dinleyicilere aktardığı Fethullah Gülen’in kontrolündeki platformun web sitesinde geniş bir şekilde anlatıldı.

GYV Kadın Platformu’nun partneri olan Heinrich Böll Stiftung Vakfı ile gerçekleştirilen çalıştayda, ailenin “üçüncü cins”e imkan tanımayan ataerkil bir yapı olduğu belirtildi. Vakıf temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmelerde, “Aile hala her iki cinsiyet için de cinselliğin sınırlarını tanımlıyor ve kadın-erkek evliliğini hala tek meşru birlikte yaşam biçimi olarak dayatıyor. Aileye mecbur muyuz? Tek aile biçimi dayatılan aile biçimi midir? Birlikte yaşamanın başka yolları da mümkün” görüşlerini dile getirdiler. Sapık fikirlerin konuşulduğu etkinlikle ilgili haber, geniş bir biçimde Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu’nun web sayfasında da yer aldı.

2-‘DİNDAR’ HAKAN ŞÜKÜR YAYINA ÇIKMAYINCA HIRİSTİYAN’IN HİNDİ ETİ TARİFİ

Bugün televizyonunda yaşanan skandalda da Cemaat, yeni yıl kutlamalarında kartel medyasını aratmadı. AK Parti hükümetinin dershane yönetmeliğinde geri adım atmaması üzerine AK Parti’den istifa eden Hakan Şükür, uzun süredir koruduğu sessizliğini önceki akşam Bugün TV’deki Erkam Tufan’la Analiz programında bozacaktı. Fakat Bugün TV’yi açanlar Hristiyanlar’ın yılbaşı gecesi yediği ‘hindi tarifiyle’ karşılaştı. Kısa bir süre ise programın ‘ses kaynaklı teknik sorun nedeniyle’ yayınlanamadığı duyuruldu.

3-CEMAAT’İN DERSHANESİ’NDE YILBAŞI KUTLAMASI

Fethullah Gülen cemaatinin bir yılbaşı kutlaması da Düzce’de yapılıyor. Gülen cemaatinin dönüştürülmemesi için yaygara kopardığı dershanelerde yılbaşı eğlence programları düzenlendiği ortaya çıktı. Düzce’de Fem Dershanesi bünyesindeki FEM Kulüp tarafından asılan ilanlarda “Düzce FEM Öğrenci ve Öğretmenleri Bir arada” denildi. İlanda programın içeriğinde ise ‘Sıra gecesi’, Pes Turnuvası, Futbol turnuvası finali gibi etkinliklere yer verildi.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum